כשהכנתי קציצות דגים לערב שישי התלבטתי אם להכין חלות רגילות או לחמניות.
על השולחן היה צרור גדול של פטרוזיליה שהתכוונתי להכין ממנו סלט פטרוזיליה מרענן.
התחלתי להכין את הבצק ולערבל אותו כשפתאום התחשק לי להכניס את הפטרוזיליה פנימה ולבדוק אם היא תשאיר ארומה אחרי האפייה.
וואלה.
נשארו גם ארומה וגם הטעם המרענן הזה, שניהם באופן מודגש. וזה הלך נהדר עם קציצות הדג המרוקאיות של אמא שלי שמתכון שלהן פה: קציצות דגים של אמא שלי
מה
2 כוסות מנופות קמח לבן (או חצי חצי)
חצי חבילה שמרים טריים או כפית שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 ביצה קטנה
3 כפות שמן זית
1/3-1/2 כוס מים פושרים
מעט מלח
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ עם הגבעולים
למריחה: ביצה טרופה וסומסום
איך
למערבל להכניס קמח מנופה, סוכר, שמרים ולהתחיל לערבל.
להוסיף ביצה טרופה ואת שמן הזית. לערבל.
להוסיף מים (לא הכל) עד שהבצק סופח לתוכו והופך לכדור שמתערבל סביב מוט הלישה.
הבצק צריך להיות דביק מעט.
מערבלים בערך 6-7 דקות.
בידיים משומנות אוספים את הבצק לכדור, משמנים מעט את קערת המיקסר ומחזירים את כדור הבצק לתפיחה ראשונית.
לאחר התפיחה, מחלקים את הבצק בערך ל-10 חתיכות ומגלגלים לכדור.
מרפדים תבנית עגולה (אפשר של עוגה) עם נייר אפייה (אין צורך לגזור ולהתאים לתבנית) ומניחים את עיגולי הבצק.
מורחים בביצה טרופה פעמיים ומפזרים סומסום.
מתפיחים ואופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות בערך 25 דקות עד שתופחות ומשחימות.