פריטטה קונצרט איטלקי לירקות וביצים

אני אוהבת פריטטה או טורטילה, שתיהן  סוג של חביתות ביצים עבות או דקות, מלאות בירקות, נקניקים, גבינות והבסיס – ביצים.

תפוחי אדמה מבושלים עם נקניק, עם גבינות, גמבות צבעוניות עם גבינות, אפונה וארטישוק.

הפריטטה סלחנית ומקבלת הכל.

בעצם, אפשר לאסוף את כל ״השאריות״ מהמקרר ולהרכיב פריטטה לתפארת: כרוביות צלויות שנשארו, פלפלים קלויים, חצילים קלויים, שאריות גבינה, תפוח אדמה מבושל שנותר מיותם, ביצה קשה, זנב של קבנוס או נקניק, זנב של גבינה, פטרוזיליה ובצל ירוק שהתעייפו.

באמת שאין גבול לטעמי הפריטטה שכל אחד יכול להכין לעצמו. כל מה שחשוב שיהיה בנוסף הם : ביצים. שמאחדים את הכל לחביתה אחת עבה, טעימה ומפוארת.

פה יש שני מתכונים לפריטטה:

  • עם קישואים צעירים וטריים, נענע ופרמז׳ן.
  • עם פטריות, תפוחי אדמה ופרמז׳ן
  • אבל באמת….שהשמיים והדמיון הם הגבול.

פריטטת קישואים נענע ופרמזן 

מה

6 ביצים

6 זוקיני דקים, טריים, פרוסים דק  לטבעות(אפשרי גם מהזוקיני הירוק הכהה)

2 כפות נענע טרייה קצוצה

3 כפות פרמז’ן מגורר (אפשרי  במקומה צפתית קשה, בולגרית)

מלח, פלפל, שמן זית

איך

למחבת טפלון להוסיף 2-3 כפות שמן זית, להוסיף את הזוקיני, קורט מלח ולטגן על להה בינונית בערך חמש דקות.

אני אוהבת שהזוקיני מתרכך באופן חלקי ושטבעות הזוקיני משחימות.

בקערה נפרדת לטרוף את הביצים עם הנענע, מעט מלח ופלפל, להוסיף את הפרמז’ן.

להוסיף למחבת הזוקיני עודעוד כף שמן אחת או שתיים לפי הצורך, להוסיף את תערובת הביצים ולטגן על להבה גבוהה כדקה בערך, עד שתחתית הפריטטה מתחילה להשחים והביצים מתחילות להתקרש בקצוות.

להנמיך את הלהבה, לכסות את המחבת ולטגן עוד 2-4 דקות או עד שפנים הפריטטה מתייצב ומתמצק.

להפוך את הפריטטה על צלחת שטוחה, בזהירות רבה, ולטגן עוד 2-3 דקות.

מי שחושש להפוך את הפריטטה (וצריך להיזהר כיוון שנדרשת פה מיומנות) יכול לחמם תנור מראש לגריל ולהכניס את הפריטטה להשלמת הבישול לעוד 2-3 דקות תחת גריל חם.

פריטטת פטריות, תפוחי אדמה ופרמז׳ן

מה

2 קופסאות פטריות מרינה מכל סוג שהוא פרוסות

1 תפוח אדמה גדול מבושל, מצונן וחתוך לקוביות

2-3 שיני שום קצוצות

עשבי תבול שאוהבים קצוצים

כף טימין קצוץ

1/4 כוס פרמז׳ן מגורר או כל גבינה אחרת (אפשר לוותר)

מלח, פלפל ושמן זית

צ׳ילי (אופציונאלי)

4-5 ביצים

איך 

לתוך מחבת נוחה להוסיף את הפטריות הפרוסות, מעט מלח ומעט שמן זית.

לטגן על להבה בינונית כחמש דקות, עד שהפטריות סיימו להפריש את כל הנוזלים, הזהיבו וכל הנוזלים התאדו – עכשיו נותר לנו במחבת רק שמן הזית והפטריות השחומות והטעימות.

להוסיף את השום הכתוש ואת הטימין הקצוץ

לתבל בפלפל שחור ולטגן עוד 2-3 דקות.

בינתיים לטרוף בקערה 4-5 ביצים, להוסיף לתוכן את קוביות תפוחי האדמה והגבינה.

להסיר את הפטריות מהאש ולצנן מעט, להוסיף אותן לתערובת.

לחמם על להבה גדולה מחבת בקוטר של בערך 20 ס״מ ולהוסיף 2-3 כפות שמן זית.

להוסיף את התערובת ולטגן על להבה גדולה במשך כ-2 דקות.

להעביר ללהבה נמוכה וקטנה, לכסות ולהמשיך לטגן עוד כ-7 דקות, או עד שמרכז הפריטטה מתקשה.

לאמיצי הלב שיודעים להפוך על צלחת – הופכים ומחזירים לטיגון של עוד 3-4 דקות.

מי שחושש, מדליק גריל מבמעוד מועד ומעביר את הפריטטה לגריל לעוד 3-5 דקות, עד שהיא מזהיבה מלמעלה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

העוף של ציידי טוסקנה

אנחנו עוברים ימים קשים. המצב הבטחוני גרוע. ואין בי שום חדווה לכתוב או לבשל. ואז באו הגשמים האחרונים, הסערות והקור העז שהניסו אותי למטבח שוב,

פיסאלדייר המאפה של פרובאנס

מאפה מפרובאנס שמאגד בתוכו את כל השמש והטוב של חבל הארץ המשגע הזה. יש בו בצק נפלא וקראנצ׳י, יש בו תועפות של בצל מוזהב בשמן

מרקש העיר האדומה

נחיתה 11 בלילה. פעם שלישית פה והלב דופק מהר ומהתרגשות, אבל מאט ככל שהתור לדרכונים מתארך. (מאז גם היתה רביעית, חמישית ושישית, כי אי אפשר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.