מתכונים לקציצות בקר יש אלפים באינטרנט ובאמת, שכמעט כולם טעימים (אני בטוחה).

הטאג׳ין הזה מאוד פשוט להכנה והטעמים שלו הם הטעמים של מרוקו.

הארומה היא הארומה של מרוקו

וגודל הקציצות הן ממש ממש מרוקו.

שם גם הכפיתות, השיפודים ונקניקיות המרגז כמעט זעירים.

כך גם קציצות הבקר בתבשיל: גודלם כגודל זית גדול. לא יותר.

הקציצות דחוסות מאוד ובשריות מאוד, כיוון שאין בהן דבר מלבד הבשר אבל בגלל גודלן הזעיר אין תחושת דחיסות בקציצה אלא ההפך, היא נהדרת ומתפרקת בפה.

בעונת האביב, כשיש אפונה צעירה וטרייה, מוסיפים את האפונה לקציצות הבקר ומבשלים אותה כ5 דקות בלבד לקראת סוף הבישול.

מה

1/2 ק״ג בשר בקר טרי טחון פעמיים

1/2 כפית כמון

מלח, פלפל לבן, כורכום, פפריקה

2-3 שיני שום קצוצות

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

5 עגבניות אדומות עסיסיות מרוסקות או חצי קופסת עגבניות מרוסקות

שמן זית

כוס מים

גרגרי צ׳ילי (אופציונאלי)

4 ביצים

איך 

בסיר רחב ונוח מוסיפים 3-4 כפות שמן זית ואת השום הקצוץ מטגנים כחצי דקה.

מוסיפים את העגבניות האדומות ואת התבלינים, מוסיפים כוס מים, מרתיחים, מכסים, מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.

בינתיים לשים היטב את הבשר עם חצי מהפטרוזיליה, מלח, פלפל, כמון וכף שמן. מניחים בצד את עיסת הבשר ל-10 דקות.

בידיים רטובות מגלגלים קציצות קטנטנות ולאחר שהרוטב התבשל חצי שעה מוסיפים אותן, אחת אחת בזהירות לרוטב הרוטב.

לא נוגעים בהן.

מרתיחים שוב, מנמיכים ומכסים ומבשלים עוד כחצי שעה.

אם הנוזלים התאדו לגמרי מוסיפים עוד מעט מים. ֿ

הרוטב צריך להיות סמיך וטעים.

מפזרים פטרוזיליה קצוצה.

הערה המרוקאים מאוד אוהבים ביצים ומוסיפים אותן להרבה תבשילים, כך גם פה: לקראת סוף הבישול אפשר לשבור את הביצים מעל התבשיל, לכסות ולבשל לפי מידת העשיה שאוהבים. אם רוצים חלמון נוזלי מבשלים 4 דקות אם רוצים חלמון מבושל מבשלים עוד 10 דקות.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

הדורדון

לדורדון  Dordogne אנחנו מגיעים אחרי 4 ימים בברטאני ושלושה ימים בנורמנדי. ואנחנו מתרגשים לקראת ההפתעות הרבות שהוא מכין לנו. המון שיק וחינניות צרפתית. ארכיטקטורה, טירות,

עוגת פילו טורקית משגעת

העוגה הזו מדהימה את כל מי שרואה אותה וטועם ממנה. המראה שלה מיוחד והטעם נפלא. אפשר להכין אותה בשני סגנונות עם סירופ סוכר או בלי

עוף בבצל – העוף של סעודת פורים

זהו העוף של פורים. אוכלים אותו בסעודת פורים, ביחד עם החלה שנעצו בו את ״העיניים של המן״. למתכון החלה  חלת פורים – החלה של המן הרשע

דג ים אפוי בסגנון יוון

ים, שמיים, רוח קלילה, דגים, ריח אביב כמעט קיץ באוויר…. הכי יוון… כאן !!! ככה הרגשתי כשהחלטתי אתמול להכין את הדג הזה. הכנתי סלט יווני

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.