אין לי הרבה מה לומר על מאפה השמרים העשיר הצרפתי הזה, שממולא בקרם שקדים נפלא, מעוטר בצימוקים כהים וטעימים, זורק אותי לרחובות המארה בפריז, בשיטוט מתמיד אחר הפחממה המשגעת הבאה.
והוא כולו משמח את הגוף והנפש.
יש פה מעט טרחה אבל לחובבי האפיה זו חגיגה שאין כמוה.
לצד המידות המדוייקות של החומרים הוספתי גם כמויות בכלי מדידה. בכל מקרה אם יש משקל בבית, תמיד כדאי להעדיף אותו על פני כלי המידה.
נצא לדרך….
מה
190 חלב – 3/4 כוס
7 גרם שמרים – כפית ורבע
7 גרם מלח – כחצי כפית שטוחה
70 גרם סוכרֿ – 1/3 כוס + כף אחת
ביצה בינונית
350 גרם קמח – 2.5 כוסות קמח
70 גרם חמאה רכה בחום החדר
לקרם שקדים
120 גרם חמאה רכה רכה
120 גרם סוכר – 3/4 כוס
120 גרם שקדים טחונים – 1/4+1 כוסות
3 כפות צימוקים כהים
5 כפות ליקר שאוהבים
מעט תמצית ווניל
2 ביצים בינוניות
למריחה: ביצה טרופה עם מעט מים
איך
בקערת המיקסר מוסיפים את החלב, ביצה, שמרים, סוכר ומערבלים דקה. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבלים עוד כ-3 דקות עד שמתקבל בצק דביק ולא ממש אחיד וזה בסדר גמור. מכסים בניילון נצמד לרבע שעה בערך.
מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים לערבל עוד כ-10 דקות עד שהבצק חלק ומאוד דביק וגם זה בסדר גמור.
עם קלף או מרית מגרדים את הבצק ומייצרים כדור. מכסים וממשיכים להתפיח.
אני אוהבת להתפיח במקרר למרות שזה אורך זמן רב יותר כיוון שהחמאה בבצק מתקשה והבצק נוח יותר לעבודה.
הכנת הקרם
משרים את הצימוקים בליקר לפחות עשרים דקות.
בקערה מערבבים במטרפה את החמאה, הסוכר והווניל ומוסיפים את השקדים הטחונים.
מערבלים ומוסיפיםֿ, אחת אחרי השניה, את הביצים, ומערבלים עד שהתערובת אחידה.
מסננים את הצימוקים ומוסיפים לתערובת.
מצננים במקרר.
הכנת המאפים
לאחר שהבצק תפח לפחות פי שתיים. מחלקים אותו ל-8 חתיכות ויוצרים כדור מכל חתיכה. מכסים ומתפיחים.
אם צריך מקמחים את הידיים ואת משטח העבודה.
כשהכדורים תפחו שוב מקמחים משטח עבודה ומערוך ומרדדים כל עיגול לאליפסה דקה וארוכה (ייתכן קימוח לאורך כל ההכנה וזה בסדר גמור).
מכינים תבנית עם נייר אפייה.
מורחים 1/8 מקרם השקדים על האליפסה, מגלגלים לנחש לאורך, מהדקים היטב את הקצוות וצובטים את הבצק שהמילוי לא יברח. (סרטון).
חותכים בסכין חדה לאורכו של השבלול אבל משאירים את הקצה למעלה מחובר. מגלגלים לצמה כשהחלק החתוך פונה למעלה ואחר כך מגלגלים את המאפה לתוך עצמו כמו שבלול. את קצה המאפה דוחפים מתחת למאפה.
מניחים על נייר האפייה.
מכסים ומתפיחים שוב, עד שיכפיל את עצמו לפחות פי שתיים.
מדליקים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות ומורחים בעדינות את המאפים בביצה טרופה.
אופים בתנור מחומם כ-15 דקות או קצת יותר, או עד שהמאפים תפוחים, מוכנים, זהובים-שחומים מלמעלה וגם בתחתיתם.
מוציאים ומניחים על רשת להצטנן.
מתעלפים.