קונפי אווז של הדורדון

בעצם המילה קונפי היא המילה שבא לתאר שימור של פרי, ירק או במקרה הזה של אווז: קונפי-טורה היא ריבה שמבשלים זמן ארוך על מנת לשמרה.

כך גם הקונפי אווז.

בישולו ועטיפתו בשומן אווז באו לשמור עליו לתקופות מאוחרות יותר.

הכי קל בעולם לבשל קונפי אווז אם יש מספיק שומן אווז במקרר ואין טעים ממנו במגזר האווזים.

שומן אווז אפשר לקנות אצל מוכר האווזים והוא ראוי לשמוש חוזר שוב ושוב.

אני אוהבת להגיש את האווז עם תפוחי אדמה שגם הם נצלו בשומן אווז ונפלאים כשלעצמם מתכון כאן :תפוחי אדמה במתכון צרפתי.

מה

1.5 ליטר שומן אווז

4 שוקי אווז מופשרים

מעט מלח

ענפי רוזמרין

3 שיני שום פרוסות

שוטפים את האווזים, אם יש צורך מקצרים את העצם שייכנסו לסיר ומערבבים אותם עם מלח, רוזמרין ושום.

משרים כל הלילה.

למחרת, שוטפים את האווזים, מייבשים, זורקים את השום והרוזמרין ומכניסים את האווזים לסיר שטוח ונוח.

מוסיפים את שומן האווז כך שיכסה את האווזים כמעט עד הסוף.

מעבירים ללהבה קטנה קטנה, מכסים ומבשלים כ-4 שעות עד שבשר האווז רך רך.

מצננים לגמרי.

מוציאים את האווזים מהשומן ומעבירים למחבת יבשה עדיף לנון סטיק ומטגנים את העור על להבה גבוהה.

אפשר גם להכניס לגריל מחומם מראש למספר דקות, רק עד שהעור הופך שחום וקריספי.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגיות שקדים סיציליאניות

עשו לעצמכם טובה קטנה ותכינו את העוגיות האלה.  זהו. כל מילה תהיה פה מיותרת. בעצם לא, עוד מילה: העוגיות האלה בדרך כלל באות מדרום איטליה,

קבאב פרגיות עוף טורקי

הקבאב הזה נולד מרעיון שנלקח ממסעדת “טיקה” הטורקית שנולדה ומתה מהר מדי לטעמי. שם הגישו שיפודי פרגיות עם שומן כבש. אני הוספתי לו את הצ’יפוטלה,

בטטות צלויות בתנור

פעם, כדי לקנות בטטות קטנות ועדינות, היינו חייבים לקנות את הקלקל שהכיל מספר בודד של בטטות במחיר עצום. היום, בכל הדוכנים בשוק, ערימות של בטטות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.