לצפון האפריקאיים יש הריסה.

או עריסה.

או אריסה.

מה זה חשוב?

מה שחשוב שמדובר בממרח פלפל לוהט, אדום, ארומטי ומשגע.

הוא טוב בתוך כריכים, בדגים, בקציצות, ברטבים.

הוא נהדר בתוך חביתות, על גבינה לבנה, כממרח על הלחם ונשבעת לכם שאפשר לאכול אותו כמו שהוא: בכפית.

אני מקפידה להכין את האריסה שלי פיקנטית אבל כל אחד מחליט כמה חריף הוא רוצה לשים בה.

האריסה הזו עטופה בשמן ונשמרת זמן רב במקרר, בתוך צנצנת זכוכית.

נכון, צריך טיפה לעבוד פה, בעיקר ניקוי הפלפלים, אבל מי שרוצה אריסה ביתית, מקורית ומשגעת…..יצא נשכר.

מה

20  פלפלים מרוקאים אדומים יבשים מתוק וחריף (או רק מתוק או רק חריף עניין של טעם)

1 ראש שום קלוף

1 כפות גרגרי כוסברה יבשים

1 כפות גרגרי כמון יבשים

מעט מלח,

צרור כוסברה שטוף עם הגבעולים קצוץ גס

1/3 כוס חומץ

3/4 כוס שמן מעורב זית+צמחי

איך 

משרים את הפלפלים היבשים במים למשך כשעה.

מנקים אותם מגרעינים ומהעוקץ ומעבירים למסננת לסנן את המים שנותרו בהם.

מעבירים למג׳מיקס או בלנדר את הפלפלים, השום, הכוסברה, החומץ והשמן ומתחילים לרסק.

(הכי כדאי  לטחון הכל במטחנת בשר אבל לא חובה.).

בינתיים קולים על להבה נמוכה ובתוך מחבת את התבלינים ומוסיפים אותם למג׳מיקס, מוסיפים מלח.

טועמים, אם צריך מתקנים תיבול או מוסיפים עוד שמן.

מעבירים לצנצנת זכוכית, סוגרים היטב ומאכסנים במקרר שבועות ארוכים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ריבת פובידל

ריבת פובידל היא קלאסיקה וגם ריבת ילדות. מכינים אותה משזיפים ארוכים וכהים שנקראים שגיב, והם מופיעים בשווקים תמיד לקראת סוף הקיץ. הכי טעים לאפות עם

שארלוט – מלכה צרפתית

כשהיינו ילדים, אמא שלי דאגה תמיד לאפות לכל אחד מאיתנו עוגת יום הולדת. תמיד היא תכננה את העוגה בהפתעה. הפתעה שכל הבית ידע עליה 🙂

סלט כרוביות צלויות

סלט כרוביות של קיץ ! הכל בצלחת אחת טעימה משביעה ועשירה בטעמים. מה כרובית אחת גדולה מפורקת לפרחים (פרחים גדולים יש לחצות לשניים) 2 בצלים

פריטטת מצות וגבינות

פריטטה, שהיא פשטידה מטוגנת, שהיא טורטילה, שהיא עוגה מלוחה מטוגנת, או אפוייה.ֿ יו ניים איט. כך או כך היא נהדרת, מהירה להכנה, משביעה והכי חשוב

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.