לצפון האפריקאיים יש הריסה.

או עריסה.

או אריסה.

מה זה חשוב?

מה שחשוב שמדובר בממרח פלפל לוהט, אדום, ארומטי ומשגע.

הוא טוב בתוך כריכים, בדגים, בקציצות, ברטבים.

הוא נהדר בתוך חביתות, על גבינה לבנה, כממרח על הלחם ונשבעת לכם שאפשר לאכול אותו כמו שהוא: בכפית.

אני מקפידה להכין את האריסה שלי פיקנטית אבל כל אחד מחליט כמה חריף הוא רוצה לשים בה.

האריסה הזו עטופה בשמן ונשמרת זמן רב במקרר, בתוך צנצנת זכוכית.

נכון, צריך טיפה לעבוד פה, בעיקר ניקוי הפלפלים, אבל מי שרוצה אריסה ביתית, מקורית ומשגעת…..יצא נשכר.

מה

20  פלפלים מרוקאים אדומים יבשים מתוק וחריף (או רק מתוק או רק חריף עניין של טעם)

1 ראש שום קלוף

1 כפות גרגרי כוסברה יבשים

1 כפות גרגרי כמון יבשים

מעט מלח,

צרור כוסברה שטוף עם הגבעולים קצוץ גס

1/3 כוס חומץ

3/4 כוס שמן מעורב זית+צמחי

איך 

משרים את הפלפלים היבשים במים למשך כשעה.

מנקים אותם מגרעינים ומהעוקץ ומעבירים למסננת לסנן את המים שנותרו בהם.

מעבירים למג׳מיקס או בלנדר את הפלפלים, השום, הכוסברה, החומץ והשמן ומתחילים לרסק.

(הכי כדאי  לטחון הכל במטחנת בשר אבל לא חובה.).

בינתיים קולים על להבה נמוכה ובתוך מחבת את התבלינים ומוסיפים אותם למג׳מיקס, מוסיפים מלח.

טועמים, אם צריך מתקנים תיבול או מוסיפים עוד שמן.

מעבירים לצנצנת זכוכית, סוגרים היטב ומאכסנים במקרר שבועות ארוכים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלרי מבושל עם קציצת בקר

נתחיל מזה שאני משתגעת על מאכלים עם לימון. ממש. וזה אחד המאכלים המרוקאיים הכי אהובים עליי ביקום. היינו אוכלים אותו בעיקר בחורף. כי בחורף יש

סלמון בגלייז אסייתי

זו מנה שאני ממש ממש ממש אוהבת. היא באמת טעימה ומהירה להכנה, היא מרשימה והיא כיפית צריך רק להזהר כשהופכים את קוביות הסלמון שלא יתפוררו.

ביסקוטי – העוגיה האיטלקית שלי

אני אוהבת בישקוטי. עוגיה איטלקית מצפון איטליה. למרות שהשם ״ביסקוטי״ הוא שם כולל לעוגיות בכלל, כשאומרים בישקוטי – מתכוונים לזו. בדיוק. אני אוהבת את השקדים

קושיאקי – שיפודוני ירקות יפנים

קושיאקי הוא שם קוד לשיפודים קטנטנים עליהם אפשר להעמיס כל דבר: ירקות, דגים, בשר, פירות ים ואפילו ביצים קשות. הכל מצופה ומטוגן בשמן עמוק  בדרך

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.