קציצות דגים תאילנדיות

קציצות דגים תאילנדיות

שמתאימות גם למזג האויר הישראלי, החם הלוהט של תחילת אוגוסט.

מהירות וטעימות מאוד.

במתכון המקורי טוחנים את הדג עם התבלינים עד לכדי משחה, אני מעדיפה

דג קצוץ קצוץ, אבל כל אחד והעדפותיו.

בלי שום בושה בכלל אני מכינה אותן. בדיוק כך, עם עוף טחון. יוצא פצצה.

מה

1/2 ק״ג דג ים לבן טחון דק או קצוץ דק

10 יחידות של לוביה ירוקה טרייה, לא שעועית ירוקה חתוכה לעיגולים דקים דקים

1 כף גדושה של ממרח קארי תאילנדי

ביצה אחת

כף גדושה של קמח או עמילן תירס

מעט אבקת אפיה

4-5 עלי כפיר ליים קצוצות אם אין בזיליקום תאילנדי

כף פיש סוס

מעט צ׳ילי קצוץ

לערבב היטב הכל לעיסה אחת אחידה ודביקה.

איך

לחמם מחבת עם מעט שמן, בגובה של כחצי ס״מ.

בידיים רטובות ובעזרת כף לקרוץ קציצה ולעצב אותה בידיים רטובות ממים.

לטגן על להבה בינונית 2-3 דקות מכל צד.

לרוטב

1/4 כוס מים

2-3 כפות חומץ

כפית סוכר

צ׳ילי קצוץ, שום קצוץ, ליים סחוט

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לחם פורים

אצל אמא שלי אכלנו חלות כל סוף שבוע. ֿשישי ושבת. מעולם לא קנינו חלות לשבת. ככה היה. והיו גם חלות מיוחדות לאירועים מיוחדים. למשל: חלה מיוחדת

דגים מרוקאים של אמא שלי

בכל יום שישי בערב, שירה אחת מאחדת את כל הבתים המרוקאיים : דג מרוקאי וחלה. והיום, גם לא את הבתים המרוקאים, כי הדג המרוקאי ביום

אינבולטיני בקר ממולא

אינבולטיני. במטבח האיטלקי כל מה שנקרא אינבולטיני הוא בעצם סוג של מאכל ממולא ומגולגל, ירקות או בשר, בצק פילו או עוף. למשל האינבולטיני הקלאסי הוא

עוגת הגבינה של סן סבסטיאן

לא. העוגה הזו לא שרופה היא אפויה בחום גבוה מאוד מה שהופך את הסוכר לקרמל כמעט שרוף שמעניק טעם מדהים לעוגת הגבינה המדהימה הזו. אין

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.