טורקיה היא מדינה ענקית. ענקית.
מכל המרחב הגיאוגרפי העצום הזה אני מכירה ואוהבת בעיקר את איסטנבול. איסטנבול היא עיר מטורפת, גדולה והומה אדם
עם האוכל הכי נפלא עלי אדמות. פוסט שלם ומפורט כתבתי על העיר המדהימה הזו. הנה הלינק: מי מפחד מאיסטנבול?
אחד המאכלים האהובים עליי שם הם הממולאים: קישואים, חצילים, פלפלים, עגבניות וכמובן עלי הגפן.
תקופת הקיץ מניבה חצילים, פלפלים ועגבניותֿ, אותם מייבשים ושומרים לחורף ובכל שוק בטורקיה, אפשר לראות אותם מתנדנדים ברוח.
הממולאים במתכון הזה מולאו מהירקות המיובשים הללו שהבאתי מאיסטנבול, אבל אפשר להכין אותם מכל ירק טרי אחרי, ֿפשוט צריך לרוקן אותו קודם.
המיוחד בממולאים הללו הוא הרוטב שלהם: בעצם הרוטב הוא מי-סומאק חמצמצים שנספגים בירקות ומחליפים את רוטב העגבניות הים תיכוני.
לתבשיל צמחוני טבעוני משמיטים את הבשר ומוסיפים 1/2 כוס אורז.
מה
10-15 פלפלונים, חצילונים, קישואים, עגבניות – כולם מרוקנים מהתוכן ומוכנים למילוי
200 גרם בשר טחון בקר טרי
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 בצל מגורר
2 שיני שום קצוצות
כף רסק עגבניות
1 כוס אורז עגול שטוף
מעט צ׳ילי, מלח, פלפל,
כפית סומאק
כפית גדושה נענע מיובשת
2 כפות שמן זית
לרוטב
3-4 כפות גדושות סומאק
מלח, פלפל
3-4 כפות רכז רימונים
3-4 כפות שמן זיתֿ
מעט מיץ לימון
2 כוסות מים רותחים
לחלופין אפשר לבשל ברוטב עגבניות שאוהבים.
איך
לשימוש בממולאים הטורקים המיובשים :
יש להרתיח מים להוסיף את הירקות ולבשל תוך ערבוב, בערך 10 דקות. מסננים ושוטפים.
לשימוש בירקות טריים
פשוט מרוקנים אותם היטב וממשיכים לשלב הבא.
מערבבים את המרכיבים למילוי וממלאים 3/4 גובה מכל ירק מרוקן.
מניחים בשכבות בתוך סיר מתאים.
מערבבים את הסומאק עם המים הרותחים וממתינים 5 דקות. מסננים ומסלקים את הסומאק, מוסיפים למים את יתר המארכיבים.
שופכים את הנוזל בזהירות על הממולאים.
מכסים את הסיר, מרתיחים, מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה מאוד בערך 40 דקות עד שעה.
טועמים ומתקנים תיבול ואם יש צורך מוסיפים עוד מיץ לימון.