ים, שמיים, רוח קלילה, דגים, ריח אביב כמעט קיץ באוויר…. הכי יוון… כאן !!!

ככה הרגשתי כשהחלטתי אתמול להכין את הדג הזה.

הכנתי סלט יווני מתכון כאן. סלט יווני קלאסי

הכנתי בריאם ירקות בתנור מתכון כאן. בריאם חגיגת ירקות יוונית

הכנתי לחמניות יוגורט קלילות מתכון כאן לחמניות יוגורט ללא תפיחה ולישה

פתחנו בקבוק רוזה צונן והתיישבנו לאכול.

יש קיץ יותר מזה????

מה

6-7 חתיכות דג ים ללא עור (אני הכנתי מפלמידה אפשרי מכל דג אחר)

6-8 עגבניות אדומות ורכות פרוסות

5-6 שיני שום פרוסות

1/2 כוס יין לבן

מלח, פלפל, מעט פפריקה בסקית או רגילה

1 לימון פרוס דק דק עם הקליפה

כפית גדושה אורגנו

3 כפות קמח לבן

פלפל צילי פרוס לרצועות

שמן זית

1/4 כוס מים רגילים

זיתים שחורים או קלמטה

פטרוזיליה קצוצה טרייה

איך 

לחמם תנור על 200 מעלות.

ממליצה לקחת תבנית עם שוליים או קערת פיירקס או כל כלי שטוח עם שוליים שמתאים לתנור:

לזלוף לתוך הכלי מעט שמן זית, לפזר מעל את העגבניות, השום והלימונים, פלפל הצ׳ילי. לבזוק מעל פלפל שחור, מלח ואורגנו, לזלוף עוד מעט שמן זית  ולאפות בתנור בערך 25 דקות, עד שהעגבניות צלויות ורכות.

בינתיים מטפלים בדגים:

ממליצה להמליח את הדגים מעט, להניח בצד ל-5 דקות, לשטוף ולייבש.

לערבב קמח עם מעט אורגנו ופלפל שחור, לחמם מחבת עם מעם מעט שמן זית, לטבול את הדג בקמח, לנער ולטגן טיגון קליל משני הצדדים במשך כדקה כל צד (הדג ימשיך להתבשל בתנור עם הירקות כך שהטיגון צריך להיות קצר מאוד).

להוציא את הדגים מהמחבת, להוסיף את היין הלבן ועוד 1/4 כוס מים  ולהרתיח, לשפוך את הנוזל מעל העגבניות הצלויות.

להניח את פרוסות הדג על העגבניות הצלויות, לערבב מעט את הרוטב ולהרטיב את הדגים בו, לפזר מעל שוב אורגנו, מעט פפריקה ועוד שמן זית, לפזר את הזיתים השחורים ולהכניס לתנור להמשך בישול של עוד כ-10 דקות (תלוי בעובי נתח הדג).

להוציא, לבזוק פטרוזיליה קצוצה וטרייה ולהתעלף.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

כרובית צלוייה בסלסה של קיץ

כרובית צרובה בתנורֿ עם סלסה מרעננת וחמצמצה. טחינה ופיתה חמה ועבה לניגוב. מי צריך יותר מזה? מה כרובית קטנה מחולקת לפרחים 4-6 כפות טחינה גולמית

פנקייק הולנדי

פנקייק גדול, משפחתי, היסטרי, שרץ עכשיו בכל הרשתות. טעמתי אותו לראשונה כשביקרנו באמסטרדם לפני …. לא זוכרת מתי אבל לפני הרבה שנים. הקטע בפנקייק הזה

קציצות בורגול ובשר טורקיות

topalac הקציצות האלה הן מה שנקרא: התוספת כבר בפנים. למה? כי לבשר הטחון מתחבר, מתערבל, מתבלבל לו הבורגול. ולא מדובר בכף או שתיים, אלא במנה

סלט חצילים בלקני נפלא

נראה שבימים של סכסוכים ושסעים מטורפים בחברה הישראלית, כשכל הזמן נבחנת השאלה ״מה ישראלי בעיניך? וכל מי שחושב אחרת מהצד השני נחשד בבגידה. בגידה, לא

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.