לחם פורים

אצל אמא שלי אכלנו חלות כל סוף שבוע. ֿשישי ושבת.

מעולם לא קנינו חלות לשבת.

ככה היה.

והיו גם חלות מיוחדות לאירועים מיוחדים.

למשל: חלה מיוחדת שנאפתה לערב יום הכיפורים ועליה פיזרה אמא שקדים וזרעוני כמון.

אינני יודעת למה היא הוסיפה כמון.

אולי זה קשור לעובדה שכמון מרפא כאבי בטן (על פי תרופות סבתא שלי) ושהצום קשור איכשהוא לכאב בטן?

אולי זה קשור לעובדה שכמון הוא מרי, וכך גם הצום, הסליחות והכפרות?

לא יודעת.

אמא כבר לא בחיים, ויש שאלות שיישארו פתוחות לנצח.

כמו אלה.

והיתה גם החלה של פורים, אליה צירפו ביצים קשות, שסימלו יותר מכל, את השמחה לאד על סופו של המן הרשע.

כך נוציא לך את העיניים, על מה שהתכוונת לעולל לעם היהודי (חיוך).

את החלה הזו אכלנו בסעודת פורים ביחד עם העוף המיוחד של פורים, שהמתכון שלו פה: העוף של סעודת פורים.

מה

1/2 ק״ג קמח לבן מנופה

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

1 כף שמרים יבשים

2 כפות שמן זית

2 ביצים קשות מבושלות

ביצה טרופה למריחה + שומשום

מים חמימים בערך 1.5 כוסות (מוזגים באיטיות)

איך 

למערבל מוסיפים את הקמח המנופה, הסוכר, השמן והשמרים ומתחילים לערבל.

לאט ובזהירות מוסיפים את המים החמימים.

לעולם לא שופכים את הכמות כולה בבת אחת, כיוון שכמות הנוזלים שזקוק לה הבצק משתנה מקמח לקמח ומעונה לעונה.

מערבלים כמה דקות, עד שהבצק אחיד ומעט דביק בידיים.

מתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו לפחות פי שתיים ואפשר גם פי שלוש.

מגלגלים את הבצק ל״נחש״ גדול וארוך ומגלגלים אותו לצורת שבלול.

את העיגול החיצוני גוזרים במספריים.

מורחים בביצה טרופה, סומסום ונועצים את הביצים הקשות במרכזו.

מתפיחים ושב ואופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

האורז הכתום של אמא שלי

אצל המרוקאים במרוקו, לא אכלו אורז. אכלו, בקטנה. קצת בחמין, או כשכאבה הבטן אז בישלו אותו במים ונתנו לחולה ונדמה לי שזהו. פה בארץ, התערבבו

לביבות סנדוויצ׳ טוניסאי

או במילים אחרות: לביבות טונה בטעמי  הסנדוויצ׳ טוניסאי, שהוא בעיני אחד הסנדוויצ׳ים הכי טעימים בעולם. כי יש בו הכל: טונה ולימון כבוש, והריסה שאני משוגעת

סביצ׳ה ים תיכוני

אין בעולם משו קל להכנה יותר מסביצ׳ה או דג פרוס עם כל מיני….. בעצם מדובר בסלט חתוך גס, מהיר יחסית, מתובל בלימון בעיקר או חומץ, 

מעטפות פילו במילוי תרד וגבינות

כל כך הרבה מתכונים למאפי תרד וגבינה יש. כולם טעימים כולם יפים, כולם קריספיים אבל המאפים הללו טיפה׳לה מיוחדים והמילוי העשיר נהדר. הם כאלו דקיקים,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.