פעם, כדי להכין וואפל בלגי היה צורך שכמעט לא היה בהישג יד, היום בכל פינת סופר יש מכשיר וואפל

קטן, קומפקטי וזמין.

ותאכלס וואפל בלגי, כמו פאנקייקס הוא אושר לגוף ולנשמה. מהיר קליל והכי מתאים לימות סוף השבוע או סתם ליום כיף והתפנקות באמצעיתו.

אין צורך בהכנות מוקדמות, אין צורך בחומרים מיוחדים, שניהם מורכבים ממצרכים בסיסיים שקיימים דרך קבע

בכל בית.

גם הכנתו דורשת דקות ספורות וקריאות השמחה בכל הבית, של קטנים או גדולים, ממלאים את הלב בנחת.

לפעמים אני מגישה אותו כקינוח בסיום ארוחה.

גם הטופינג שלו סלחני וגמיש: כל פרי וסירופ או ממרח מתוק שיש בבית יצלח לו: תותים, בננות, פירות יער גם אם מדובר בפירות קשים יותר כמו אגסים ותפוחים שאפשר לקצוץ ולרכך מספר דקות במחבת עם מעט חמאה וסוכר ואחכ להוסיף מעל לוואפלים מתאימים.

ממרחי שוקולד, חלבה, סילאן, דבש וכו׳.

אני הוספתי פירות חתוכים שנשארו לי מהערב הקודם וסירופ מייפל.

הנה המתכון שלי 

2 כוסות קמח לבן (אפשר לערבב עם כוסמין ואפילו עם מלא אבל במלא רצוי מקסימום כ 1/3 מהכמות)

1+ 1/4 כוסות קמח (אני אוהבת לערבב קמח ושמנת מתוקה לא חובה)

כפית גדושה של אבקת אפייה

2 ביצים גדולות (לפעמים אני מוסיפה ביצה אחת + 2חלמונים לא חובה)

מעט מלח

גרידת לימון

ווניל

50 גרם חמאה מומסת או 1/4 כוס שמן זית ( או שמן צמחי אחר).

להגש: פירות חתוכים וסירופ מייפל

איך 

מכניסים את הקמח לקערה ומתחילים להוסיף תוך כדי בחישה את החלב עדיף להשתמש במטריפה.

אחכ כך מוסיפים את יתרת המרכיבים.

בוחשים היטב את כל החומרים וכדי לוודא שאין גושים מעבירים דרך מסננת.

מחממים את מכשיר הוואפל ויוצקים לתוכו בכמות הנדרשת.

מבשלים את הוופלים  ומגישים עם שמנת חמוצה ופירות, ריבות, פירות טריים, מייפל, סילאן, דבש, שוקולד

כל מה שבא לכם !!

 

 

 

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

שארלוט – מלכה צרפתית

כשהיינו ילדים, אמא שלי דאגה תמיד לאפות לכל אחד מאיתנו עוגת יום הולדת. תמיד היא תכננה את העוגה בהפתעה. הפתעה שכל הבית ידע עליה 🙂

מז׳ואיז׳ין סרדינים מחותנים

סרדינים מחותנים הם אחת המנות הכי מוכרות בארץ. גם לא מרוקאים מכירים את המנה המשגעת הזו, שהופכת את הסרדינים, שהם בדרך כלל דגים פשוטים, למנה

עוף ביין בסגנון צרפתי

עוף ביין הוא מאכל צרפתי קלאסי וזו מנה אלגנטית נהדרת. במרכז צרפת מבשלים אותו ביין אדום ובצפון צרפת, באזור אלזס מבשלים אותו ביין לבן, שם

סלט קיץ של בורגול בהריסה

בורגול כמו קוסקוס כמו אורז כמו פסטה יקבלו כל טעם שתתנו להם. הכל. מתוק, מלוח, חריף. הכל. וזה היופי בפחממות האלה. בדרך כלל סלט בורגול

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.