באנים עם התוספות מא׳ עד ת׳

הבצק לבאנים

300 גרם קמח לבן

כפית שמרים יבשים

כפית אבקת אפיה

1/4 כפית מלח

2-3 כפות שמן זית

כף גדושה סוכר

מי שלא שומר על כשרות יכול להוסיף 1 כף אבקת חלב.

קצת יותר מ1/2 כוס מים חמימים (מתחילים בחצי ומוסיפים לאט לאט לפי הצורך).

בקערת מיקסר (או בלישה ידנית) מוסיפים את כל המרכיבים למעט המלח, לשים היטב ואם יש צורך מוסיפים מים.

הבצק צריך להיות אחיד ונעים למגע אפילו טיפה דביק. לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח.

מתפיחים מכוסה עד שהבצק פי 2 לפחות.

מחלקים ל-6 כדורים ומכסים למנוחה של עוד 20 דקות.

מגלגלים כל כדור ומניחים אותו לתפיחה על פיסת נייר פרגמנט. מכסים.

אם רוצים באן ״פתוח״ מרדדים כל כדור בצק לאליפסה, מורחים מעט שמן מעל ומקפלים לשניים.

מתפיחים מכוסה על פיסות נייר אפייה.

מחממים מים בסיר ומניחים מעל סיר אידוי. מוסיפים בזהירות את הלחמניות המאודות לסיר ומאדים עם מכסה סגור

במשך כ 12-15 דקות. לא פותחים את הסיר אבל מוודאים שיש מספיק מים לאדים.

מסירים את המכסה ולא נוגעים בבאנים לפחות 20 דקות עד שהם מתקררים.

את הבאן העגול חותכים עם סכין לרוחב, ואת הבאן ה״פתוח״ פשוט פותחים.

התוספות 

בצל כבוש – בצל אדום בינוני פרוס דק, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית סוכר, 3 כפות חומץ רגיל. לערבב היטב להניח כמה שעות. לסנן.

ספייסי מיו – 2 כפות מיונז רגיל + כף סריצ׳ה או טבסקו או כל רוטב חריף אחר שאוהבים.

פרוסות צ׳ילי – צ׳ילי טרי:  ירוק, אדום או צהוב, או כולם.

עלי כוסברה טרייה.

עלי נענע טריים.

גבעולי בצל ירוק קצוץ.

רצועות דקיקות כרוב סגול/ירוק.

הבשר לבאנים 

עוף – 2 כרעיים שמשרים חצי שעה ב: 2 כפות סויה, 1 כף סילאן, כפית ג׳ינג׳ר כתוש, כפית שום כתוש, 1/4 כוס יין לבן, 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ.

לאחר ההשרייה מעבירים לסיר/מחבת נון סטיק מתחילים עם להבה גדולה, סיר מכוסה, לאחר כ-5 דקות מנמיכים, מכסים, ומבשלים 20 דקות מכל צד.

מצננים, מפרקים את הבשר מהעצמות. מחזירים את הבשר למחבת ולרוטב שנותר, מערבבים.

בקר – 1/2 ק״ג בשר צלעות או כל בשר לבישול ארוך, כף ג׳ינג׳ר מרוסק, כף שום מרוסק, 1 בצל בינוני קצוץ, 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים, 3-4 כפות סויה, כפית סוכר חום, מלח, שמן צמחי, פלפל ו- 2-3 כוסות מים.

לסיר מוסיפים מעט שמן רגיל ומטגנים את הבשר עד שהוא משחים מכל הכוונים, מוסיפים את הירקות ומטגנים עוד דקה או שתיים, מוסיפים את התבלינים והסויה, את המים הרותחים, מרתיחים, מכסים, מנמיכים ומבשלים עד שהבשר מתפרק. אם הנוזלים מתאדים מוסיפים עוד מעט.מפרקים את הבקר ומחזירים לרוטב שנותר בסיר.

הרכבת הבאנים

את הבאנים אפשר לאדות מספר שעות לפני הארוחה אבל יש לשמור אותם בשקית ניילון סגורה לאחר שהתקררו וזאת על מנת לשמור על הטריות.

פורסים את הבאנים באמצע, או פותחים את הבאנים המקופלים, מורחים מעט מהספייסי מיו, מניחים סוג של בשר, מעל רצועות כרוב, ירק וטבעות צ׳ילי.

מתעלפים.

באחריות.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

בולונייז לבן – ביאנקו

ראגו הוא רוטב בולונייז שמתבשל בדרך כלל עם עגבניות ויין אדום. וראגו ביאנקו הוא רוטב בולונייז ללא עגבניות ומתבשל ביין לבן. הבסיס לרוטב העשיר והטעים

מרק שעועית של פועלים

המרק העשיר הזה הוא ארוחה שלמה בצלחת. בעיקר כשיורד גשם זלעפות בחוץ, עם כוס יין ולחם כפרי לא צריך כלום. כלום. טוב, אולי כמו במסעדות

נורמאנדי ארץ התפוחים והקלבאדוס

נחיתה, פאריז. הפעם לא באים אלייך יפה, עוד כשבועיים, כשנעשה את כל הסיבוב בדרום מערב צרפת, נחזור אלייך ללילה. מבטיחה. לעצמי. לא לך. הפעם אנחנו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.