ממולאים בסגנון טורקי

טורקיה היא מדינה ענקית. ענקית.

מכל המרחב הגיאוגרפי העצום הזה אני מכירה ואוהבת בעיקר את איסטנבול. איסטנבול היא עיר מטורפת, גדולה והומה אדם

עם האוכל הכי נפלא עלי אדמות. פוסט שלם ומפורט כתבתי על העיר המדהימה הזו. הנה הלינק:  מי מפחד מאיסטנבול?

אחד המאכלים האהובים עליי שם הם הממולאים: קישואים, חצילים, פלפלים, עגבניות וכמובן עלי הגפן.

תקופת הקיץ מניבה חצילים, פלפלים ועגבניותֿ, אותם מייבשים ושומרים לחורף ובכל שוק בטורקיה, אפשר לראות אותם מתנדנדים ברוח.

הממולאים במתכון הזה מולאו מהירקות המיובשים הללו שהבאתי מאיסטנבול, אבל אפשר להכין אותם מכל ירק טרי אחרי, ֿפשוט צריך לרוקן אותו קודם.

המיוחד בממולאים הללו הוא הרוטב שלהם: בעצם הרוטב הוא מי-סומאק חמצמצים שנספגים בירקות ומחליפים את רוטב העגבניות הים תיכוני.

לתבשיל צמחוני טבעוני משמיטים את הבשר ומוסיפים 1/2 כוס אורז.

מה

10-15 פלפלונים, חצילונים, קישואים, עגבניות – כולם מרוקנים מהתוכן ומוכנים למילוי

200 גרם בשר טחון בקר טרי

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 בצל מגורר

2 שיני שום קצוצות

כף רסק עגבניות

1 כוס אורז עגול שטוף

מעט צ׳ילי, מלח, פלפל,

כפית סומאק

כפית גדושה נענע מיובשת

2 כפות שמן זית

לרוטב 

3-4 כפות גדושות סומאק

מלח, פלפל

3-4 כפות רכז רימונים

3-4 כפות שמן זיתֿ

מעט מיץ לימון

2 כוסות מים רותחים

לחלופין אפשר לבשל ברוטב עגבניות שאוהבים.

איך 

לשימוש בממולאים הטורקים המיובשים :

יש להרתיח מים להוסיף את הירקות ולבשל תוך ערבוב, בערך 10 דקות. מסננים ושוטפים.

לשימוש בירקות טריים 

פשוט מרוקנים אותם היטב וממשיכים לשלב הבא.

מערבבים את המרכיבים למילוי וממלאים 3/4 גובה מכל ירק מרוקן.

מניחים בשכבות בתוך סיר מתאים.

מערבבים את הסומאק עם המים הרותחים וממתינים 5 דקות. מסננים ומסלקים את הסומאק, מוסיפים למים את יתר המארכיבים.

שופכים את הנוזל בזהירות על הממולאים.

מכסים את הסיר, מרתיחים, מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה מאוד בערך 40 דקות עד שעה.

טועמים ומתקנים תיבול ואם יש צורך מוסיפים עוד מיץ לימון.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קבאב ערבי בשמיכת בצק שמרים

ונתחיל מהסוף. בסוף – הקבאב רוחש במחבת המתכת, עטוף בעסיסיות של פרוסות עגבניות אדומות צלויות, בצל ופלפל חריף וכולם מכוסים בשמיכת בצק שמרים קריספית ונהדרת.

גספאצ׳ו מרק אנדלוסי קר

כל מי שאוהב סלט ירקות יאהב גספאצ׳ו. כי גספאצ׳ו זה בעצם סלט ירקות טחון דק דק, מתובל להפליא ומוגש כמשקה צונן וטעים בקיץ הלוהט של

טארט כנאפה עם תרד וגבינות

פעם הוזמנו לחברים באופן ספונטאני. באופן ספונטאני שאלתי: להביא משהו?״ אולי תביאי מאפה גבינות? נאמר לי. פתחתי את המקרר להוציא חמאה וקמח וביצים להכנת בצק

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.