עוף צלוי בנענע ושקדים קלויים

הכנת העוף הזה קלה קלה קלה קלה.

השלב הכי קשה פה הוא להזהיב את העוף יפה יפה. זהו.

יש לו טעמים חמצמצים נפלאים מלימון ויין לבן ואז באה הנענע ומעטירה עליו רעננות ומזרח תיכוניות.

השקדים הקלויים משלימים את הטעמים ומוסיפים חגיגיות ויופי למנה.

קיצר.

עוף שיאה לכל שולחן שבת או חג.

או סתם באמצע השבוע, אם בא לכם להתפנק.

מה

4-6 כרעיים או כרעיים ושוקיים או רק שוקיים, כל אחד לפי בחירתו

שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס גס

חצי כוס נענע טרייה קצוצה

מיץ מלימון אחד

חצי כוס שקדים קלויים קצוצים

כוס מים

כוס יין לבן

3-4 שיני שום פרוסות

איך

בסיר, עדיף לנון סטיק, מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את חלקי העוף, מתחילים עם הצד עם העור. מטגנים היטב עד שהעור מזהיב עמוק ויפה,

רק אז הופכים לצד שני וממשיכים לטגן.

כל התהליך אורך כרבע שעה.

מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את שיני השום הפרוסות מטגנים עוד חצי דקה ומוסיפים את היין ואת מיץ הלימון.

מרתיחים כחמש דקות על להבה גבוהה.

ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את המים.

מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה, עד שהעוף רך רך רך.

מכבים את הלהבה ומפזרים מעל נענע ושקדים קלויים.

זהו.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ריבות שעושים בבית

ללא חומרים משמרים ותוספים זרים. רק פירות, סוכר ולימון. אני אוהבת מאוד ריבות. לא קונה. מכינה בבית תמיד. במקרר יש לי ריבות כל השנה :

פלפלים חמוץ מתוק

חמוץ מתוק. וחריף. כי אני אוהבת להוסיף חריף לכל דבר כמעט וכי החריף היה חסר לי פה. קיצר אגרו דולצ׳ה פפרוני מיי סטייל. כסלט חם

טראפלס שוקולד ביתי

אין לכם מושג כמה קל להכין טראפלס שוקולד. הכי קל בעולם. והיופי הוא שניתן לשנות את הטראפלס לפי טעמים אישיים. הנה המתכון הבסיסי לטראפלס ורעיונות

סביצ׳ה דג ים על קדאיף

זו מנה חגיגית ומשגעת, מאוד מאוד קלה להכנה ומתאימה בעיקר לחגיגות וחגים. היא מרשימה מאוד ולמען האמת, הכנתה לא מסובכת ולא קשה. אפשר להחליף את

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.