בעצם המילה קונפי היא המילה שבא לתאר שימור של פרי, ירק או במקרה הזה של אווז: קונפי-טורה היא ריבה שמבשלים זמן ארוך על מנת לשמרה.
כך גם הקונפי אווז.
בישולו ועטיפתו בשומן אווז באו לשמור עליו לתקופות מאוחרות יותר.
הכי קל בעולם לבשל קונפי אווז אם יש מספיק שומן אווז במקרר ואין טעים ממנו במגזר האווזים.
שומן אווז אפשר לקנות אצל מוכר האווזים והוא ראוי לשמוש חוזר שוב ושוב.
אני אוהבת להגיש את האווז עם תפוחי אדמה שגם הם נצלו בשומן אווז ונפלאים כשלעצמם מתכון כאן :תפוחי אדמה במתכון צרפתי.
מה
1.5 ליטר שומן אווז
4 שוקי אווז מופשרים
מעט מלח
ענפי רוזמרין
3 שיני שום פרוסות
שוטפים את האווזים, אם יש צורך מקצרים את העצם שייכנסו לסיר ומערבבים אותם עם מלח, רוזמרין ושום.
משרים כל הלילה.
למחרת, שוטפים את האווזים, מייבשים, זורקים את השום והרוזמרין ומכניסים את האווזים לסיר שטוח ונוח.
מוסיפים את שומן האווז כך שיכסה את האווזים כמעט עד הסוף.
מעבירים ללהבה קטנה קטנה, מכסים ומבשלים כ-4 שעות עד שבשר האווז רך רך.
מצננים לגמרי.
מוציאים את האווזים מהשומן ומעבירים למחבת יבשה עדיף לנון סטיק ומטגנים את העור על להבה גבוהה.
אפשר גם להכניס לגריל מחומם מראש למספר דקות, רק עד שהעור הופך שחום וקריספי.