קדירת טלה וחבושים חגיגית

את המאכל האלוהי הזה אכלתי במסעדת צ׳ייה באיסטנבול.

הטלה מתפרק ואין צורך בסכין.

החבושים מתרככים ומקבלים את טעמי הטלה והם נפלאים נפלאים.

וכל היופי הזה מוכן בתוך פחות מ-10 דקות.

זהו.

אחר כך זורקים את הקדירה לתנור או על להבה קטנה ושוכחים ממנה לכמה שעות טובות.

אגב, אפשר בלי שום בעיה להחליף את הטלה בבשר בקר לבישול ארוך.

מה

6-8 צלעות טלה עם השומן

4 חבושים קלופים וחצויים לרבעים מסירים את הליבה

2 כפות שמן זית

פלפל שחור גרוס ומלח

כפית שבבי צ׳ילי בחריפות מעודנת

בצל בינוני קצוץ לקוביות

3 שיני שום קצוצות

רסק עגבניות באיכות טובה כף שטוחה

מקל קינמון בינוני או חצי כפית קינמון

2 כוסות ציר עוף או בקר או מים רותחים

2 כפות מיץ רימונים (אם אין אפשר להשתמש בחומץ בלסמי)

מה

פשוט מאוד:

מדליקים את התנור על 130 מעלות.

לוקחים קדירת חימר או סיר כבד ומוסיפים לתוכו את צלעות הטלה,רגרי הצ׳ילי ופילפל שחור גרוס.

מערבבים אותם היטב.

במחבת מוסיפים את שמן הזית הבצל והשום ומטגנים במשך 2-3 דקות, אין צורך להזהיב.

מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד דקה או שתיים.

מוסיפים את הנוזלים ואת התבלינים וסירופ הרימונים, מרתיחים, מתקנים תיבול ואת הכל שופכים לתוך סיר הבשר.

מכסים את התבשיל בנייר אפייה מהודק על התבשיל ומעבירים לתנור למשך 3-4 שעות עד שהבשר מתפורר והחבושים רכים.

כדאי לבדוק פעם בשעה אם המים לא התאדו מידי ואם כן, להוסיף עוד רבע כוס מים רותחים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגיות פיסטוקים איטלקיות של פסחא

את העוגיות האלה אכלתי באיטליה פעמים רבות. בדרך כלל אפשר למצוא אותם בשווקים שלפני חג המולד ובשווקים שלפני הפסחא. בכלל, בפסחא הם נוהגים לאכול עוגות

עוגת פרג ולימון סתווית

בכל סוף קיץ אני משתאה, שוב ושוב, איך כבר הוא כבר נגמר לי. כבר לקראת אוגוסט אני מתחילה להרגיש את הרוח הסתווית מנשבת. תחילה בבוקר

סופלאקי עוף ואורז יווני

ככה פתאום בסוף פברואר חום כבד יורד. הניחוח של הלימונים הצהובים מסחרר אותי, הירוק העז של התרד גורם לי לבהות בו שוב ושוב. לימון ותרד

שבלולי בריוש פטיסייר ואמרנה

לא אשמור לעצמי את המתכון המופלא הזה, אגלה אותו לכל העולם כי אני התעלפתי עליו. כמי שחובבת פחממות ומאפים צרפתיים מעודנים, מיד כשהגיע אליי המתכון

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.