לימון כבוש של אמא שלי

אני מטורפת על לימון כבוש.

כל מי שעוקב אחריי יכול להתרשם מכמויות הלימון הכבוש שאני משתמשת במאכלים שונים, בעיקר כשמדובר בדגים, עופות

וסלטים חיים.

סלט עגבניות קצוץ עם סלרי, בצל אדום ולימון כבוש זה החיים !!!

בבלוג שלי יש המון מתכונים עם לימון כבוש, צריך רק לחפש את התגית ״לימון כבוש״ ועולם שלם נפתח בפניך.

והכי מצחיק שלהכין לימון כבוש זה קל קלי קלות.

כובשים צנצנת גדולה, מכסים בשמן זית וזה מחזיק מעמד חודשים. חודשים.

מה 

5-6 לימונים צהובים יפים גדולים עם קליפה עבה

4-5 כפות מלח דק או עבה

שמן זית לכיסוי

מיץ לימון לכיסוי

צנצנת זכוכית נקיה ויבשה

איך

מקרצפים את הלימון היטב מתחת למים זורמים.

פורסים לפרוסות עבות בערך 1.5-2 ס״מ.

טובלים כל פרוסת לימון במלח ומכניסים לצנצנת, כך עד שמכניסים את כל הפרוסות לצנצנת.

אם נגמר המקום בצנצנת, מחכים שעה הלימונים בתוכה מתכווצים ומתפנה מקום.

ממשיכים להוסיף את הפרוסות הנותרות.

מכסים את הצנצנת ומעבירים לצד למשך 3 ימים.

הלימונים מגירים נוזלים לתוך הצנצנת.

בשלב זה, אני אוהבת להסיר את כל הגרעינים מהלימונים, לכן מנקה פרוסה פרוסה.

שומרים על הנוזלים שהלימונים הגירו!!

מי שמתעצל יכול לדלג על השלב הזה ופשוט להוסיף על הלימונים והנוזל שלהם: מיץ לימון ושמן זית בכמויות שוות, עד שהשמן מכסה לגמרי את הלימונים.

מניחים במקום מוצל במשך 2-3 שבועות. הלימונים הכבושים מוכנים.

אפשר להשאיר אותם בחוץ. אפשר לרסק אותם למחית במג׳ימיקס ואז רצוי להכניס למקרר.

הערה יש הכובשים את הלימונים עם שום, פפריקה או עשבי תיבול אני מעדיפה להשאיר אותם נייטראליים ולהוסיף את התבלינים במאכל עצמו. מי שבכל זאת מעדיף כך מוסיף למלח 2 כפות של פפריקה, מפזר בין השכבות עשבי תיבול שונים או פרוסות שום. התהליך זהה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

החציל של זוזוברה

הסניף הראשון של זוזוברה נפתח בהרצליה פתוח באזור התעשייה. עבדנו בפתח תקווה והשמועה על האוכל המהיר הנפלא והטעים עשתה לה כנפיים. מבלי להתעצל עלינו על

פסטה פסטו

כפי שאין צורך להציג את הפסטה, כך אין צורך להציג את הפסטה פסטו. רק לדעת שהפסטו מגיע מאזור ליגוריה, שהוא אחד מ-20 המחוזות של איטליה

מרק קטניות אפגני

מתחביביי: לעקוב אחרי מאמות ברחבי היוטיוב, והפעם מאפגניסטן. מרק קטניות עשיר ונפלא עם ארומות מטורפות של אסיה, טיפת לימון וכוסברה. מרק שהוא ארוחה אחת מלאה

חיטה מרוקאית בחמין הסח׳ינה

כזה אמא שלי הכינה, כל שבת, קיץ או חורף. חמין. מה 2 כוסות חיטה שטופה ומסוננת 4 כוסות מים רותחים 2 כפות גדושות הריסה מרוקאית

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.