סלט חצילים של יהודי וונציה

המתכון הזה ניתן לי על ידי מרקו.

מרקו הוא יהודי איטלקי שגדל בגטו בוונציה. היום הוא גר בשוויץ על אגם לוגאנו.

משקיף על האגם היפה כל בוקר ופעם בחודש קופץ לישראל.

יש לו משפחה פה והוא גם מכיר את הווי ומדבר קסת עברית.

אם אתם מגיעים לוונציה אל תוותרו על סיור בגטו. שווה להזמין מראש באתר האינטרנט שלהם.

יש בשכונה 5 בתי כנסת (או שישה) וכל אחד מהם יפה יותר מהשני. גם הסיפורים על בתי הכנסת והקהילה מרתקים.

בכל אופן, את מרקו פגשתי בטיסה ממילאנו חזרה ארצה וכל הדרך דיברנו על אוכל.

שני גרגרנים ובשלנים על מה יש להם לדבר 4 שעות טיסה?

מרקו אומר שאת הסלט הזה הם אכלו בפסח והכי הכי טעים היה לאכול אותו למחרת החג.

האמת, הסלט הזה הכי טעים לי כשהוא יוצא מהמחבת.

בעצם משתמשים פה בקליפה של החציל שמשאירים לה מעט מבשר החציל.

מבשר החציל עצמו אפשר להכין תבשיל אחר משגע המתכון פה חצילים בעגבניות.

מה

2 חצילים יפים טריים וגדולים

2-3 שיני שום קצוצות

שמן זית

מלח, פלפל

מעט צ׳ילי

פטרוזיליה קצוצה.ֿ

איך

קולפים את החצילים ומשאירים מעט מבשר החצילים, את הקליפות חותכים לרצועות דקות.

למחבת רצוי נון-סטיק, מוסיפים 2-3 כפות שמן ואת החצילים הקצוצים, מיד בוזקים עליהם מעט מלח ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות.

בשלב זה החצילים כמעט מוכנים. טועמים.

מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה או שתיים, מוסיפים פלפל גרוס וצ׳ילי, מערבבים ומורידים מהאש.

מפזרים פטרוזיליה וזוללים.

אפשר גם לא בפסח.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

הרביולי האיטלקי של סרדיניה

קודם כל להירגע. אין צורך לקפל את הרביולי שלכם בקיפול המרהיב הזה. אפשר גם לקרוץ עיגול, למלא ולסגור לצורת חצי ירח. אפשר גם לצורת טורליני,

עוף בגריל בסגנון פרובאנס

כשאתה מסתובב בעיירות של דרום צרפת, עובר מניס היפה והאלגנטית, לקאן הקטנה והשקטה, שפעם בשנה היא זוקפת קומה, פורסת שטיח אדום ומחבקת את כל ההוא

מילפיי תפוחי אדמה

אני משתגעת על המילפיי הזה. ממש. הפרוסות הדקיקות של תפוחי האדמה נעשים קראנצ׳ים ופריכים, הטעמים חזקים ונהדרים ואי אפשר להפסיק ולנגוס בהם. אם יש מנדולינה

עוגת שוקולד פאדג׳ ומרנג

מילה אחת על העוגה הזו: טירוף.ֿ פשוט טירוף. היא נאפית בשני שלבים, קלה מאוד להכנה, טעימה למות. ויפהפיה באופן יוצא מהכלל. שכבות המרנג נדמות כגלימה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.