בעצם את התבשיל הזה מכינים גם עם קוביות בקר ויש מתכון בבלוג.

המתכון כאן:  קוביות בקר וגזר ברוטב ארומטי 

ואפשר להכין את התבשיל הנפלא הזה גם עם קציצות בקר קטנטנות.

ככה אמא שלי הכינה אותן.

מה

לקציצות

1/2 ק״ג בשר בקר טרי טחון

כף שמן זית

מלח, פלפל לבן, ראס אל חנות

2 כפות פירורי מצה או לחם

1 ביצה טרופה

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה.

לשים היטב את כל החומרים ומניחים בצד למנוחה. בינתיים מכינים את הרוטב.

לרוטב

1 בצל גדול חתוך לקוביות

4-5 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

מקל קינמון

מלח, פלפל לבן, כורכום.

2-3 כוסות מים

שמן זית

1-2 כפות סוכר חום

1 פלפל צ׳ילי (אופציונאלי)

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

איך 

בסיר רחב ונוח להוסיף מעט שמן זית ואת קוביות הבצל. מזהיבים את הבצל היטב ומוסיפים את קוביות הגזר.

מטגנים עוד כ 10 דקות, עד שגם קוביות הגזר מזהיבות מעט.

מוסיפים את התבלינים ומטגנים דקה או שתיים, מוסיפים את המים הרותחים ומחצית מהפטרוזיליה הקצוצה.   

מרתיחים היטב, מנמיכים ומכסים.

בינתיים יוצרים מתערובת הקציצות קציצות קטנטנות וכשמסיימים, מוסיפים אותן בזהירות לתוך הרוטב הרותח, לא נוגעים בהן.

שוב מנמיכים ומכסים ומבשלים על להבה נמוכה עוד כ-40 דקות.

מפזרים פטרויזליה קצוצה ומבשלים עוד דקה או שתיים.

אם הנוזלים מתאדים במהלך הבישול, מוסיפים עוד מעט.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טורטה דלה נונה

עוגה ללא תחתית וללא התעסקויות מיותרות. מה שמבטיח רק 5 דקות עבודה והופ….לתנור, לשעה אפייה. רכה ונמסה בפה. נהדרת. משהו קורה בעוגה שאין לה תחתית

כרובית צלוייה בסלסה של קיץ

כרובית צרובה בתנורֿ עם סלסה מרעננת וחמצמצה. טחינה ופיתה חמה ועבה לניגוב. מי צריך יותר מזה? מה כרובית קטנה מחולקת לפרחים 4-6 כפות טחינה גולמית

הפילאב של הסולטן

אחד המתכונים הכי אהובים והכי נצפים בבלוג הוא בורגול טורקי משגע, המתכון כאן : בורגול טורקי משגע. והוא משגע.  כמובן שאפשר להחליף את הבורגול באורז

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.