חלומי צלויה בעלי גפן

עוד מאכל טעים מהמטבח היווני הנפלא הזה, שלא מפסיק לספק מתנות טעימות ומיוחדות.

מטבח שכל כולו ים תיכון, שמן זית וטעמים שכולנו מכירים – מפה. מהארץ שלנו.

והבונוס הוא, שכל אחד יכול: דקות בודדות ואפס מיומנות ויש מאכל נפלא, שהוא טעים חם או קר.

מה

חבילת גבינת חלומי (200 גרם) פרוסה לפרוסות בעובי של 1/2 ס״מ

2-3 שיני שום כתושות

מלח, פלפל שחור גרוס

שמן זית

20 עלי גפן טריים וחלוטים או משומרים שטופים במים רותחים פעם אחת

איך

הכי קל בעולם.

מדליקים תנור (או גריל פחמים) על 180 מעלות.

פורסים את עלי הגפן על משטח נקי ומניחים במרכזו פרוסת חלומי (אם העלים קטנים מחברים שניים).

מעל הפרוסה בוזקים מעט מלח ופלפל גרוס ושום קצוץ לפי הטעם.

מזליפים שמן זית.

עוטפים כמו מעטפה ואופים בערך 12 דקות.

זהו.

מטורף.

גם עלי הגפן,שספגו את הטעמים ועכשיו הם צלויים – אכילים וטעימים.

שבעות שמח.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

החציל של זוזוברה

הסניף הראשון של זוזוברה נפתח בהרצליה פתוח באזור התעשייה. עבדנו בפתח תקווה והשמועה על האוכל המהיר הנפלא והטעים עשתה לה כנפיים. מבלי להתעצל עלינו על

מאפה יווני פילו בקר טחון

KREATOPITA זו המילה של היוונים לכל מה שהוא פילו וממולא בבשר טחון, מתובל וטעים. (בהמשך מתכון טבעוני). אפשר לגלגל אותו כמו שבלול, אפשר לאפות אותו

סרדיניה אהובתי

שלוש שנים ושלוש נסיעות נדרשו לי כדי להשלים את הפוסט על סרדיניה. הנסיעה הראשונה החלה 3 חודשים בדיוק מפרוץ הקורונה בעולם. היינו אחרי מסע מהמם

רותי׳ – צלי בשר בבישול איטי

הבשר הזה הוא זכרונות ילדות שלי. כשחזרתי מהצבא תמיד ביקשתי מאמא שתכין את הבשר שאני כל כך אוהבת – רותי׳ rottie. כך אמא קראה לו.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.