לכולם יש סמבוסק: לעירקים, לסורים, לטורקים, להודים (סמוסה) לפלשתינים, לערביי הגליל וגם ללבנונים.

כל אחד קורא לו בשם אחר, לפעמים, והמילויים משתנים.

הכי חשוב פה זה הבצק.

באמת שלא משנה במה הוא ממולא: בחומוס מרוסק ועשיר טעמים, בגבינות או בבשרים.

אני מילאתי בבשר אבל כל מילוי יבוא פה טוב.

אההה…. והכי חשוב: לטגן.

סורי, סמבוסק מטגנים לא אופים, אחרת זה לא סמבוסק. ֿ

לבצק

2 כוסות קמח לבן

כפית שטוחה מלח

כפית סוכר

1/2 כוס מים חמים

1/4 כוס יוגורט שמן

1/4 כוס שמן זית

(אם הבצק יבש להוסיף כמה טיפות מים)

ללוש היטב ולהניח למנוחה לפחות חצי שעה.

מילוי

אני מילאתי עם זנב שור, אפשר עם קוביות בקר לבישול ארוך או בשר טחון.

400 גרם זנב שור או בשר טחון/לבישול ארוך

3 כוסות מים

להרתיח, להנמיך ולבשל 2-3 עד שהבשר רך רך רך וכל הנוזלים כמעט הצטמצם.

לאחר שהבשר רך להוסיף:

בצל אחד קצוץ, 2-3 שיני שום, 2 כפות שמן 

לטגן מספר דקות

להוסיף: מעט מלח, פלפל, מעט הל טחון ומעט קינמון, לערבב.

לבשל את המלית עד שהרוטב נעלם לגמרי ונותר בשר ״יבש״.

לקצוץ את הבשר , להוסיף את הצנוברים הקלויים ולצנן היטב.

לקלות 2 כפות צנוברים ולהוסיף.

להכנת הסמבוסק

לרדד את הבצק על משטח מקומח לדף דק יחסית ולקרוץ עיגולים בקוטר של בערך 10 ס״מ.

להוסיף מילוי בנדיבות ולסגור היטב לחצי ירח. עם מזלג ללחוץ היטב את קצוות הסמבוסק ולהניח בצד.

(בשלב זה אפשר להקפיא ולפני הטיגון להפשיר במקרר).

לחמם שמן עמוק על להבה בינונית ולטגן את הסמבוסק.

להתעלף.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

תבשיל ראש סלרי בסגנון טורקי

הטורקים קוראים לזה Zeytinyağlı kereviz. אל תנסו אפילו לבטא את זה. יהודי טורקיה והבלקן קוראים  לזה: אפיו. ואכלתי אותו לראשונה אצל חברתי ויקי שהיא בשלנית

המקרונים של סיינט אמיליון

סיינט אמיליון הוא כפר משגע משגע באיזור בורדו. הוא ידוע בעיקר בשל היינות הנפלאים שלו. הכפר כולו מוקף כרמים והיינות המופקים שם ידועים בכל העולם.

סלט ניסואז My way

כבר יצא לי לאכול סלט ניסואז בכל מיני וורסיות. נדמה לי שכל אחד מכין את הסלט שלו בדרך שלו. באופן כללי סלט ניסואז התכוון להיות

מוס שוקולד צרפתי עם מלח

מוס שוקולד צרפתי מלוח. תאכלס זה מוס שוקולד קלאסי, טעים ועשיר שהוספתי לו מלח. מי שמסתייג מהמליחות (חבל, מדובר בטעם מעניין ואחר), יכול פשוט להשמיט

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.