מרק עוף תאילנדי עם כדורי עוף

מרק עוף עם כדורי עוף בטעמי תאילנד.

גשם, קר אפילו המזגן בבית לא מצליח להתגבר על הטמפרטורות הנמוכות שירדו עלינו העונה….

קררררר…..

בא לי מקום חמים,

בא לי שמש,

בא לי ים ותכלת שמים וריח של ליים ולמון גראס….

אז אני מסתפקת בינתיים במרק המטריף הזה, שאם יש את כל המצרכים הוא קורה במהירות.

קציצות למרק (אפשר לוותר על הקציצות) 

300 ק״ג בשר פרגיות או חזה עוף טחון

2-3 בצלים ירוקים קצוצים (רק החלק הירוק)

ביצה קטנה טרופה

2-3 כפות פנקו או פירורי לחם

2 כפות סויה

פלפל שחור גרוס

כף שמן סומסום

לערבב היטב את כל המרכיבים ולהניח בצד למנוחה של 10 דקות.

בידיים רטובות, ליצור קציצות בגודל הרצוי, אני מעדיפה אותן קטנות. להניח בצד.

לציר המרק

1 קופסת גרונות עוף/הודו/ כנפיים (אני הכי מעדיפה גרונות עוף)

3 ליטר מים מהברז

2 גבעולי למון גראס

3 ס״מ ג׳נג׳ר חתוך גס

3 שיני שום קלופות

2 בצלים ירוקים עם החלק הלבן

עלי כפיר ליים (אם יש)

2 גזרים

כרישה אחת או בצל חתוך גס

את כל המרכיבים הללו מכניסים לסיר גדול ומרתיחים על להבה במשך כ-40 דקות עד שעה. אם יש קצף מעל מנקים עם כף.

מסננים ומסלקים את כל המרכיבים משאירים רק את הציר הטעים והריחני הזה.

מעבירים את הציר המסונן לסיר נקי ומרתיחים אותו מוסיפים לו בעדינות את הקציצות.

לא נוגעים בקציצות שלא יתפרקו. מבשלים אותן 15 דקות על להבה נמוכה.

השלמת המרק 

200-100 גרם אטריות אורז

כפית גדושה סוכר דקלים אם אין סוכר לבן

2-3 כפות רוטב דגים תאילנדי אם אין רוטב סויה

מיץ לימון סחוט

קופסת קרם קוקוס (לנער לפני הפתיחה)

מלח ופלפל גרוס לפי הטעם (רק בסוף)

לאחר שהקציצות התבשלו מוסיפים את המרכיבים להשלמת המרק, מערבבים וטועמים.

מבשלים עוד כ-10 דקות.

הטעם הסופי חייב להיות מאוזן. כלומר: שאף טעם לא יגבר על האחר (מתוק, מלוח חמוץ)

להגשת המרק

בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק בלבד)

עגבניות שרי אדומות חתוכות לחצי

כוסברה עלים

ליים

טבעות צ׳ילי אדום (אופציונאלי)

מוזגים את המרק עם הקציצות והנודלס, מוסיפים את הירקות ומגישים עם חצי ליים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

כבד קצוץ קלאסי עם טוויסט

אני יודעת שלא מעט אנשים לא אוכלים איברים פנימיים של עוף או בשר, אני גדלתי עליהם. אני מאמינה שכדאי להתנסות ולטעום, לפעמים יש הפתעות. כזה

האורז הכתום של אמא שלי

אצל המרוקאים במרוקו, לא אכלו אורז. אכלו, בקטנה. קצת בחמין, או כשכאבה הבטן אז בישלו אותו במים ונתנו לחולה ונדמה לי שזהו. פה בארץ, התערבבו

לחמניות פטרוזיליה מהירות

כשהכנתי קציצות דגים לערב שישי התלבטתי אם להכין חלות רגילות או לחמניות. על השולחן היה צרור גדול של פטרוזיליה שהתכוונתי להכין ממנו סלט פטרוזיליה מרענן.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.