קובלר פירות יער משגע

קובלר הוא קינוח מפורסם שנולד בקולוניות הבריטיות והוא האח האלגנטי של הקראמבל.

בעוד שאת הקראמבל מכינים על ידי ערבוב רשלני של המרכיבים, את הקובלר צריך לאחד לבצק, לרדד מעט ולהניח – באלגנטיות – על פירות היער העסיסיים.

זה לא שמדובר בעבודה מסובכת וקשה. כלל לא.

אני זורקת למג׳ימיקס הנאמן שלי את מרכיבי הבצק מערבלת חצי דקה, מאחדת בידיים ומרדדת שנייה וחצי.

מי שממש מתקשה יכול גם לפזר פירורים ולקבל קבלר-קראמבל טעים להפליא.

את הקובלר לא חותכים אלא נועצים כף גדולה לתוכו ושולים פיסה עסיסית ומטפטפת ישירות לצלחת אכילה.

אפשר להגיש אותו עם קרם פרש קר והחמיצות שלו עם השמנת אלוהית

ואפשר להגיש אותו עם גלידה קרה, רצוי ווניל.

אני אוהבת אותו כך, נאטורל, חמצץ עשיר ומטריף.

מה 

לבצק

100 גרם קמח רגיל (בערך 2/3 כוס)

100 גרם שקדים או אגוזים טחונים (1/2 כוס)

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

100 גרם סוכר חום (1/2 כוס סוכר)

מעט ווניל

טיפונת מלח

אופציונאלי

1/2 כוס שקדים פרוסים קלויים

לפירות

לפחות 1 ק״ג נטו של פירות אדומים: תותים, שזיפים, דובדבנים, אוכמניות או ערבוב של כולם. פה השתמשתי בפירות קפואים שהפשרתי.

100 גרם סוכר (1/2 כוס סוכר)

ווניל

3 כפות עמילן תירס

מיץ מחצי לימון או ליים

איך

  1. מדליקים תנור ל-180 מעלות.
  2.  משמנים תבנית רצוי שתהיה להגשה, אני מעדיפה מחרס או קרמיקה צבעונית שמחמיאה לקובלר בהגשה.
  3. מערבבים את הפירות עם הסוכר, ווניל, לימון ועמילן תירס ומניחים בצד.
  4. מערבלים במג׳מיקס את הקמח והשקדים הטחונים מוסיפים את הסוכר, מלח ווניל ואת קוביות החמאה. מערבלים מהר וקצר לפירורים גסים.
  5. מוציאים את הפירורים ומאחדים לבצק, משטחים ועוטפים בניילון נצמד מכניסים למקרר לפחות 20 דקות.
  6. אופציה אחרת היא להשתמש בפירורי הבצק הגסים. הסבר בהמשך.
  7. מפזרים את הפירות המתובלים על תחתית התבנית, אם משתמשים בשקדים פרוסים קלויים, זה הרגע, מפזרים מעל הפירות.
  8. מעל מכסים בפירורים הגסים או מרדדים את הבצק המאוחד לגודל התבנית ומניחים מעל הפירות את הבצק.
  9. אופים כ-45 דקות.
  10. ממתינים לפחות 20 דקות ומגישים חמים או בחום החדר.
  11. מתעלפים. באחריות.

 

 

 

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חמוצים ונהנים

אני משתגעת על טעמים חמוצים, נדמה לי שבכל פוסט ומתכון אני לא שוכחת להזכיר את העובדה הזו. אצל אמא שלי כיכבו צנצנות מזכוכית מפוצצות בחמוצים

מרק מינסטרונה עדשים Minestrone

לכל אחד יש את המיניסטרונה שלו. גם באיטליה אפשר למצוא עשרות סוגי מיניסטרונה. פעם הזמנתי מיניסטרונה בסיציליה וקיבלתי צלחת מרק עדשים חומות עם סלרי קצוץ

ברוסקטה – מלכת המטבח הטוסקני

לכל מטבח יש את הפטנטים שלו, ההתפתחויות הטבעיות שלו, המאכלים ושיטות הבישול שמכתיבים לו מזג האויר והתנאים הגיאוגרפיים. זה לא מקרי שבמערב אירופה ומרכזה ממעטים

הסנגריה של סן סבסטיאן

סן סבסטיאן היא עיר על הגבול הספרדי עם צרפת, באיזור חבל הבאסקים הספרדי. המרכז ההסטורי שלה קטן ומשגע. מעבר לגבול העיירה ביאריץ העיר באיונה הצרפתים,שכבר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.