עוף בקארי בסגנון הודי

תבשיל מופלא, עם ריחות תבלינים עזים, סמיך וקטיפתי שלוקח אותי למסעדה הודית

בבנגקוק.

הסבא של הסבא של הבעלים הגיע מהודו והביא איתו מה שנקרא ״תאי מוסלים״ כלומר אוכל תאילנדי בהשפעה מוסלמית שהגיעה מהודו.

חלב קוקוס, ג׳ינג׳ר, שום, ותבלינים אחרים מסחררים את הראש.

גם פה האורז הלבן נהדר ביחד.

כוסברה ירוקה מעל או בצל ירוק טרי והחגיגה בפה הופכת לזיקוקי דינור

מה

1/2 ק״ג פרגיות חתוכות לפיסות בגודל של כ-4 ס״מ

2 כפיות ג׳נג׳ר מגורר טרי או כפית טחון יבש

3-4 שיני שום קצוצות

1 בצל בינוני קצוץ דק

2 עגבניות אדומות גדולות קלופות וקצוצות או חצי קופסת עגבניות משומרות

מלח, פלפל שחור,

צ׳ילי יבש או טרי קצוץ

קופסת קרם קוקוס

תערובת בהראט

תערובת אבקת קארי

פפריקה אדומה

שמן צמחי

איך

מערבבים את חלקי העוף עם מעט בהראט, קארי, מלח, פלפל ופפריקה ומעסים אותן במעט חלב קוקוס מניחים בצד.

בסיר נוח ורחב מוסיפים מעט שמן צימחי ומוסיפים את הבצל, מטגנים כ-10 דקות עד שמזהיב.

מוסיפים שום כתוש וג׳ינג׳ר ומתחילים להוסיף בזריזות מעט מכל התבלינים.

מוסיפים את הפרגיות המתובלות ומטגנים היטב מכל הצדדים בערך 5 דקות.

מוסיפים את העגבניות וחצי מחלב הקוקוס.

מרתיחים, מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה כרבע שעה.

מוסיפים את חלב הקוקוס שנותר, ומרתיחים שוב, טועמים ומוסיפים מכל התבלינים עוד מעט, אם חסר.

מכסים, מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה עוד כרבע שעה.

הכי טעים עם אורז לבן שיספוג את הרוטב ובצל ירוק או כוסברה ירוקה מעל.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק שעועית של פועלים

המרק העשיר הזה הוא ארוחה שלמה בצלחת. בעיקר כשיורד גשם זלעפות בחוץ, עם כוס יין ולחם כפרי לא צריך כלום. כלום. טוב, אולי כמו במסעדות

פאטוש

הפטאוש כמו הפאנלה  נולד מהצורך להשתמש בלחם ישן. לחם לא זורקים. לא אז – בשנות המצוקה והרעב.- וגם לא היום. לא בכדי רוב העולם ניזון

רוטב צ׳ילי ביתי בסגנון סיני

לסנדוויצים, להוסיף למרק הראמן או הפו, לחביתה, מעל טורטליני מטוגנים או מבושלים… בעצם על הכל…. וזה פשוט וקל ונשמר במקרר לתקופה ארוכה מאוד… מה מקל

קציצות דגים של פאני

מאז שעברנו ליפו, עלו באופן  ניכר מספר ארוחות הערב שכוללות דגים. דגי ים. בין המתכונים האהובים עלינו הוא קציצות דגים (או קבאב דגים). בעיניי, ההבדל  הבסיסי,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.