ממרח עוף מעודן בסגנון צרפתי

את הרייט הזה הכרתי במחוז הדורדון בצרפת שהוא אחד המחוזות הכי יפים בעיניי בצרפת ובעולם בכלל.

פשוט אזור עצר נשימה ביופיו.

פוסט שלם הקדשתי למקום המופלא הזה ואפשר לקרוא עליו כאן הדורדון – תנו לתמונות לספר.

בדורדון מכינים אותו בעיקר מאווזים, כי הדורדון הוא חבל ארץ האווזים.

מדובר בסוג של ממרח גס שנמכר גם בצנצנות זכוכית או במעדניות. הצרפתים אוהבים לאכול אותו לאפריטיף, מרוח על בגט מקומי

או לחם טוב.

אפשר להכין אותו מעוף, מאווזים ואפילו מסלמון.

תרגישו חופשי לשנות את המרכיב העיקרי של הממרח הזה כל זמן שמכינים אותו באופן המסורתי.

מה

3 כרעיים של עוף או עוף שלם צעיר

1 בצל בינוני קצוץ דק דק

2 שיני שום כתושות

מספר ענפי טימין

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

3-4 עלי דפנה

1 כוס יין לבן

2 כוס מים

מה

לסיר מוסיפים את העוף עם העור (לא מנקים את השומן מהעוף!). מוסיפים את יתר המצרכים ומרתיחים.

מרתיחים 10 דקות ללא מכסה ועל להבה גדולה.

מנקים את הקצף מעט, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהעוף מתפורר.

מסננים את הנוזלים ושומרים.

מפרקים את העוף, את העצמות והעור זורקים  ומעבירים את הבשר בלבד לקערת מיקסר או לקערה רגילה.

בקערת המיקסר מוסיפים את וו הגיטרה ומתחילים לערבל את בשר העוף, מידי פעם מוסיפים מהציר המסונן ומערבלים עד שמתקבלת מחית גסה ורכה.ֿ

טועמים ומתקנים תיבול מלח ופלפל.

מאכסנים במקרר ואוכלים על לחם קלוי, בגט בליווי קורנישונים או בצלצלים מוחמצים.

הערה: אם מכינים עם סלמון מקצרים את זמן הבישול משמעותית, רק עד שהדג מבושל לגמרי. 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פוקאצ׳ת ענבים שחורים מטוסקנה

כל מי שעוקב אחריי יודע שאני משתגעת על פחממות. ריקות. קמח לבן – כן, לבן – בג׳בטה, בפוקצ׳ה, בפיצה, בפסטה בלחמניות לחמים, קרוואסונים, בעוגות. אני

קוביות בקר וגזר ברוטב ארומטי

הריח המשכר הזה, של קינמון מתבשל בעדינות עם צלי הבקר הוא הריח שמלווה אותי מאז ילדותי ועד היום. זה הריח של מטבח אוהב, מפנק, עשיר

גם לי יש אסאדו

תאכלס לכל אחד יש אסאדו. לכל אחד יש את הדרך בה הוא מבשל אסאדו. את האסאדו הזה אני מעדיפה לבשל בסגנון אסייתי. למה…ככה. מה  1

פאייה ספרדית פידאוס

ויש גרסה נוספת עם עוף על העצם וקבנוס פה: פידאוס עם קבנוס – גרסה א׳ הפאייה הזו היא פאייה עם נודלס. אטריות דקיקות שהספרדים קוראים להן

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.