החצילים היפאניים שלי

אם יש מטבח שמתחרה על חיכי וליבי יותר מהמטבח האיטלקי זה המטבח האסייתי.

ליתר דיוק, התאילנדי.

אין, אין, אין, על המטבח הזה בעולם.

אין על הטריות שלו, הטעמים המטורפים, שפע הירקות והפירות, הירוקים והריחות.

לונה פארק בפה.

התמזל מזלי והגעתי ליה שבקראבי שבתאילנד, אצלה למדתי בישול תאילנדי.

יה היא מלכה.

אישיות מדהימה ובשלנית על, שמלמדת את יסודות הבישול בסבלנות ובדייקנות והשף גורדון רמזי למד אצלה לבשל אוכל תאילנדי.

החצילים האלה הם שילוב של טעמים משגע למי שחובב את טעמי דרום מזרח אסיה.

את הסויה הסינית אפשר להחליף בנאם פלא (רוטב דגים) אני מצאתי שהסויה פה מחמיאה יותר.

במטבח הנפלא הזה מוצרים טריים ועונתיים הם דבר יומיומי.

אין דרך אחרת לקבל טעמים נפלאים ונכונים.

הכי יפה והכי נכון להשתמש בחצילים היפאניים הארוכים. מחוץ בעונה אפשר לקחת חציל גדול, לפרוס פרוסות עבות של 2 ס״מ בערך כל פרוסה.

מה

7-9 חצילים ארוכים, טריים, דקיקים וחצויים לאורך או טבעות חציל בעובי של 2 ס״מ כל אחת.

2 שיני שום קצוצות דק

1 ס״מ ג׳נג׳ר קצוץ דק דק

1 צ׳ילי אדום קצוץ דק

1 שורש למון גראס כתוש וקצוץ דק

חופן של בזיליקום תאילנדי (אפשר בזיליקום רגיל או נענע)

2 כפות סויה (או נאם פלא)

4 כפות ליים טרי

2 כפות שמן קנולה

איך

מושחים את החצילים בשמן קנולה וקולים על גריל או מחבת פסים או מחבת כבדה או בתנור. מי שמעדיף – יכול גם לטגן אותם בשמן עמוק.

כך או כך, מרככים ומשחימים אותם.

מערבבים את כל החומרי הרוטב  מלבד הבזיליקום ומוסיפים את החצילים החמים.

מערבבים שוב.

מוסיפים את הבזיליקום ומשרים לפחות לשעה לספיגת כל הטעמים.

אני יכולה לטרוף גיגית שלמה מאלו.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

בריאני אורז צמחוני עשיר

האורז הזה קצת טריקי, כלומר נדרש פה ריכוז ומעט עבודה. אבל התוצאה…. מטריפה. ועבור צמחוניים או טבעוניים מדובר בארוחה מהסרטים שיש בה הכל מכל בכל.

פיסאלדייר – הפוקאצ׳ה של דרום צרפת

אחד המאכלים הטעימים ביותר ביקום ! מעין פיצה-פוקצ׳ה פלאפית עם תחתית קראנצ׳ית והטופ עמוס בתועפות בצל מטוגן, מתקתק, עליו מונחים בסדר (או לא) תוספות של

פסטו

פה באמת כל מילה מיותרת. בעצם רק משפט אחד. או שניים. פסטו הוא המלך של העיר גינואה, של מחוז ליגוריה באיטליה, של העולם כולו. מי

גרטן תפו״א צרפתי במחבת

ה pommes boulangere gratin זו אחת המנות המפורסמות ביותר בעולם. היא מגיעה מליון, מרכז צרפת שהיא מרכז קולינארי מרכזי בארץ הטובה הזו. היא נקראת כך,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.