לח׳שו.
מרק שהוא חם וטעים ומנחם.
מרק שהוא תרופה לכל שיעול, צינון וסתם לחמם את הגוף בימים קרים של חורף.
מרק של ילדות שהיה קבוע על הכיריים, בסיר ענק, זוהר בלובנו אבל מנוקד בכוסברה ירוקה ונפלאה.
ככה אמא שלי הכינה אותו.
עם מים וללא כורכום. מרק לבן.
וזה היה טעים !
אני שיניתי אותו מעט: מכינה אותו על ציר עוף ומוסיפה לו כורכום, שצבעו הצהבהב מתנגש מטריף
עם הירוק ירוק של הכוסברה והוא בעצמו טוב לבריאות.
אבל אפשר לחזור למתכון הצמחוני טבעוני ולוותר על ציר העוף ולהסתפק במים. הוא יהיה נהדר. ֿ
מבטיחה.
מה
ציר עוף או מים – על כל ליטר אחד – 1/3 כוס סולת יבשה
3-4 שיני שום קצוצות חובה !
2-3 כפות שמן זית
מלח (אם זה ציר עוף זהירות עם המלח)ֿ
פלפל לבן או שחור טחון
צרור כוסברה נדיב קצוץ
איך
הכי פשוט ביקום.
מוסיפים לסיר שיני שום ושמן זית, מחממים מעט על להבה בינונית, מוסיפים את הנוזלים ואת הסולת ובוחשים
ללא הפסקה, בערך 15 דקות – 20 דקות עד שהמרק מסמיך. מתבלים.
מוזגים מיד לקערה גדולה ומפזרים מעל כוסברה ירוקה וריחנית.