החצילים היפאניים שלי

אם יש מטבח שמתחרה על חיכי וליבי יותר מהמטבח האיטלקי זה המטבח האסייתי.

ליתר דיוק, התאילנדי.

אין, אין, אין, על המטבח הזה בעולם.

אין על הטריות שלו, הטעמים המטורפים, שפע הירקות והפירות, הירוקים והריחות.

לונה פארק בפה.

התמזל מזלי והגעתי ליה שבקראבי שבתאילנד, אצלה למדתי בישול תאילנדי.

יה היא מלכה.

אישיות מדהימה ובשלנית על, שמלמדת את יסודות הבישול בסבלנות ובדייקנות והשף גורדון רמזי למד אצלה לבשל אוכל תאילנדי.

החצילים האלה הם שילוב של טעמים משגע למי שחובב את טעמי דרום מזרח אסיה.

את הסויה הסינית אפשר להחליף בנאם פלא (רוטב דגים) אני מצאתי שהסויה פה מחמיאה יותר.

במטבח הנפלא הזה מוצרים טריים ועונתיים הם דבר יומיומי.

אין דרך אחרת לקבל טעמים נפלאים ונכונים.

הכי יפה והכי נכון להשתמש בחצילים היפאניים הארוכים. מחוץ בעונה אפשר לקחת חציל גדול, לפרוס פרוסות עבות של 2 ס״מ בערך כל פרוסה.

מה

7-9 חצילים ארוכים, טריים, דקיקים וחצויים לאורך או טבעות חציל בעובי של 2 ס״מ כל אחת.

2 שיני שום קצוצות דק

1 ס״מ ג׳נג׳ר קצוץ דק דק

1 צ׳ילי אדום קצוץ דק

1 שורש למון גראס כתוש וקצוץ דק

חופן של בזיליקום תאילנדי (אפשר בזיליקום רגיל או נענע)

2 כפות סויה (או נאם פלא)

4 כפות ליים טרי

2 כפות שמן קנולה

איך

מושחים את החצילים בשמן קנולה וקולים על גריל או מחבת פסים או מחבת כבדה או בתנור. מי שמעדיף – יכול גם לטגן אותם בשמן עמוק.

כך או כך, מרככים ומשחימים אותם.

מערבבים את כל החומרי הרוטב  מלבד הבזיליקום ומוסיפים את החצילים החמים.

מערבבים שוב.

מוסיפים את הבזיליקום ומשרים לפחות לשעה לספיגת כל הטעמים.

אני יכולה לטרוף גיגית שלמה מאלו.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק עוף תאילנדי עם כדורי עוף

מרק עוף עם כדורי עוף בטעמי תאילנד. גשם, קר אפילו המזגן בבית לא מצליח להתגבר על הטמפרטורות הנמוכות שירדו עלינו העונה…. קררררר….. בא לי מקום

בקלוואת טחינה ואגוזים מהירה ומשגעת

ללא סירופ סוכר, ללא חיתוכים, ללא הינדוסים. מהירה, מגולגלת וטעימה להפליא. באקלוואה עם טחינה גולמית ואגוזים. טבעוניים ממירים את החמאה בשומן אחר מה 4 עלי

טירמיסו מלך הקינוחים האיטלקיים

לא מאמינה שיש מישהו ביקום שלא מכיר את  הטירמיסו. (טוב אולי איזה שבט נידח באמזונס או בלב אפריקה). בכלל, רוב המסעדות שנפתחות ברחבי העולם והן

כרעי עוף בחומוס ופלפל יבש

כרעים, עם עצם, בלי עצם, עם עור בלי עור, חומוס רך שהתבשל מבעוד מועד, פלפלים מרוקאיים לוהטים והמון כוסברה בסוף…..ותודו לי. הכי מרוקו עכשיו. חשוב

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.