כרובית במתכון סורי עתיק

אפשרי להכין את המנה הזו ללא בשר !! והיא טעימה לא פחות. באחריות.

אין לה הוד, אין לה הדר, אין לה יחסי ציבור והיא בדרך כלל נמצאת בדוכן הקיצוני והמרוחק מהעין.

אבל היא אחד הירקות הכי אהובים בטירוף אצלינו בבית וזו הכרובית.

ירק כל כך צנוע, נחבא לכלים, נדמה שהוא לא מוערך מספיק וכל כך טעים.

כרובית ככלל אוהבת טעמי לימון ושום. ככה היא עוברת ממעמד של חוורת, צנועה ונחבאת לכלים, למלכה אמיתית.

אפשר לטגן אותה, לאדות אותה, לאפות, להחמיץ אוה, להוסיף לתבשילים ואפילו לאכול אותה נאה, כשהיא פירורית סגנון טאבולה כרובית.

בדרום תל אביב יש מסעדה סורית קטנה, שאני חוזרת אליה שוב ושוב רק בשביל הכרובית המעלפת הזו.

שחזרתי את הטעמים והנה עכשיו אני חולקת את המתכון גם אתכם.

מה 

כרובית בינונית מחולקת לפרחים

300 גרם בשר בקר טחון.

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל, שמן זית

אגוז מוסקט

1 בצל מגורר וסחוט

לטיגון

קמח

ביצה טרופה עם 2 כפות מים

לציר

חלקי עוף (אני אוהבת גרונות)

בצל גדול

2-3 לימונים

3-4 שיני שום פרוסות

הכנת הציר

לסיר עם מים מוסיפים את חלקי העוף ואת הבצל ומבשלים בערך שעה. (יש צורך לכפות את הקצף שנוצר).

מסננים את הציר ומוסיפים לו מלח לפי הטעם ואת מיץ הלימון.

מגררים לתוכו אגוז מוסקט.

בסיר אחר, רצוי רחב ונמוך, מוסיפים כף שמן זית ומטגנים את שיני השום עד שהן זהובות.

בישול הכרובית וריכוכה הכנת המלית 

סיר גדול על להבה גדולה עם מעט מלח, כשהמים רותחים מוסיפים את הפרחים, מרתיחים דקה בדיוק.

מכבים, מכסים וממתינים 30 דקות.

מסננים. מצננים .

בינתיים מערבבים את הבשר, בצל, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, כף שמן זית ופטרוזיליה ומניחים בצד.

מילוי הכרוביות וטיגונן 

בראש התפרחת יוצרים פס חיתוך ארוך על מנת ליצור ״כיס״ וממלאים בתוכו מתערובת הבשר.

מחממים מחבת עם שמן צמחי, בגובה של 1 ס״מ בערך, מגלגלים את הכרוביות הממולאות בקמח ואחר כך בביצה הטרופה, ומטגנים עד כדי השחמה מכל הכוונים.

מעבירים לסיר עם השום עד שכל הכרוביות מטוגנות. יוצקים מעל הציר המתובל עד שהוא מכסה את הכרוביות

ומבשלים מכוסה כ-40 דקות.

מאוד מאוד חשוב כשמגישים: להניח את הכרוביות בצלחת ולצקת מעל את הרוטב החמצמץ, העדין, המבושם, המטריף הזה.

טיפ אם אתם רוצים להתפרע ולעלות קומה בטעם, בהגשה להוסיף פרוסות שיני שום מטוגנות וקראנצי׳ות.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פטאייר מאפה זעתר/תרד חלומי

פטאייר, חם מהתנור, עמוס בעלי זעתר או תרד, בצל, סומק… למות…. לבצק 2.5 כוסות קמח לבן כף סוכר כפית מלח כפית גדושה שמרים יבשים 1/3

בטטות צלויות בתנור

פעם, כדי לקנות בטטות קטנות ועדינות, היינו חייבים לקנות את הקלקל שהכיל מספר בודד של בטטות במחיר עצום. היום, בכל הדוכנים בשוק, ערימות של בטטות

מרק אנדלוסי מקורדובה

כשטיילנו באזור אנדלוסיה בספרד הגענו גם לקורדובה. העיר העתיקה פשוט מהממת. הרובע העתיק נקרא חודריה, כלומר ג’ודריה, כלומר יהודיה כלומר: של היהודים. בקיצור, שם גרו

מאפה ירק טוסקני Torta d'erbe

לאיטלקים יש המון ירוקים כמו תרד, סוגים שונים של גבעולי סלק, עלי לפת וכל מיני ירוקים שלעיתים הם מרירים. בד״כ בעונה הם חולטים אותם במים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.