קישואים ממולאים בסגנון סורי

לפני המון שנים גרנו במקום די מרוחק.

היינו חבורה של זוגות צעירים עם ילדים קטנים והכרנו זוג מקסים שהבעל היה סורי ונלהב לבישול.

ברור שמיד התחברנו. איך לא?

המטבח הסורי טעים להפליא ויש בו חמיצות כמעט קבועה שבדרך כלל מושגת מהתמרינדי וגם מלימונים. המטבח הזה גם משתמש המון בנענע מיובשת. שזה תבלין נהדר בעיניי.

הוא לימד אותי להכין קישואים ממולאים לימוניים עם נענע מיובשת.

בשבוע שעבר ביקרתי בוואדי ניסנאס וברגע של חולשה קניתי שקית מלאה בקישואים קטנים וצעירים ומרוקנים.

כן, אפשר לקנות שם קישואים מרוקנים ולהביא הביתה ולחסוך 10 דקות של עבודה.

מה

15 קישואים צעירים וקטנים ומרוקנים

1/2 כוס אורז פרסי

1 כפית אורגאנו

2 כפות נענע טרייה קצוצה

1 שן שום קצוצה

1 כף שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס

200 גרם בשר בקר טחון טרי

לרוטב

2 כוסות מים רותחים או ציר עוף

מיץ מלימון שלם

מלח ופלפל שחור

כורכום

1 כף נענע יבשה (אם אין אפשר להשתמש באורגאנו)

שמן זית

3-4 שיני שום פרוסות

איך 

את כל חומרי המלית מערבבים היטב.

ממלאים את הקישואים ומשאירים סנטימטר חלל כדי לאפשר לאורז לתפוח.

בסיר רחב מוסיפים שמן זית ומוסיפים את הקישואים, מזהיבים אותם בערך 3-4 דקות.

מוסיפים את שיני השום ומטגנים עוד עשר שניות.

בינתיים מערבבים את יתר המרכיבים מלבד הנענע היבשה ומוסיפים אותם בזהירות לסיר.

כשהנוזלים רותחים מפזרים מעל נענע מיובשת, מכסים ומעבירים ללהבה נמוכה.

מבשלים עד שהקישואים רכים והנוזלים הצטמצמו בערך חצי שעה.

אם נשאר מילוי אפשר למלא ירקות אחרים או פשוט לגלגל קציצות קטנות ולהוסיף לרוטב.

טבעוניים יוותרו על הבשר. 

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלט חצילים של יהודי וונציה

המתכון הזה ניתן לי על ידי מרקו. מרקו הוא יהודי איטלקי שגדל בגטו בוונציה. היום הוא גר בשוויץ על אגם לוגאנו. משקיף על האגם היפה

סינטה צרובה בצ׳ילי קרמל

אין, אין אין ארוחה שאני מגישה בה את הסינטה הזו והאורחים שלי לא מתעלפים. האמת…. בצדק. סינטה קרמל בתבלינים להכנת הקרמל 1 קרמל ביתי (מתכון

המג׳דארה החלאבית של סאמי,

כל מי שמכיר אותי או קורא אותי פה כבר יודע שאני אוספת מתכונים מכל אחד, בכל מקום, בכל שעה. זו הסיבה, שכשנכנסתי למונית של סאמי

מיונז ביתי של אמא

בכל יום שישי, דקה או קצת לפני שבת, אמא היתה רצה לארוך העליון, שולפת את בלנדר האמקור שלה תוך שהיא קוראת לאבי: רק המיונז, נשאר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.