שעועית ירוקה רחבה ברוטב עגבניות

מאוהבת בשעועית הירוקה הרחבה.

היא טעימה לי גם נאה. ממש קצוץ לתוך סלט עם לימון , שמן זית ומלח, אשששש….

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות מאוד נפוצה בעיקר במטבח הבלקני. אצלינו, אמא בישלה שעועית ירוקה

או צהובה, רגילה, עם עוף או קציצות בקר. (יש מתכון בבלוג).

השעועית הזו מתבשלת בעדינות, במהירות והיא טעימה כמו שהיא, על אורז או אפילו בתוך סנדוויץ.

בחיי, נהדרת.

פרוסות הלחם סופגות את הרוטב האדום-אדום הזה וכל ביס הוא אושר גדול.

מה 

250 גרם שעועית ירוקה רחבה שטופה קטומה בקצוות ואני חותכת לחצי לרוחב

1 כף גדושה רסק עגבניות משובח

מלח, פלפל

שמן זית

3-4 שיני שום פרוסות

1/2 כוס מים

כפית שטוחה פפריקה

צ׳ילי אופציונלי.

איך 

הכי קל בעולם.

למחבת או סיר רחב, מוסיפים 2-3 כפות שמן זית ושום ומטגנים 20 שניות.

מוסיפים את השעועית השטופה והמנוקה ומקפיצים קלות.

מערבבים את המים עם התבלינים ורסק העגבניות לתמיסה הומוגנית ושופכים בזהירות על הירקות.

מרתיחים, מנמיכים, מכסים ומבשלים בערך 15-20 דקות או עד שהרוטב מצטמצם מאוד.

מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה טרייה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פיסאלדייר המאפה של פרובאנס

מאפה מפרובאנס שמאגד בתוכו את כל השמש והטוב של חבל הארץ המשגע הזה. יש בו בצק נפלא וקראנצ׳י, יש בו תועפות של בצל מוזהב בשמן

אפרטיבו – מגש אירוח איטלקי

הקרש הזה, שעמוס בדברים טובים, הוא ארוחה קלה ומקובלת בצפון איטליה. אתה יכול לשבת בבולוניה או במודנה או בכל מקום באזור ובמקום ארוחה גדולה עם

פתיתים

הכי קל בעולם לבשל פתיתים. ופתיתים הוא מאכל ישראלי אהוב במיוחד. ממממ….לא בדיוק ישראלי, ואוסם לא בדיוק המציאה את הפתיתים. לאיטלקים יש פתיתים משחר הפסטה

אינבולטיני בקר ממולא

אינבולטיני. במטבח האיטלקי כל מה שנקרא אינבולטיני הוא בעצם סוג של מאכל ממולא ומגולגל, ירקות או בשר, בצק פילו או עוף. למשל האינבולטיני הקלאסי הוא

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.