עוגיות סבתא מסרדיניה

השבוע גמרתי לערוך את הפוסט על סרדיניה, פוסט טיול ארוך באי המדהים הזה.

לקריאת הפוסט אפשר ללחוץ כאן סרדיניה אהובתי .

סרדיניה שהוא אי בים התיכון ושייך לאיטליה, הוא אי מדהים.

כבר טיילנו בו מספר פעמים והוא מושך אותנו אליו שוב ושוב.

האוכל, הנופים, הים הגדול, הת רבות והעם המקסים הזה.

המטבח הסארדי משגע ומאפי העוגיות שלו הוא חלומי, חלומי.

כמו בדרום איטליה יש שימוש רב בשקדים, אגוזים וצימוקים וזו עוגיה שמכילה את כולם.

מעל הכל מורחים את ה״גלאסה״ֿ שהוא ממרח עדין של חלבון ביצה ואבקת סוכר ומעל מפזרים סוכריות צבעוניות קטנות.

והן נקראות פשוט: פאבאסיני.

הגלאסה הזה הוא חלק מנוף ילדותי. בערבי חג ובסיום ההכנות במטבח, אמא היתה טורפת את הגלאסה במהירות ובמיומנות ואותו היינו מצפים מעל לעוגיות דומות. אמא לא הסכימה לוותר על הסוכריות הצבעוניות או הכסופות שהמטרנו מעל לעוגיות הטעימות הללו.

מה 

2 כוסות קמח לבן מנופה

1/2 כוס סוכר

100 גרם חמאה בחום החדר

מעט מלח

מעט ווניל

1/2 כוס צימוקים ו 1/2 כוס שבבי שקדים

כף אגוזי מלך קצוצים

כפית אבקת אפייה

2 כפות חלב

2 ביצים בינוניות

1/2 כפית קינמון

לערבב בעדינות את החמאה עם המלח, קינמון והקמח לפירורים. להוסיף את הווניל והסוכר ולהוסיף את הביצים. והחלב.

ללוש בעדינות וקצר מאוד עד שהחומרים מתאחדים. להוסיף את האגוזים והצימוקים והשקדים.

מתקבל בצק דביק מעט, לקמח אותו מעט ולצנן במקרר לפחות חצי שעה.

לקמח משטח ובעזרת הידיים לשטח את הבצק ליריעה בעובי של 1 ס״מ בערך  (אין צורך במערוך אם נדבק להוסיף מעט קמח).

בסכין חדה לחתוך למעויינים. אין צורך לדייק.  להעביר לתבנית עם נייר אפייה.

לאפות בחום של 180 מעלות 15-20 דקות. לצנן.

בינתיים להכין את הגלאסה:

לגלאסה

2 חלבוני ביצה בינונית

3/4-1 כוס אבקת סוכר

סוכריות צבעוניות.

לערבב היטב את שני החומרים עם כף גדולה עד שהחלבונים ואבקת הסוכר נראים כמו משחה לבנה אחידה ומתוקה.

לצנן.

כשהעוגיות הצטננו לזלוף מעט מהגלאסה ולפזר סוכריות צבעוניות.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

השכונה שלי

אם תעלה על קו 74 שיוצא מהתחנה המרכזית בפתח תקווה, או בתחנה ממרכז העיר מול בנק הפועלים ותמשיך איתו עד התחנה האחרונה, תגיע לשכונת עמישב

מעדן טונה צרובה

הוידוי שלי הוא שאני לא משתגעת על דגים נאים. אני יכולה ביס או שניים, עם משו ליד אבל ממש ממש נא… לא ממש. אבל טונה

ווינדאלו תבשיל בשר הודי

 את המנה הזו אכלתי לראשונה במסעדת טאיזו. התעלפתי. רצתי הביתה ושיחזרתי אותה מיד, מיד. יחד עם אורז בניחוחות הודיים,  בצל טרי, בצל ירוק ולימון המנה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.