תבשיל ארוך בישוול, שומני ועשיר, אבל מיוחד וטעים להפליא

מדובר בקלאסיקה של המטבח הרומנסקי האיטלקי – המטבח של רומא שם הוא נקרא

coda alla vaccinara.

אני הוספתי לו פלפלים יבשים בשביל הטעם והיופי.

מה

1 ק״ג זנב שור חתוך למנות

2 גזרים פרוסים לטבעות

2 בצלים בינונים פרוסים

3-4 שיני שום קצוצות

טימין

1 כף רסק עגבניות

1 כוס יין אדום

מלח, פלפל

2-3 כוסות מים רותחים או ציר עוף

4-5 פלפלים יבשים מרוקאיים (או מקסיקנים)

מעט צ׳ילי אופציונלי

איך 

במחבת או סיר להוסיף מעט שמן זית ולטגן את זנבות השור. להוציא להניח בצד.

להוסיף עוד מעט שמן ולטגן את הבצלים, הגזרים והשומים, 5-6 דקות.

להוסיף טימין, להוסיף רסק עגבניות ולטגן עוד דקה או שתיים.

להוסיף יין אדום ולבשל על להבה גבוהה כ-5 דקות.

לתבל ולהוסיף מים רותחים.

להרתיח.

להוסיף פלפלים יבשים ולהעביר לבישול איטי על להבה קטנה 3-4 דקות עד שהבשר רך רך

או לתנור בחום 150 מעלות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק צ׳ורבה או שורבה בסגנון שלי

ואפשר גם בסגנון צמחוני/טבעוני.  אני מודה. אין לי שום בעיה לנסוע למרחקים ארוכים כדי לגלות מאכלים חדשים, מתכונים ומסעדות אהובות. כך היה לפני כך וכך

פלאפל ביתי של אמא

אני לא בטוחה שיש מאכל שהוא יותר ישראלי מפלאפל. לא סגורה על זה, למרות שהמאכל הזה בבסיסו הוא מצרי. ובמצריים מכינים אותו בכלל מפול והוא

סלט יווני קלאסי

קצת צובט בלב כשאתה רואה איזה גלגולים עבר הסלט היווני עם השנים ובמקומות השונים ברחבי העולם בכלל ובישראל בפרט. כי מה ביקשו היוונים בסך הכל?

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.