בריאני אורז צמחוני עשיר

האורז הזה קצת טריקי, כלומר נדרש פה ריכוז ומעט עבודה.

אבל התוצאה…. מטריפה.

ועבור צמחוניים או טבעוניים מדובר בארוחה מהסרטים שיש בה הכל מכל בכל.

בואו נצא לדרך.

מה

3-4 פרחי כרובית

1 גזר

1 בצל סגול קלוף

1 תפוח אדמה בינוני

כוס אפונה

כוס שעועית ירוקה

2 עגבניות אדומות

2 פלפלי צ׳ילי (אופציונלי)

3-4 שיני שום כתושות

1 כף ג׳ינג׳ר קצוץ

כוס עלי נענע שטופים

כוס עלי כוסברה קצוצים גס

קופסת קרם קוקוס (400 גרם)

מלח, פלפל לבן או שחור גרוס

בערך חצי כפית מכל אחד מהתבלינים הבאים: פפריקה, כורכום, כוסברה יבשה, קינמון טחון, צ׳ילי אדום,

בערך רבע כפית מהתבלינים הבאים: כמון, אגוז מוסקט, הל טחון.

להשלמת הבריאני 

2 כוסות אורז בסמטי

1/2 כוס בצל מטוגן

1 כוס עלי נענע טריים

1 כוס כוסברה טרייה קצוצה גס

3-4 כפות מים רותחים עם מעט זעפרן (אופציונלי)

פלחי לימונים או ליים

אופציונלי להוסיף 2 כוסות חומוס מבושל ורך

איך 

חותכים את כל הירקות לגודל אחיד בערך 2 ס״מ (ביס).

מערבבים את קרם הקוקוס עם השום והג׳ינג׳ר, מוסיפים לו את כל התבלינים ומלח, מערבבים היטב ומניחים בצד לרבע שעה.

מרתיחים סיר גדול עם מים ובינתיים שוטפים היטב את האורז הבסמטי שוב ושוב עד שהמים בקערה צלולים.

כשהמים רותחים מוסיפים בזהירות את האורז ומבשלים 8 דקות בדיוק מרגע הרתיחה ולא דקה יותר. מסננים ומיד שוטפים במים קרים.

מניחים בצד.

מניחים על להבה גדולה סיר גדול ונוח, עדיפות לנון סטיק ומוסיפים את הירקות עם הנוזלים מטגנים על להבה גדולה בערך חמש דקות.

מכסים, מנמיכים ומבשלים עוד כרבע שעה עד שהירקות 3/4 מוכנים.

טועמים, מתקנים תיבול.

למי שמוסיף חומוס זה השלב להוסיף אותו וערבב היטב עם הירקות המבושלים.

מכבים את האש.

מוציאים מחצית מהירקות ומעבירים לקערה.

מעל הירקות בסיר מוסיפים מחצית מהאורז השטוף ומעליו מפזרים מחצית מהבצל המטוגן ומחצית מהירק.

מסיפים מעל את יתרת הירקות המבושלים וחוזרים על הפעולה עם הבצל והירק.

מעל הכל מתיזים את המים והזעפרן.

מעבירים ללהבה נמוכה מאוד, מכסים ומבשלים בערך עוד כחצי שעה.

נותנים לאורז לנוח 10 דקות ואחר כך מוציאים לקערה גדולה, תוך כדי ערבוב, את האורז והירקות.

מגישים עם פלח לימון.

אפשרי להגיש עם יוגורט צונן.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

המימונה

הא לאלאלה מימונה…. בואו, התקרבו, עוד קצת בואו לקרוא מה היא המימונה. באמת. המימונה  אצל אמא תמיד היתה מיוחדת. כמוה. לאמא היה מוניטין של בשלנית

אושפולואו בוכרי

שאוכלים גם באפגניסטן. לדעתי ולדעת בני הבית, זהו אחד המאכלים המעולים שהכנתי ever בבית. יש בו הכל: בשר רך, חומוס רכים, צימוקים מתקתקים שמתנגדים לצ׳ילי,

מוסר ים ברוטב זעפרן

פעמיים בשנה בישלו אצל אמא שלי דגים מרוקאים ללא פפריקה. קראנו להם ״דגים צהובים״. צהובים כי היא הוסיפה להם כורכום או זעפרן. בראש השנה היא

קציצות פרגיות באפונה

אני אוהבת להכין קציצות מפרגיות טחונות. יש משהו בבשר הפרגית העסיסי שהוא מרענן וקליל. אפשר להעטיר עליהן תועפות של ירק מכל הסוגים מעט גרידת לימון

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.