סלט חצילים של יהודי וונציה

המתכון הזה ניתן לי על ידי מרקו.

מרקו הוא יהודי איטלקי שגדל בגטו בוונציה. היום הוא גר בשוויץ על אגם לוגאנו.

משקיף על האגם היפה כל בוקר ופעם בחודש קופץ לישראל.

יש לו משפחה פה והוא גם מכיר את הווי ומדבר קסת עברית.

אם אתם מגיעים לוונציה אל תוותרו על סיור בגטו. שווה להזמין מראש באתר האינטרנט שלהם.

יש בשכונה 5 בתי כנסת (או שישה) וכל אחד מהם יפה יותר מהשני. גם הסיפורים על בתי הכנסת והקהילה מרתקים.

בכל אופן, את מרקו פגשתי בטיסה ממילאנו חזרה ארצה וכל הדרך דיברנו על אוכל.

שני גרגרנים ובשלנים על מה יש להם לדבר 4 שעות טיסה?

מרקו אומר שאת הסלט הזה הם אכלו בפסח והכי הכי טעים היה לאכול אותו למחרת החג.

האמת, הסלט הזה הכי טעים לי כשהוא יוצא מהמחבת.

בעצם משתמשים פה בקליפה של החציל שמשאירים לה מעט מבשר החציל.

מבשר החציל עצמו אפשר להכין תבשיל אחר משגע המתכון פה חצילים בעגבניות.

מה

2 חצילים יפים טריים וגדולים

2-3 שיני שום קצוצות

שמן זית

מלח, פלפל

מעט צ׳ילי

פטרוזיליה קצוצה.ֿ

איך

קולפים את החצילים ומשאירים מעט מבשר החצילים, את הקליפות חותכים לרצועות דקות.

למחבת רצוי נון-סטיק, מוסיפים 2-3 כפות שמן ואת החצילים הקצוצים, מיד בוזקים עליהם מעט מלח ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות.

בשלב זה החצילים כמעט מוכנים. טועמים.

מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה או שתיים, מוסיפים פלפל גרוס וצ׳ילי, מערבבים ומורידים מהאש.

מפזרים פטרוזיליה וזוללים.

אפשר גם לא בפסח.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ברוסקטה – מלכת המטבח הטוסקני

לכל מטבח יש את הפטנטים שלו, ההתפתחויות הטבעיות שלו, המאכלים ושיטות הבישול שמכתיבים לו מזג האויר והתנאים הגיאוגרפיים. זה לא מקרי שבמערב אירופה ומרכזה ממעטים

ריבת פובידל

ריבת פובידל היא קלאסיקה וגם ריבת ילדות. מכינים אותה משזיפים ארוכים וכהים שנקראים שגיב, והם מופיעים בשווקים תמיד לקראת סוף הקיץ. הכי טעים לאפות עם

כבד קצוץ קלאסי עם טוויסט

אני יודעת שלא מעט אנשים לא אוכלים איברים פנימיים של עוף או בשר, אני גדלתי עליהם. אני מאמינה שכדאי להתנסות ולטעום, לפעמים יש הפתעות. כזה

קנלוני כרישה

טוב זה מתכון משוגע. קצת התעסקות אבל משו משו. וגם נורא יפה וחגיגי. מה כרישה טרייה 300 גרם בקר טחון (או עוף או הודו) מלח,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.