שעועית ירוקה עם קציצות בקר

אין, אין אין קלאסיקה יותר מהסיר הזה.

לכל העדות, לכל המדינות בכל השכונות מבשלים את השעועית הירוקה עם קציצות בקר ברוטב עגבניות.

הכי טעם של בית.

הכי פשוט והכי מהיר.

והכי הכי מתאים עם אורז לבן.

אמא שלי הכינה לנו את התבשיל הזה בימי שישי בערבים הקרים של חודשי סוף החורף.

כבר באמצע ינואר יש שעועית ירוקה נהדרת בשווקים ואם לא, אז אפשר להשתמש בקפואה.

מה

400 גרם שעועית ירוקה קפואה או חצי ק״ג שעועית ירוקה טריה מנוקה וחתוכה

חצי ק״ג בשר בקר טחון טרי

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 כף בצל מרוסק או קצוץ

מלח,פלפל שחור

כף שמן זית

ביצה קטנה

1/2 כפית ראס אל חנות או בהראט

2-3 כפות פירורי לחם או פירורי מצה

לרוטב 

1 כוס.מים רותחים

3-4 שיני שום פרוסות

שמן זית

מלח, פלפל שחור, כורכום

3-4 עגבניות אדומות מרוסקות או כף גדושה רסק עגבניות או חצי קופסת עגבניות מרוסקות

איך 

את כל חומרי הקציצות מערבבים ולשים היטב.

מרטיבים את הידיים ומגלגלים קציצות, בערך 25 קציצות קטנות.

בסיר רחב מפזרים את השעועית השטופה והמנוקה, מעל מפזרים את שיני השום.

מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים לסיר. מרתיחים, מנמיכים ומבשלים בערך 40 דקות.

לאחר מכן מוסיפים את הקציצות ומבשלים עוד 30 דקות.

אם הנוזלים התאדו מוסיפים עוד מעט.

אני אוהבת את השעועית רכה רכה כמעט נמסה, מי שאוהב אותה יותר נגיסה מבשלים פחות 20 דקות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חציל קלוי בטעמי ובצבעי איטליה

מעט שאריות ריקוטה איטלקית, עגבנייה אדומה מחום השמש היוקד של הקיץ האיטלקי, עציץ בזיליקום על אדן החלון ותנור לוהט. והנה שם נח לו מנומנם כמעט

טביט חמין עירקי – מיי סטייל

החמין שהוא המצאה יהודית כנראה, מתאים לי בעיקר בימות גשם וקור, למרות שגדלתי בבית שאכלנו בו חמין כל השנה. חורף או קיץ. כל המתכונים לחמין

החציל של זוזוברה

הסניף הראשון של זוזוברה נפתח בהרצליה פתוח באזור התעשייה. עבדנו בפתח תקווה והשמועה על האוכל המהיר הנפלא והטעים עשתה לה כנפיים. מבלי להתעצל עלינו על

עוף בבאקצ׳וי וקייל

גידלתי באקצ׳וי בשיטה הדרופונית. יצא מדהים.ֿ ירוק ויפה וגדול ומלא בחיים. הקפצתי אותו בסגנון אסייתי מהיר עם עוף וזהו. לתבשיל צמחוני/טבעוני משמיטים את העוף. בסך

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.