המג׳דארה החלאבית של סאמי,

כל מי שמכיר אותי או קורא אותי פה כבר יודע שאני אוספת מתכונים מכל אחד, בכל מקום, בכל שעה.

זו הסיבה, שכשנכנסתי למונית של סאמי בנתב״ג, לא עברו 5 דקות וכבר היינו בעיצומו של דיון בענייני אוכל. משם גלשה השיחה כמתבקש, למתכונים, בפרט כשסאמי סיפר לי שהוא לא מהמרכז, אלא מחיפה, מוואדי ניסנאס ושהמשפחה שלו מחלאב בסוריה.

נכון שגם לכם היה נשמע שסאמי, וואדי ניסנאס, סוריה, הוא מישהו ממוצא ערבי?

גם לי.

אבל לא.

סאמי הוא בן משפחה חאלבית מפוארת מסוריה והוא יהודי עם אוכל חלבי משגע.

והוא נהג מונית שגר בוואדי ניסנאס בחיפה.

בנסיעה הקצרה של 25 דקות, הספקתי לרשום את שטף דבריו של סאמי, את המרכיבים ואופן ההכנה למתכונים שונים  מהמטבח הסורי המפואר ואחד מהם תפס אותי חזק: המג׳דארה החלאבית.

ולא בגלל שאני לא יודעת או לא מכירה את המג׳דארה, אלא בגלל סגנון הבישול. השיטה.

עוד למחרת כבר עמדו הסירים והמחבתות על הלהבות המרקדות במטבחי והמג׳דארה הגאונית יצאה לדרך.

ולמה היא גאונית?

כי יש כל מיני דרכים לבשל מג׳דארה:ֿ

יש המטגנים בצל מוסיפים לו עדשים, את האורז מבשלים בנפרד מערבבים  את שניהם ואוכלים.

יש המטגנים בצל מוסיפים לה אורז מבשלים, את העדשים מבשלים בנפרד ואחר כך מערבבים את שניהם.

יש המוסיפים קינמון יש המוסיפים מעט כמון, יש את שניהם.

באמת שאני מכירה אינספור דרכים לבשל מג׳דארה.ֿ

אה…אז למה זו גאונית?

כי בסופו של תהליך,  מה שנשמר פה הכי טוב זה הבצל המטוגן, והוא קראנצ׳י, חום, טעים ומשגע בפה.

כשאתה אוכל מהמגדארה אתה מרגיש בכל ביס את הבצל המטוגן ומתקתק, השחום והקראנצ׳י הזה, שבינינו: הוא הטעם שאנחנו מחפשים במג׳דארה.

אז איך מכינים את המג׳דארה של סאמי?

מה

כוס עדשים ירוקות-חומות שטופות (לא שחורות לא אדומות)

1 כוס אורז בסמטי שטוף

2-3 בצלים גדולים פרוסים דק

מלח, פלפל

4-5 כפות שמן

מים רותחים לפי הצורך (הסבר בהמשך)

יוגורט קר וסמיך רגיל או טבעוני

אופציונאלי: כמון או קינמון או שניהם

איך 

למחבת מוסיפים את השמן ואת הבצלים, בוזקים עליהם מעט מלח ומטגנים על להבה בינונית, לאט, בעדינות, בסבלנות, מערבבים והופכים, עד שהבצל שחום, פריך, מתפצפץ וכמעט שרוף אבל לא.

כמו בסרטון.

בינתיים, בסיר נפרד מוסיפים את העדשים והמים, מרתיחים ומבשלים עד שמתרככים אבל לא נמעכים. בערך 15-20 דקות.

כשהעדשים רכות מוסיפים להם את האורז ועוד מים עד לאצבע מעל גובה פני העדשים-אורז.

מי שמרגיש לא בטוח ורוצה למדוד:

מסנן את העדשים מהנוזלים ומודד כמות של 1.5 כוסות (אם חסר משלים במים רותחים מהקומקום).

ממליחים, מפלפלים וממשיכים לבשל עוד 15 דקות.

משאירים את הסיר למנוחה סגור עוד כ-10 דקות.

לאחר מכן, מוסיפים את הבצלים המטוגנים עם השמן (כולו!!) מערבבים וטורפים.

הכי טעים סאמי אומר עם יוגורט לבן וקר בצד.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

בולוניה – שמנה, אדומה ומשכילה

לבולוניה אנחנו מגיעים כבר פעם השנייה (ושלישית ורביעית, והפוסט מתעדכן שוב ושוב) לפני כמה שנים הגענו לפה לראשונה, התאהבנו וזהו. אי אפשר אחרת. העיר הזו

וואפל בלגי

פעם, כדי להכין וואפל בלגי היה צורך שכמעט לא היה בהישג יד, היום בכל פינת סופר יש מכשיר וואפל קטן, קומפקטי וזמין. ותאכלס וואפל בלגי,

טרוף – עוגיות בוטנים מרוקאיות

עוגיות מרוקאיות הן אגדה. בכלל, מדהים היה עבורי לגלות שהרבה מאוד מהעוגיות שגדלתי עליהן, נמצאות בלב המטבח המתוק האיטלקי, בעיקר זה של דרום איטליה, סיציליה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.