עוגיות שיבולת שועל ופקאנים

העוגיות האלה קלות מאוד להכנה. מהירות ומכילות מרכיבים טעימים ובריאים: פקאנים, שיבולת שועל וסוכר חום.

ילדים אוהבים אותם.

גם אני.

מהכמות מתקבלות כ-6- עוגיות בינוניות.

מה

2 כוסות קמח לבן (אפשר לערבב עם כוסמין)

כפית וחצי אבקת קינמון

כפית סודה לשתייה

כפית שטוחה מלח

220 גרם חמאה רכה בחום החדר

כף גדושה קליפת לימון מגוררת

2/3 כוס סוכר חום דחוס

1/2 כוס סוכר לבן

1/4 כוס סילאן

2 ביצים גדולות או 3 בינוניות

2 כוסות שיבולת שועל גסה

כוס וחצי פקאנים קצוצים וקלויים כמה דקות בתנור

איך 

בקערת מיקסר או בקערה עם מטרפה ידנית טורפים את החמאה היטב עם 2 סוגי הסוכר כדקה או שתיים.

מוסיפים את המלח, ק. התפוזים והקינמון וטורפים שוב.

מוסיפים את הביצים, אחת אחת וטורפים פנימה עד שהתערובת הומגנית.

מוסיפים כוס קמח וסודה לשתייה, טורפים ומוסיפים את הכוס השנייה וטורפים שוב.

לתערובת ההומוגנית מוסיפים שיבולת שועל ופיקנים ומערבבים בעזרת מרית או כף רחבה.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מצננים כ-20 דקות את התערובת במקרר.

מכינים תבנית אפיה גדולה (או שתיים) עם נייר אפייה מעל.

יוצרים עיגולים בגודל של אגוז מלך ומניחים על נייר האפייה, פוחסים מעט בידיים.

שומרים על מרחק של כ-3 ס״מ בין עוגיה לעוגיה, כיוון שהן מתפשטות.

אופים כ- 12-15 דקות (תלוי בעוצמת החום בתנור).

מצננים בתבנית כ-10 דקות ומוציאים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סמבוסק לבנוני במילוי זנב שור

לכולם יש סמבוסק: לעירקים, לסורים, לטורקים, להודים (סמוסה) לפלשתינים, לערביי הגליל וגם ללבנונים. כל אחד קורא לו בשם אחר, לפעמים, והמילויים משתנים. הכי חשוב פה

קציצות פרגיות באפונה

אני אוהבת להכין קציצות מפרגיות טחונות. יש משהו בבשר הפרגית העסיסי שהוא מרענן וקליל. אפשר להעטיר עליהן תועפות של ירק מכל הסוגים מעט גרידת לימון

סלט יווני קלאסי

קצת צובט בלב כשאתה רואה איזה גלגולים עבר הסלט היווני עם השנים ובמקומות השונים ברחבי העולם בכלל ובישראל בפרט. כי מה ביקשו היוונים בסך הכל?

קציצות דגים של פאני

מאז שעברנו ליפו, עלו באופן  ניכר מספר ארוחות הערב שכוללות דגים. דגי ים. בין המתכונים האהובים עלינו הוא קציצות דגים (או קבאב דגים). בעיניי, ההבדל  הבסיסי,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.