אין, אין אין קלאסיקה יותר מהסיר הזה.
לכל העדות, לכל המדינות בכל השכונות מבשלים את השעועית הירוקה עם קציצות בקר ברוטב עגבניות.
הכי טעם של בית.
הכי פשוט והכי מהיר.
והכי הכי מתאים עם אורז לבן.
אמא שלי הכינה לנו את התבשיל הזה בימי שישי בערבים הקרים של חודשי סוף החורף.
כבר באמצע ינואר יש שעועית ירוקה נהדרת בשווקים ואם לא, אז אפשר להשתמש בקפואה.
מה
400 גרם שעועית ירוקה קפואה או חצי ק״ג שעועית ירוקה טריה מנוקה וחתוכה
חצי ק״ג בשר בקר טחון טרי
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף בצל מרוסק או קצוץ
מלח,פלפל שחור
כף שמן זית
ביצה קטנה
1/2 כפית ראס אל חנות או בהראט
2-3 כפות פירורי לחם או פירורי מצה
לרוטב
1 כוס.מים רותחים
3-4 שיני שום פרוסות
שמן זית
מלח, פלפל שחור, כורכום
3-4 עגבניות אדומות מרוסקות או כף גדושה רסק עגבניות או חצי קופסת עגבניות מרוסקות
איך
את כל חומרי הקציצות מערבבים ולשים היטב.
מרטיבים את הידיים ומגלגלים קציצות, בערך 25 קציצות קטנות.
בסיר רחב מפזרים את השעועית השטופה והמנוקה, מעל מפזרים את שיני השום.
מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים לסיר. מרתיחים, מנמיכים ומבשלים בערך 40 דקות.
לאחר מכן מוסיפים את הקציצות ומבשלים עוד 30 דקות.
אם הנוזלים התאדו מוסיפים עוד מעט.
אני אוהבת את השעועית רכה רכה כמעט נמסה, מי שאוהב אותה יותר נגיסה מבשלים פחות 20 דקות.