בפורטוגל, ספרד, יוון ואיטליה משתמשים בדגים מומלחים שנקראים בקלאו.
הדגים שימשו מלחים ונוסעים בדרכים ובימים שלא היו מקררים או שימורים. את הדגים המומלחים סחבו בתרמילם שבועות וחודשים ארוכים ובעת הצורך, השרו אותם במים קרים, במשך מספר ימים, כך שהמליחות התפוגגה והדגים ״חזרו לחיים״. משם אפשר היה להכין איתם כל דבר.
ובפורטוגל מכינים איתם הכל. עשרות מנות עם הבקלאו, אם לא מאות.
אחת הטעימות הם הפסטלאס די בקלאו.
כי מה רע לערבב פירה תפוחי אדמה, עם דגים ותבלינים, ולטגן בשמן רותח.
הם יוצאים שזופים ויפים להפליא וטעימים למות.
אין צורך לצפות אותם, כך כמו שהם לשמן רותח.
והם נפלאים חמים וקרים. ראו הוזהרתם.
מה
1 כוס פירה מתפוחי אדמה אדומים
300 גרם דג לבן שאוהבים
מלח, פלפל
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
ביצה
2 כפות פירורי לחם או פירורי מצה
בצל בינוני קצוץ דק
2-3 שיני שום קצוצות
מעט אגוז מוסקט טחון
שמן עמוק לטיגון
איך
בסיר עם מים רותחים מבשלים את הדגים מספר דקות, עד שהם מלבינים ומוכנים.
מסננים ושוטפים במים.
במחבת מטגנים בצל במעט שמן עד שמזהיב, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה או שתיים.
מפוררים את הדגים לפירורים גסים ומערבבים אותם עם הפירהֿ, הבצל המטוגן ויתר המרכיבים.
בידיים רטובות יוצרים קרוקטים: כדור בגודל אגוז שמגלגלים אותו לאורך עד שמתקבל קרוקט.
מטגנים בשמן עמוק עד שמזהיבים מכל הכוונים.
מתעלפים. באחריות.