פסטיאס די בקלאו – קרוקט דגים פורטוגזי

בפורטוגל, ספרד, יוון ואיטליה משתמשים בדגים מומלחים שנקראים בקלאו.

הדגים שימשו מלחים ונוסעים בדרכים ובימים שלא היו מקררים או שימורים. את הדגים המומלחים סחבו בתרמילם שבועות וחודשים ארוכים ובעת הצורך, השרו אותם במים קרים, במשך מספר ימים, כך שהמליחות התפוגגה והדגים ״חזרו לחיים״. משם אפשר היה להכין איתם כל דבר.

ובפורטוגל מכינים איתם הכל.  עשרות מנות עם הבקלאו, אם לא מאות.

אחת הטעימות הם הפסטלאס די בקלאו.

כי מה רע לערבב פירה תפוחי אדמה, עם דגים ותבלינים, ולטגן בשמן רותח.

הם יוצאים שזופים ויפים להפליא וטעימים למות.

אין צורך לצפות אותם, כך כמו שהם לשמן רותח.

והם נפלאים חמים וקרים. ראו הוזהרתם.

מה

1 כוס פירה מתפוחי אדמה אדומים

300 גרם דג לבן שאוהבים

מלח, פלפל

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

ביצה

2 כפות פירורי לחם או פירורי מצה

בצל בינוני קצוץ דק

2-3 שיני שום קצוצות

מעט אגוז מוסקט טחון

שמן עמוק לטיגון

איך

בסיר עם מים רותחים מבשלים את הדגים מספר דקות, עד שהם מלבינים ומוכנים.

מסננים ושוטפים במים.

במחבת מטגנים בצל במעט שמן עד שמזהיב, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה או שתיים.

מפוררים את הדגים לפירורים גסים ומערבבים אותם עם הפירהֿ, הבצל המטוגן  ויתר המרכיבים.

בידיים רטובות יוצרים קרוקטים: כדור בגודל אגוז שמגלגלים אותו לאורך עד שמתקבל קרוקט.

מטגנים בשמן עמוק עד שמזהיבים מכל הכוונים.

מתעלפים. באחריות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טארט טאטן של אמא

האגדה והוויקיפידיה יודעות לספר שהטארט הזה נולד בטעות. בטעות שרפו את הסוכר, בטעות כיסו אותו בבצק וזרקו לתנור, בטעות העוגה נפלה לרצפה ואז הפכו אותה

קציצת סרה מרוקאית בחמין

אמא שלי הכינה את הקציצה הריחנית הזו בעיקר בחמין של החגים. היא היתה מגלגלת אותה לגליל עבה וסימטרי ועוטפת אותה בבד כותנה, דרכו, ספגה הסרה

ממרח לימוני של פלאפליות

בפתח תקווה יש את הפלאפל הכי טעים בעולם. איך אני יודעת? כי אני אוכלת שם מגיל 15 ובמשך השנים הרבות אחר כך, אכלתי פאלפלים בעוד

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.