השבוע גמרתי לערוך את הפוסט על סרדיניה, פוסט טיול ארוך באי המדהים הזה.
לקריאת הפוסט אפשר ללחוץ כאן סרדיניה אהובתי .
סרדיניה שהוא אי בים התיכון ושייך לאיטליה, הוא אי מדהים.
כבר טיילנו בו מספר פעמים והוא מושך אותנו אליו שוב ושוב.
האוכל, הנופים, הים הגדול, הת רבות והעם המקסים הזה.
המטבח הסארדי משגע ומאפי העוגיות שלו הוא חלומי, חלומי.
כמו בדרום איטליה יש שימוש רב בשקדים, אגוזים וצימוקים וזו עוגיה שמכילה את כולם.
מעל הכל מורחים את ה״גלאסה״ֿ שהוא ממרח עדין של חלבון ביצה ואבקת סוכר ומעל מפזרים סוכריות צבעוניות קטנות.
והן נקראות פשוט: פאבאסיני.
הגלאסה הזה הוא חלק מנוף ילדותי. בערבי חג ובסיום ההכנות במטבח, אמא היתה טורפת את הגלאסה במהירות ובמיומנות ואותו היינו מצפים מעל לעוגיות דומות. אמא לא הסכימה לוותר על הסוכריות הצבעוניות או הכסופות שהמטרנו מעל לעוגיות הטעימות הללו.
מה
2 כוסות קמח לבן מנופה
1/2 כוס סוכר
100 גרם חמאה בחום החדר
מעט מלח
מעט ווניל
1/2 כוס צימוקים ו 1/2 כוס שבבי שקדים
כף אגוזי מלך קצוצים
כפית אבקת אפייה
2 כפות חלב
2 ביצים בינוניות
1/2 כפית קינמון
לערבב בעדינות את החמאה עם המלח, קינמון והקמח לפירורים. להוסיף את הווניל והסוכר ולהוסיף את הביצים. והחלב.
ללוש בעדינות וקצר מאוד עד שהחומרים מתאחדים. להוסיף את האגוזים והצימוקים והשקדים.
מתקבל בצק דביק מעט, לקמח אותו מעט ולצנן במקרר לפחות חצי שעה.
לקמח משטח ובעזרת הידיים לשטח את הבצק ליריעה בעובי של 1 ס״מ בערך (אין צורך במערוך אם נדבק להוסיף מעט קמח).
בסכין חדה לחתוך למעויינים. אין צורך לדייק. להעביר לתבנית עם נייר אפייה.
לאפות בחום של 180 מעלות 15-20 דקות. לצנן.
בינתיים להכין את הגלאסה:
לגלאסה
2 חלבוני ביצה בינונית
3/4-1 כוס אבקת סוכר
סוכריות צבעוניות.
לערבב היטב את שני החומרים עם כף גדולה עד שהחלבונים ואבקת הסוכר נראים כמו משחה לבנה אחידה ומתוקה.
לצנן.
כשהעוגיות הצטננו לזלוף מעט מהגלאסה ולפזר סוכריות צבעוניות.