אף אחד לא ממציא שום דבר. טוב, כמעט שלא.

מי ש״המציא״ את לחם הבריאות בעצם הכין לחם מיוחד שמכינים האיטלקים בצפון איטליה (לומברדיה) בחגיגות של איזה סיינט

וקרא לו לחם בריאות.

בעצם זה משהו שבין לחם לעוגה דחוסה ועשירת טעמים.

האיטלקים קוראים לו Bisciola.

תאכלס, מדובר בעיסת בצק עם שמרים שמכילה כמויות עצומות של אגוזים מיובשים מסוגים רבים, ביחס לבצק עצמו.

התוצאה מהממת: לחם עשיר ופציח שהוא לא מתוק.

אני פורסת אותו דק כי הוא עשיר לא רק בפיצוחים אלא גם בקלוריות 🙂 ואוכלת אותו כמעט עם כל דבר:

חמאה וריבה, נקניק, פרוסות גבינה קשה, סתם ליד הקפה או מנשנשת.

המאפה הזה פשוט מהמם.

וקל קלי קלות להכינו.

למי שאין מיקסר מערבב בקערה עם כף עץ חזקה.

מהכמות מתקבלות שתי כיכרות יפות.

מה

250 גרם קמח לחם (בערך כוס ושלושת רבעי)

50 גרם קמח שיפון

כף שמרים יבשים

130 גרם חלב פושר

חלמון מביצה גדולה

50 גרם חמאה בחום החדר

100 גרם תאנים מיובשות קצוצות או משמשים מיובשים קצוצים (ככוס אחת)

100 גרם צימוקים שחורים (ככוס אחת)

100 גרם אגוזי מלך קצוצים (ככוס אחת)

60  גרם אגוזי לוז קלויים (3/4 כוס)

40 גרם צנוברים קלויים (1/4 כוס)

3 כפות סוכר (מי שרוצה מתוק יותר יש להוסיף עוד 2 כפות)

מעט מלח

3-4 כפות ברנדי

חלמון טרוף למריחה

איך 

משרים את הצימוקים בברנדי לפחות חצי שעה.

מערבלים במיקסר או בקערה עם כף עץ את הקמחים, השמרים, המלח, הסוכר ומוסיפים להם את החלב הפושר.

מערבלים בערך 3-4 דקות ומוסיפים את החלמון ואת החמאה. מערבלים עוד 3-4 דקות.

מפרידים את קערת המיקסר מהמכשיר ובעזרת כף עץ מקפלים לתוך תערובת הבצק את כל האגוזים ואת הצימוקים והצנוברים, אם יש צורך, מקמחים מעט את הידיים ומאחדים בעזרת הידיים.

משמנים קערה נקייה ועבירים לתוכה את העיסה ככדור.

מכסים ומתפיחים 2-3 אולי 4, עד שהעיסה תופחת ומכפילה את עצמה.

לאחר התפיחה הבצק צריך להיות יציב ומוצק, אם מרגישים שהוא יבש מעט כדאי להוסיף כף חלב או שתיים וללוש עוד כדקה).

לאחר התפיחה מעבירים את העיסה למשטח מקומח ובעזרת ידיים מקומחות או סכין מקומח מחלקים אותה ל-2 חלקים.

מגלגלים את העיסה לכיכר באורך של כ-20 ס״מ ומניחים בתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מתפיחים עוד כשעה עד שהכיכרות תפחו לפחות פי שניים.

מחממים תנור ל-170 מעלות, מורחים חלמון טרוף על הכיכרות ושולחים לאפייה במשך 40 דקות ועד שמזהיבים מבחוץ.

כדאי וצריך לסובב את התבנית באמצע האפייה.

מצננים היטב, כשעתיים או יותר ופורסים.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק אנדלוסי מקורדובה

כשטיילנו באזור אנדלוסיה בספרד הגענו גם לקורדובה. העיר העתיקה פשוט מהממת. הרובע העתיק נקרא חודריה, כלומר ג’ודריה, כלומר יהודיה כלומר: של היהודים. בקיצור, שם גרו

לחמא בעג׳ין פיוז׳ן סטייל

את הפיצה הזו אפשר לאפות על בצק עלים, פיתה עירקאית או טורטייה. אנחנו  מאוד אוהבים את הפיצה המהירה והטעימה הזו. מה חבילת בצק עלים מופשר

מדיאס -סירות קישואים בלקניות

קישואים הם ירק שלא מוערך די, וחבל. את התבשיל הזה לימד אותי לפני המון (המון המון המון) שנים, דווקא השכן שלי ממוצא סורי. למה דווקא?

בולונייז לבן – ביאנקו

ראגו הוא רוטב בולונייז שמתבשל בדרך כלל עם עגבניות ויין אדום. וראגו ביאנקו הוא רוטב בולונייז ללא עגבניות ומתבשל ביין לבן. הבסיס לרוטב העשיר והטעים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.