סינטה צרובה בקרם קוקוס תאילנדי

אני לא בטוחה שאצליח להעביר את ההנחיות למתכון הזה ומי שמצליח להכין אותו,

זוכה להכין מנה נפלאה נפלאה שהיא גם נורא פשוטה, מהירה וקלה להכנה באופן בלתי רגיל.

בשר צרוב ונפלא עם רוטב קארי קרם קוקוס חלומי.

את המאכל הזה מניחים על אורז לבן או אורז קוקוס, מעט כוסברה פרוסות צ׳ילי ועפים לתאילנד.

מה

סטייק אנטריקוט או סינטה בעובי של כ-3 ס״מ

1 כף גדושה של ממרח קארי אדום תאילנדי

1/2 קופסת קרם קוקוס (קרם 22% שומן)

1/4 כוס מים רותחים

1/2 כפית סוכר חום

ליים

כוסברה טרייה

מעט עלי נענע

גבעולי בצל ירוק קצוצים

טבעות צ׳ילי טרי

פלפל שחור, מלח, מעט שמן

מפלפלים וממליחים מעט מאוד את פיסת הבשר, מטפטפים מעליה 1-2 כפות שמן זית ומעסים.

מחממים מחבת לחום מקסימלי וכשהמחבת ממש חמה מניחים בתוכה את הסטייק. צורבים היטב משני הצדדים לדרגת עשייה שאוהבים.

(אם רוצים מדיום כמו בצילום זו צריבה של 2 דקות מכל צד על להבה גדולה ועוד 2-3  דקות על להבה נמוכה מכל צד).

מוציאים את הבשר מהמחבת ומניחים בצד למנוחה קלה.

לתוך המחבת מוסיפים את המים הרותחים ו״מקרצפים״ אותה לשחרור הטעמים.

מנמיכים את הלהבה ומוסיפים 1/2 מקרם הקוקוס ומיד גם את ממרח הקארי.

טורפים היטב למניעת גושים.

מוסיפים 1/2 כפית סוכר חום, מעט סחיטת ליים. ומוסיפים את יתרת קרם הקוקוס.

כשהרוטב מבעבע מורידים מהאש.

פורסים את הבשר לרצועות דקות ומגישים עם קרם הקוקוס ליד וערימת ירוקים.

הכי טעים על אורז לבן.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגת תפוחים הולנדית קלאסית

מאוד אוהבת עוגות תפוחים. וגבינה. בארצות אירופה הקרות, גרמניה, אוסטריה והולנד העוגה הזו מככבת בווריאציות שונות. האוסטרים מתמקדים בשטרודל והגרמנים וההולנדים באפויות, עם קראסט נהדר

לחם בריאות איטלקי

אף אחד לא ממציא שום דבר. טוב, כמעט שלא. מי ש״המציא״ את לחם הבריאות בעצם הכין לחם מיוחד שמכינים האיטלקים בצפון איטליה (לומברדיה) בחגיגות של

פאייה ספרדית בסגנון ישראלי

המתכון לפאייה פידאוס נמצא כאן: פידאוס עוף (פאייה פידאוס)  פאייה עוף ואורז בסגנון ספרדי  האם ידעתם שהישראלים מתים מתים מתים על עופות? ישראלים אוכלים עוף

סלט גריסי פנינה של קיץ

בעצם הסלט הזה מבוסס על שני סלטים שונים שאכלתי בשתי מסעדות מצויינות. באחת מהן הוסיפו את היוגורט והגריסים בתיבול אחר, ובשני תיבלו במשמשים וירק. הכל

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.