אם יש פלפל ממולא, למה אין חצי פלפל ממולא?
בפרט שההתעסקות עם חצי פלפל, קלה פי כמה, מזו של פלפל שלם.
אני גם אוהבת להכין פלפל ממולא שלם, שאחרי הבישול הארוך, נשלח לחריכה משגעת בתנור ושוחה ברוטב נפלא של עגבניות ועשבי תיבול. והנה הלינק למתכון של הפלפל השלם : הפלפל הממולא שלי.
למתכון טבעוני: משמיטים את הבשר ומוסיפים 1/2 כוס עדשים שחורות מבושלות. (לוקחים חצי כוס עדשים שחורות ומוסיפים לסיר מים רותחים, מכסים, מנמיכים ומבשלים 15 דקות בדיוק, מסננים ומוסיפים לאורז).
אבל גיליתי שמילוי של חצי פלפל, בדיוק עם אותם טעמים מביא את התבשיל הזה למקומות משגעים.
לא מאמינים לי? נסו.
מאוד טעים.
6-8 פלפלים צבעוניים בינוניים
למילוי הפלפלים
1/2 ק״ג בשר בקר טחון טרי
1 כוס דחוסה של עשבי תיבול קצוצים (נענע, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, כל מה שאוהבים).
1 עגבנייה אדומה קטנה קצוצה
2 כפות שמן
4-6 כפות אורז יבש עגול או פרסי
מלח, פלפל שחור גרוס
צי׳לי (אופציונאלי)
לרוטב
1 ליטר מים רותחים
מלח, פלפל, שמן זית
2 כפות רסק עגבניות (עדיף איטלקי שהוא פחות חמוץ)
חצי כוס עלי סלרי קצוצים (אופציונאלי אבל מוסיף המון)
4-5 עגבניות אדומות פרוסות דק.
1 פלפל חריף ירוק (אופציונאלי)
איך
בסיר רחב ונוח לפזר את פרוסות העגבניות ולרפד בהן את הסיר. מעל לפזר את עלי הסלרי הקצוצים.
לשטוף את הפלפלים ולחצות באמצע לאורך. לנקות את העוקץ ואת הגבעול.
לערבב את כל חומרי העיסה היטב: בשר, עשבי תיבול, עגבנייה, אורז, שמן, תבלינים – ולמלא את הפלפל, לדחוס בתוך הפלפלים לפינות עד שהפלפל מתמלא עד שפתו.
להניח את הפלפלים על מרבד העגבניות.
לפזר ביניהם את עלי הסלרי הקצוצים ומעט שום כתוש.
לערבב את חומרי הרוטב ולשפוך בזהירות מעל ומסביב לפלפלים.
להרתיח, להנמיך, לכסות ולהעביר ללהבה קטנה לבישול של ארבעים דקות עד שעה.
הרוטב מצטמצם ושכבת העגבניות מתרככת וזה נפלא.
אני אוהבת לסיים את הבישול בתנור ומשחימה אותם מעל בתוכנית גריל.