Ezo Gelin
כך זה הופיע בתפריט שנכתב כולו בטורקית ולא הבנתי מילה ממנו.
אז הקלדתי את צמד המילים הללו בגוגל, לחצתי על images והופיע לי המרק הזה במלוא הדרו.
יאללה,
אני לא משתגעת על קטניות אבל הוא נראה כל כך טוב, ועד לפני חמש דקות ירד גשם שוטף ושטף את רחובות איסטנבול.ֿ
הזמנתי.
אין דברים כאלה.
העדשים נמסו לתוך המרק, הבורגול והאורז התרככו והותירו נקודות לבנות בתוך הכתום, הסמיך והיפהפה הזה.
הנענע המיובשת והלימון שהתזתי עליו (כך הגישו אותו) הביא אותי לאושר פשוט ומספק.
מרק עדשים כתומים פשוט ופשוט נפלא.
5 דקות הכנה והנאה מושלמת לכל הלוגמים ממנו מובטחת.
מה
1.5-2 כוסות עדשים כתומים שטופים
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
2 שיני שום כתושות
1 כף רסק עגבניות גדושה מאוד
1 כפית פפריקה טורקית (מדובר בפלפל גרוס לא חריף אם אין 1/2 כפית פפריקה רגילה)
3-4 כפות שמן זית
1 כף בורגול עבה
1 כף אורז לבן
1 כף נענע מיובשת
מעט צ׳ילי
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
2 ליטר מים רותחים או ציר עוף
פלחי לימון להגשה
איך
בסיר רחב מוסיפים בצל ושמן זית ומאדים 2-3 דקות אין צורך להשחים.
מוסיפים שום ומטגנים עוד חצי דקה. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים מים בזהירות ואת יתר התבלינים.
מוסיפים את העדשים, הבורגול והאורז.
מרתיחים, מנמיכים ומכסים ומבשלים בערך חצי שעה או 40 דקות עד שהמרק הופך למחית.
אם הוא סמיך מידי מוסיפים עוד מים.
טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים עם פלח לימון.