אצל אמא שלי אכלנו חלות כל סוף שבוע. ֿשישי ושבת.

מעולם לא קנינו חלות לשבת.

ככה היה.

והיו גם חלות מיוחדות לאירועים מיוחדים.

למשל: חלה מיוחדת שנאפתה לערב יום הכיפורים ועליה פיזרה אמא שקדים וזרעוני כמון.

אינני יודעת למה היא הוסיפה כמון.

אולי זה קשור לעובדה שכמון מרפא כאבי בטן (על פי תרופות סבתא שלי) ושהצום קשור איכשהוא לכאב בטן?

אולי זה קשור לעובדה שכמון הוא מרי, וכך גם הצום, הסליחות והכפרות?

לא יודעת.

אמא כבר לא בחיים, ויש שאלות שיישארו פתוחות לנצח.

כמו אלה.

והיתה גם החלה של פורים, אליה צירפו ביצים קשות, שסימלו יותר מכל, את השמחה לאד על סופו של המן הרשע.

כך נוציא לך את העיניים, על מה שהתכוונת לעולל לעם היהודי (חיוך).

את החלה הזו אכלנו בסעודת פורים ביחד עם העוף המיוחד של פורים, שהמתכון שלו פה: העוף של סעודת פורים.

מה

1/2 ק״ג קמח לבן מנופה

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

1 כף שמרים יבשים

2 כפות שמן זית

2 ביצים קשות מבושלות

ביצה טרופה למריחה + שומשום

מים חמימים בערך 1.5 כוסות (מוזגים באיטיות)

איך 

למערבל מוסיפים את הקמח המנופה, הסוכר, השמן והשמרים ומתחילים לערבל.

לאט ובזהירות מוסיפים את המים החמימים.

לעולם לא שופכים את הכמות כולה בבת אחת, כיוון שכמות הנוזלים שזקוק לה הבצק משתנה מקמח לקמח ומעונה לעונה.

מערבלים כמה דקות, עד שהבצק אחיד ומעט דביק בידיים.

מתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו לפחות פי שתיים ואפשר גם פי שלוש.

מגלגלים את הבצק ל״נחש״ גדול וארוך ומגלגלים אותו לצורת שבלול.

את העיגול החיצוני גוזרים במספריים.

מורחים בביצה טרופה, סומסום ונועצים את הביצים הקשות במרכזו.

מתפיחים ושב ואופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סביצ׳ה רענן על גספצ׳יו קריר

כבר שנים ארוכות שהסביצ׳ה על שלל צורותיו הוא מאכל אהוב בישראל. כי תאכלס למה לא? ארץ חמה, ים תיכון ארוך וחמים…… מה יותר מתאים לאכילת

עוף בבאקצ׳וי וקייל

גידלתי באקצ׳וי בשיטה הדרופונית. יצא מדהים.ֿ ירוק ויפה וגדול ומלא בחיים. הקפצתי אותו בסגנון אסייתי מהיר עם עוף וזהו. לתבשיל צמחוני/טבעוני משמיטים את העוף. בסך

ארטישוק אלה רומאנה

שני סוגי תבשילי ארטישוק מוכרים ברומא : אלה רומאנה ואלה ג׳ודאייקה. אלה ג׳ודאייקה זה הארטישוק המטוגן בשמן עמוק טעים להפליא, והוא הובא על ידי היהודים

מעדן דגים בסגנון איטלקי

הפשטות של המטבח האיטלקי היא סוד הקסם שלו. גם המנה הזו פשוטה פשוטה ומבוססת על יסודות הברזל של המטבח האיטלקי: עגבניות, צלפים, זיתים, שום ושמן

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.