מאוהבת בשעועית הירוקה הרחבה.
היא טעימה לי גם נאה. ממש קצוץ לתוך סלט עם לימון , שמן זית ומלח, אשששש….
שעועית ירוקה ברוטב עגבניות מאוד נפוצה בעיקר במטבח הבלקני. אצלינו, אמא בישלה שעועית ירוקה
או צהובה, רגילה, עם עוף או קציצות בקר. (יש מתכון בבלוג).
השעועית הזו מתבשלת בעדינות, במהירות והיא טעימה כמו שהיא, על אורז או אפילו בתוך סנדוויץ.
בחיי, נהדרת.
פרוסות הלחם סופגות את הרוטב האדום-אדום הזה וכל ביס הוא אושר גדול.
מה
250 גרם שעועית ירוקה רחבה שטופה קטומה בקצוות ואני חותכת לחצי לרוחב
1 כף גדושה רסק עגבניות משובח
מלח, פלפל
שמן זית
3-4 שיני שום פרוסות
1/2 כוס מים
כפית שטוחה פפריקה
צ׳ילי אופציונלי.
איך
הכי קל בעולם.
למחבת או סיר רחב, מוסיפים 2-3 כפות שמן זית ושום ומטגנים 20 שניות.
מוסיפים את השעועית השטופה והמנוקה ומקפיצים קלות.
מערבבים את המים עם התבלינים ורסק העגבניות לתמיסה הומוגנית ושופכים בזהירות על הירקות.
מרתיחים, מנמיכים, מכסים ומבשלים בערך 15-20 דקות או עד שהרוטב מצטמצם מאוד.
מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה טרייה.