שעועית ירוקה רחבה ברוטב עגבניות

מאוהבת בשעועית הירוקה הרחבה.

היא טעימה לי גם נאה. ממש קצוץ לתוך סלט עם לימון , שמן זית ומלח, אשששש….

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות מאוד נפוצה בעיקר במטבח הבלקני. אצלינו, אמא בישלה שעועית ירוקה

או צהובה, רגילה, עם עוף או קציצות בקר. (יש מתכון בבלוג).

השעועית הזו מתבשלת בעדינות, במהירות והיא טעימה כמו שהיא, על אורז או אפילו בתוך סנדוויץ.

בחיי, נהדרת.

פרוסות הלחם סופגות את הרוטב האדום-אדום הזה וכל ביס הוא אושר גדול.

מה 

250 גרם שעועית ירוקה רחבה שטופה קטומה בקצוות ואני חותכת לחצי לרוחב

1 כף גדושה רסק עגבניות משובח

מלח, פלפל

שמן זית

3-4 שיני שום פרוסות

1/2 כוס מים

כפית שטוחה פפריקה

צ׳ילי אופציונלי.

איך 

הכי קל בעולם.

למחבת או סיר רחב, מוסיפים 2-3 כפות שמן זית ושום ומטגנים 20 שניות.

מוסיפים את השעועית השטופה והמנוקה ומקפיצים קלות.

מערבבים את המים עם התבלינים ורסק העגבניות לתמיסה הומוגנית ושופכים בזהירות על הירקות.

מרתיחים, מנמיכים, מכסים ומבשלים בערך 15-20 דקות או עד שהרוטב מצטמצם מאוד.

מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה טרייה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגיות מרציפן הולנדיות

את העוגיות הללו טעמתי בקונדטוריה באמסטרדם, שהיתה דקת הליכה מהדירה ששכרנו. יום קודם טעמתי עוגה נהדרת של אותה קונדטוריה והתברר לי שמדובר באחת הקונדטוריות הטובות

סיגר ממולא במעורב פרגיות

מנה ראשונה לאירוחים, פגז ! מה 6 עלי סיגר קנויים או 12 ריבועי פילו בגודל 18X18 למילוי 1 בצל לבן גדול קצוץ לקוביות. 2 פרוסות

סביצ׳ה דג ים על קדאיף

זו מנה חגיגית ומשגעת, מאוד מאוד קלה להכנה ומתאימה בעיקר לחגיגות וחגים. היא מרשימה מאוד ולמען האמת, הכנתה לא מסובכת ולא קשה. אפשר להחליף את

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.