מכל המפרומים בעולם חביב עליי זה החצילים.

כי אוהבת חצילים אני.

אחרי בישול ארוך והשחמה בתנור, החציל רך ונמס בתוך ברוטב האדמדם, לו אני מוסיפה צ׳ילי ומעשירה בגבעולי סלרי ירוקים.

והכי אהוב עליי בעולם, זה לטבול את הרך של הלחם ברוטב ולהתעלף.

כמובן שזה הולך נפלא גם עם אורז לבן.

מה השאלה בכלל….

מה

חציל בלאדי שמנמן או שני חצילים ארוכים טריים ויפים

כחצי ק״ג בשר בקר טחון טרי או עוף או הודו

בצל קטן קצוץ דק או מגורר

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל, קינמון

ביצה קטנה

1-2 כפות פירורי לחם.

לטיגון 

קערה עם קמח

קערה עם 2 ביצים טרופות+3 כפות מים+ כפית קטנה רסק עגבניות

שמן לטיגון רדוד

לרוטב

3-4 גבעולי סלרי ירוקים וטריים עם העלים

2-3 כוסות מים רותחים

מלח, פלפל, קינמון מעט צ׳ילי

1 כף גדושה מאוד רסק עגבניות

1 כף שטוחה פפריקה אדומה

איך 

אפשר לבשל בסיר שטוח ורחב ואפשר בתבנית בתנור. אני אוהבת לבשל בתנור, כך שלקראת הסוף אני גם משחימה את החצילים מעל.

הטיפול בחציל 

פורסים את החציל לפרוסות עבות של בערך 2 ס״מ. אם החציל גדול מאוד פורסים אותו קודם לאורך ואז פורסים כל חצי לחצאי פרוסות של 2 ס״מ.

את הפרוסה עצמה חוצים למעין סנדוויץ״ (משאירים את סוף הפרוסה מחובר).

משרים את החצילים בקערה עם מים וכף גדולה של מלח בערך 10 דקות. מסננים ומייבשים.

מערבבים את הבשר עם יתר המרכיבים ומניחים בצד

.

ממלאים כל סנדויץ חציל בקציצת בשר מתובלת ומניחים בצד.

מחממים שמן במחבת בגובה רדוד (בערך 1 ס״מ). טובלים כל חציל ממולא בקמח ואחר כך בביצה הטרופה ומטגנים על להבה בינונית עד שמזהיב יפה. בערך 2 דקות מכל צד.

בינתיים קוצצים גס את הסלרי השטוף ומפזרים בתחתית הסיר או התבנית לתנור.

את החצילים המטוגנים מניחים בצורה מסודרת בסיר, מעל עלי הסלרי.

מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים מעל . הרוטב צריך להגיב לגובה החצילים.

מרתיחים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.

בתנור אופים כשעה וחצי בחום של 180 מעלות מכוסה בנייר כסף.

מסירים את נייר הכסף ומשחימים עוד כמה דקות.

הערה: לפעמים אני מערבבת חצילים וכרובית (כמו בצילום הראשי).

את הכרובית מפרקים לפרקים ממליחים ומניחים בצד כמה דקות, שוטפים ופותחים חריץ לגבעול שלה על מנת למלא.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק החרירה של אמא שלי

המרק המרוקאי האולטימטיבי  מה יש לומר על מרקים בארץ מוכת שמש כמו שלנו? נדמה שהמטבח הישראלי אימץ בעיקר את המרקים לימות חורף קרים ולא ממש

סלסת פיסטוקים נפלאה

הבשר פה הוא רק תירוץ כי הוא חייב לשמש תפאורה לסלסת הפיסטוקים הנפלאה, נפלאה הזו. בעצם, היא מתאימה לכל דבר: לפסטה, לדגים צלויים, לסטייקים, על

מעטפות פילו במילוי תרד וגבינות

כל כך הרבה מתכונים למאפי תרד וגבינה יש. כולם טעימים כולם יפים, כולם קריספיים אבל המאפים הללו טיפה׳לה מיוחדים והמילוי העשיר נהדר. הם כאלו דקיקים,

לביבות תירס תאילנדיות

בכל שנה אני מוסיפה לקובץ שלי לביבה חדשה. כבר הכנתי: לביבות ריקוטה וצימוקים לביבות בננה ונוטלה לביבות בטטה וקוקוס לביבות תפוחי אדמה השנה, אני מוסיפה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.