טירמיסו מלך הקינוחים האיטלקיים

לא מאמינה שיש מישהו ביקום שלא מכיר את  הטירמיסו.

(טוב אולי איזה שבט נידח באמזונס או בלב אפריקה).

בכלל, רוב המסעדות שנפתחות ברחבי העולם והן לא מקומיות – הן איטלקיות.

לא מפתיע.

מצחיק שהטירמיסו, שהוא בן בית אהוב אצלינו כבר עשרות שנים, נשכח ממני ולא עלה לאתר מיד  ויחד עם המתכונים הראשונים.

הנה אני מתקנת את המעוות.

עוד לפני זה חשוב מאוד מאוד לדעת, שטירמיסו מעולה הוא אחד שישן במקרר לילה אחד לפחות.

למה?

כי לבישקוטי יש המון זמן לספוג את כל הטוב של קרם המסקרפונה.

הכל מתאחד לאירוע מיוחד וענני, שמרחף בפה ונמס ברגע שהכף נוגעת בלשון.

חלום.

בדוחק, גם קירור של 8 שעת ייתן תוצאה טובה.

בדוחק, באין מסקרפונה גם גבינת שמנת משובחת (30% לפחות) תיתן מענה משביע רצון.

יצאנו?

מה

חבילת בישקוטים (שתי שורות)

קופסת מסקרפונה (250 גרם)

4 חלמונים

3 כפות סוכר

כוס גדולה של אספרסו חריף או קפה נמס (לפחות שתי כפות גדושות)

אלכוהול (אני העדפתי פה וויסקי) 1/4 כוס

1 חבילת שמנת מתוקה 38% קרה מהמקרר

אבקת קקאו משובחת לפידור ולפיזור

איך

הכי פשוט בעולם. באמת.

בקערת מיקסר  להקציף את השמנת המתוקה עד שמתגבשת לקרם יציב. להעביר לכלי אחר ולהניח בצד.

לקערת המיקסר יש להוסיף את החלמונים את הסוכר(אין צורך לשטוף) ולהקציף עד שמתקבלת תערובת צהבהבה וקרמית משהו (בערך 3 דקות).

להוסיף לחלמונים את גבינת המסקרפונה בשלוש פעימות עד שהכל מתאחד לקרם אחד חלק ויציב.

להוסיף לקרם המסקרפונה את השמנת המתוקה בשתי פעימות ובסיבובי מקסר איטיים וקצרים – רק עד שהתערובת הומוגנית ויציבה.

בשלב זה לשיקולכם אפשר להקציף  2 חלבוני הביצים בקערת מיקסר נקייה ויבשה לקצף קשה, ולהוסיף אותו בתנועות עדינות לקרם, עד שמתאחד.

הוספת החלבונים מקלילה את התערובת, מגדילה את נפחה ומעדנת את טעם המסקרפונה. אם מחליטים להוסיף את החלבונים, כדאי לחלק את כמות הסוכר ל-2: מחצית להקציף עם החלמונים ומחצית להקציף את החלבונים, כך מוודאים שקצף החלבונים לא יישבר.

מנגד, הטירמיסו הקלאסי מוותר על חלבוני הביצים, דבר שמעצים ומעשיר את טעם קרם המסקרפונה ומצהיב את התערובת (אני אוהבת).

הכנת הבישקוטים

אפשרי להגיש את הטירמיסו בכלים אישיים ואפשר בכלי אחד גדול, ואז עם כף גדולה ונדיבה להרים מנה יפה וגדושה.

כך או כך מתחילים בשכבת קרם דקה ורק אחר כך מניחים את שכבת הבישקוטים הראשונה.

מערבבים את הקפה עם האלכוהול וטובלים כל בשקוויט ומניחים על שכבת הקרם הראשונה (דקה)

מסדרים שכבה צפופה של בישקוטים ומורחים מחצית מהקרם.

טובלים את המחצית השנייה של הבישקוטים ומניחים על הקרם ומכסים את השכבה השנייה ביתרת הקרם.

מכסים בניילון נצמד ושולחים למקרר לפחות ל-8 שעות, עדיף לילה.

לפני ההגשה מפדרים מעל אבקת קקאו ומגישים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קרם לימון אלוהי

אלוהי, אלוהי. אני משוגעת על הקארד הזה ומסוגלת לאכול את כל הכלי שאלוהים יעזור לי. יש המבשלים את הקארד ישירות על להבה. אני לא. אני

פנה קוטה

שמנת מבושלת. זהו פירוש המילה פנה קוטה באיטלקית. וכמו שזה נשמע פשוט, כך פשוט להכין את הקינוח האלוהי הזה שהוא אחד התענוגות המתוקים הנפלאים ביותר

פיסאלדייר – הפוקאצ׳ה של דרום צרפת

אחד המאכלים הטעימים ביותר ביקום ! מעין פיצה-פוקצ׳ה פלאפית עם תחתית קראנצ׳ית והטופ עמוס בתועפות בצל מטוגן, מתקתק, עליו מונחים בסדר (או לא) תוספות של

טארט טאטן של אמא

האגדה והוויקיפידיה יודעות לספר שהטארט הזה נולד בטעות. בטעות שרפו את הסוכר, בטעות כיסו אותו בבצק וזרקו לתנור, בטעות העוגה נפלה לרצפה ואז הפכו אותה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.