חצילים ממולאים בסגנון טורקי

אני משוגעת על חצילים. אחד הירקות האהובים עליי ביקום.

והטורקים בעיניי הם מלכי החצילים.

בעצם גם הדרום איטלקים והיוונים.

בעצם, בכל אגן הים התיכון – פלוס מינוס.

איזה כיף שאני גרה באגן הים התיכון.

בקיצור…..

חצילים ממולאים בסגנון טורקי, ברוטב חמוץ-מתוק. נ פ ל א י ם.

 

מה

למילוי החצילים 

2 עגבניות אדומות פרוסות

3 חצילים ארוכים צרים ויפים חצויים לשניים

200 גרם בשר בקר טחון

1/4 כוס אורז פרסי יבש

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כף רכז רימונים

1 כף שטוחה פלפל גרוס (פפריקה טורקית או פפריקה רגילה(

מלח, פלפל שחור גרוס גס

1 כף שמן זית.

חצי כף נענע מיובשת

לרוטב

2 כפות רכז רימונים

3 כפות שמן זית

מלח, פלפל, פפריקה חריפה מעט

1-2 כוסות מים רותחים

כף רסק עגבניות

חצי כף נענע מיובשת.

איך 

חורצים את חצאי החצילים באיקסים מפזרים מעל טיפונת מלח ומעט שמן זית וקולים בתנור חם 200 מעלות בערך חצי שעה עד שבשר החציל מתרכך.

בינתיים, מערבבים את חומרי המילוי היטב ומניחים בצד.

מערבבים את חומרי הרוטב ומניחים בצד.

מרפדים סיר רחב ונמוך בפרוסות עגבנייה.

כשהחצילים מוכניםֿ,מעבירים אותם בזהירות לסיר ומניחים מעל לפרוסות העגבניות.

תוחבים בעזרת כף את בשר החציל ומפנים מקום למילוי. ממלאים ודוחסים היטב ומשאירים גבעונת קטנה מעל מפלס גובה החציל.

מערבבים את חומרי הרוטב שוב ומוזגים בזהירות מסביב לחציל, הרוטב צריך להגיע עד גובה 3/4 החציל.

מרתיחים, מנמיכים, מכסים מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כשעה. במשך זמן זה מוסיפים שוב ושוב מהרוטב שנותר. עד שהחצילים מתרככים, האורז מתבשל והתבשיל מוכן,

זהו.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

גוזלמה תרד וגבינה בולגרית

הטורקים הם מלכי העולם במאפים ובצקים. מלכי העולם. בפרט בכל מה שקשור לבצקי שמרים ובצקים שנאפים בטאבון. את הגוזלמה אפשר למלא בכל מיני מילויים: בבלוג

אוסובוקו משפחתי

אפשר להפסיק לחפש אחר מתכון טעים, מרשים, משגע לראש השנה. מצאתם ! מתכון שכולו wow. אוסובוקו משפחתי. היה לכם אוסובוקו פרוס, היה לכם צלי בשר, היה

מרק דובדבנים הונגרי קר

אני כל כך נבוכה לתת את המתכון של המרק המשגע הזה, אבל הוא כל כך טעים וקל ומהיר, שאני בשנייה מתגברת על המבוכה רק כדי

סרדינים כבושים

כשאתה מסתובב במרוקו, בערים, בעיקר אלו הקרובות לים אתה אוכל המון דגים. מכל הסוגים. אבל ברחובות שולט דג אחד בעיקר: הסרדין. בכל פינה, בכל רחוב,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.