ממולאים בסגנון טורקי

טורקיה היא מדינה ענקית. ענקית.

מכל המרחב הגיאוגרפי העצום הזה אני מכירה ואוהבת בעיקר את איסטנבול. איסטנבול היא עיר מטורפת, גדולה והומה אדם

עם האוכל הכי נפלא עלי אדמות. פוסט שלם ומפורט כתבתי על העיר המדהימה הזו. הנה הלינק:  מי מפחד מאיסטנבול?

אחד המאכלים האהובים עליי שם הם הממולאים: קישואים, חצילים, פלפלים, עגבניות וכמובן עלי הגפן.

תקופת הקיץ מניבה חצילים, פלפלים ועגבניותֿ, אותם מייבשים ושומרים לחורף ובכל שוק בטורקיה, אפשר לראות אותם מתנדנדים ברוח.

הממולאים במתכון הזה מולאו מהירקות המיובשים הללו שהבאתי מאיסטנבול, אבל אפשר להכין אותם מכל ירק טרי אחרי, ֿפשוט צריך לרוקן אותו קודם.

המיוחד בממולאים הללו הוא הרוטב שלהם: בעצם הרוטב הוא מי-סומאק חמצמצים שנספגים בירקות ומחליפים את רוטב העגבניות הים תיכוני.

לתבשיל צמחוני טבעוני משמיטים את הבשר ומוסיפים 1/2 כוס אורז.

מה

10-15 פלפלונים, חצילונים, קישואים, עגבניות – כולם מרוקנים מהתוכן ומוכנים למילוי

200 גרם בשר טחון בקר טרי

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 בצל מגורר

2 שיני שום קצוצות

כף רסק עגבניות

1 כוס אורז עגול שטוף

מעט צ׳ילי, מלח, פלפל,

כפית סומאק

כפית גדושה נענע מיובשת

2 כפות שמן זית

לרוטב 

3-4 כפות גדושות סומאק

מלח, פלפל

3-4 כפות רכז רימונים

3-4 כפות שמן זיתֿ

מעט מיץ לימון

2 כוסות מים רותחים

לחלופין אפשר לבשל ברוטב עגבניות שאוהבים.

איך 

לשימוש בממולאים הטורקים המיובשים :

יש להרתיח מים להוסיף את הירקות ולבשל תוך ערבוב, בערך 10 דקות. מסננים ושוטפים.

לשימוש בירקות טריים 

פשוט מרוקנים אותם היטב וממשיכים לשלב הבא.

מערבבים את המרכיבים למילוי וממלאים 3/4 גובה מכל ירק מרוקן.

מניחים בשכבות בתוך סיר מתאים.

מערבבים את הסומאק עם המים הרותחים וממתינים 5 דקות. מסננים ומסלקים את הסומאק, מוסיפים למים את יתר המארכיבים.

שופכים את הנוזל בזהירות על הממולאים.

מכסים את הסיר, מרתיחים, מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה מאוד בערך 40 דקות עד שעה.

טועמים ומתקנים תיבול ואם יש צורך מוסיפים עוד מיץ לימון.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טורטה דלה נונה

עוגה ללא תחתית וללא התעסקויות מיותרות. מה שמבטיח רק 5 דקות עבודה והופ….לתנור, לשעה אפייה. רכה ונמסה בפה. נהדרת. משהו קורה בעוגה שאין לה תחתית

עוף בגריל בסגנון פרובאנס

כשאתה מסתובב בעיירות של דרום צרפת, עובר מניס היפה והאלגנטית, לקאן הקטנה והשקטה, שפעם בשנה היא זוקפת קומה, פורסת שטיח אדום ומחבקת את כל ההוא

פיננסייר פיסטוקים והל

בואו נדבר על פיננסייר. העוגיה הקטנה והמטריפה שהצרפתים מחזיקים ליד הקפה שלהם. מאורכת, עדינה ונקראת – בשל צורתה- על שם מטיל הזהב שנהגו בימים ההם

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.