בריאם – יאסו – חגיגת ירקות יוונית

בריאם הוא הרטטוי הצרפתי, הגווץ׳ הרומני והכי קליל, מהיר ונפלא מבין כולם.

כל כך פשוט לקבץ ירקות קיץ זוהרים, לעטר אותם באורגנו עוקצני, זילוף שמן זית וחום תנור גבוה.

יש יותר קיץ מזה?

יש יותר יוון מזה?

אפשר להגיש עם יוגורט צונן ולחם טוב, אפשר להגיש ליד דגים צלויים ואפשר סתם לטבול את הלחם ברוטב הטעים שמצטבר בתחתית הכלי.

מה

3-4 קישואים צעירים, דקים וטריים פרוסים לטבעות

2 בצלים אדומים בינונים קלופם וופרוסות לטבעות

4-5 שיני שום פרוסות

5-6 עגבניות אדומות ובשלות פרוסות לפרוסות

4-5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ופרוסים לטבעות

שמן זית

מלח, פלפל, אורגאנו.

חציל (אופציונאי)

איך

הכי פשוט בעולם !!!

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

מערבבים הכל ומכניסים לתבנית או כלי המתאימים לתנור, מכסים היטב בנייר כסף ואופים כ-40 דקות או עד שהירקות רכים.

מסירים את נייר הכסף, מזליפים עוד מעט שמן זית ומעבירים לגריל לעוד 10 דקות.

אם נורא רוצים להוסיף חציל (שזה טעים למות) אני ממליצה לאפות את פרוסות החצילים עם מעט שמןן זית ורק אחר כך לערבב עם יתרת הירקות ולהמשיך באפייה כנ״ל.

יאסו…..

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מפרום חצילים הורס

מכל המפרומים בעולם חביב עליי זה החצילים. כי אוהבת חצילים אני. אחרי בישול ארוך והשחמה בתנור, החציל רך ונמס בתוך ברוטב האדמדם, לו אני מוסיפה

גאלט תפוחי עץ ברום וצימוקים

יש לי ווידוי: אני לא אוהבת להתעסק עם בצק פריך. לקרר, להוציא, להחזיר, להזהר. אח״כ לחתוך, ליישר, שלא יפול, שלא יצנח. לפעמים אני כן עובדת

שבלול בורקס תרד וגבינה משגע

בואו נודה על האמת. אנחנו הישראלים מכורים לפחממות. פחממות ריקות ממלאות אותנו. הרעיון באכילת הפחממות בעיניי הוא פשוט לא להגזים. לוותר לגמרי על פחממות –

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.