גידלתי באקצ׳וי בשיטה הדרופונית. יצא מדהים.ֿ
ירוק ויפה וגדול ומלא בחיים.
הקפצתי אותו בסגנון אסייתי מהיר עם עוף וזהו.
לתבשיל צמחוני/טבעוני משמיטים את העוף.
בסך הכל ארוחה מהירה, קלילה וטעימה.
מוסיפים אורז לבן וזו ממש חגיגה.
מה
300 גרם פיסות חזה עוף, פילה עוף או פרגיות
1 כף סויה בהירה
1 כפית סויה כהה
1 כפית שמן צמחי
לערבב ולהניח בצד
2-3 באקצ׳וי שטופים וקצוצים לפיסות גסות
2-3 חופנים קייל עדין ובהיר (לא הכרחי)
3-4 שיני שום קצוצים
מעט שמן צמחי
לחמם כף שמן, ולווק או מחבת עמוקה להוסיף מחצית מהשום ולטגן, להוסיף את הבאקצ׳וי והקייל ולהקפיץ על להבה גבוהה שתים שלוש דקות.
להסיר מהאש ולהעביר לקערה.
לחמם את הווק שוב, להוסיף עוד כף שמן ואת יתרת השום, להוסיף את פיסות העוף ולהקפיץ על להבה גדולה במשך 3-4 דקות.
להוסיף את הירקות המקוקפצים. ולהקפיץ עוד דקה או שתיים.
רוטב
כף סויה
כף סילאן או דבש
צ׳ילי
כפית חומץ
כף קורנפלור
1/3 כוס מים
לערבב היטב ולשפוך על המוקפץ, לערבב עוד דקה או שתיים להוריד מהש.