קציצות דגים מרוקאיות

קציצות דגים זו אהבה ישנה.

אמא שלי נהגה לבשל קציצות דגים לפחות פעם בשבוע.

לתוך סיר רחב ונוח היא גלגלה עוד ועוד ועוד קציצות, קטנות, עטופות ברוטב אדמדמם ונגיעה של חריפות.

נהדרות.

קציצות הדגים של אמצע השבוע היו צנועות יותר: מבושלות ברוטב עגבניות טריות שהיא גררה, שום, מלח, פלפל , כמון מעט פפריקה. זהו.

הקציצות של החגים ואירועים חגיגיים היו יותר מושקעות בהתאם למעמד.

אני מוסיפה לקציצות האלה טוויסט קטנטן: רצועות גזר דקות ופלפל החריף חתוך לטבעות.

שלדעתי מוסיפים עדינות לרוטב.

מה 

חצי ק״ג פילה דג ים ללא עור וללא עצמות טחון או קצוץ

1/2 צרור כוסברה  קצוצה דקיק

2 שיני שום מגוררות

קליפת לימון מגוררת

מלח, פלפל

2 כפות מים

2 כפות שמן זית

3 כפות פירורי לחם או מצה

1 ביצה גדולה

מעט בהראט ומעט אבקת קארי

איך  לערבב את כל החומרים יחד עד שנוצרת עיסה חלקה ואחידה. לגלגל כ-20 קציצות עגולות.

להניח בצד.

לרוטב

גזר קלוף וחתוך לגפרורים

4 שיני שום פרוסות

1 פלפל חריף ירוק מנוקה מגרעינים ופרוס דק

4 כפות עגבניות מרוסקות או כף רסק גדושה

שמן זית

מלח, פלפל, פפריקה

כוסברה קצוצה

4-5 פלפלים מרוקאיים יבשים מושרים ונקיים מעוקץ וגרעינים

כוס חומוס מבושל ורך

כוס מים

בטאג׳ין או בסיר רחב להוסיף שמן זית, רצועות גזר, שום ופלפל חריף ולטגן דקה או שתיים.

להוסיף את רסק העגבניות ולטגן עוד דקה, להוסיף חומוס, כוסברה קצוצה ופלפלים יבשים ואת התבלינים. להוסיף כוס מים או שתיים (תלוי בגודל הסיר).

להוסיף חלק מהכוסברה הקצוצה עם הגבעולים הקצוצים.

להרתיח, לכסות ולבשל על להבה נמוכה בערך 15 דקות.

להרים את המכסה ולטעום מהרוטב, זה הזמן לתקן אותו, להוסיף מלח או פלפל, אולי עוד קצת חריף.

אפשר להוסיף את הקציצות ישירות לתוך הסיר, בעדינות שלא יתפרקו, ואפשר לבשל אותן קודם במים רותחים (הסבר מפורט בהמשך).

מרתיחים, מכסים ומנמיכים ומבשלים עוד כ-20 דקות.

מוסיפים עוד כוסברה קצוצה מעל ומבשלים עוד כחמש דקות.

אם המים התאדו במהלך הבישול, יש להוסיף עוד מעט.

הפטנט של אמא להשארת הרוטב צלול היה :ֿ

לבשל את קציצות הדגים במים רותחים עם כורכום, פלפל לבן ומעט שמן במשך 15 דקות.

אחר כך היא הוציאה אותן בעדינות בכף מחוררת והעבירה אותן לרוטב. ֿ

ההגיון היה, שבזמן שמכניסים קציצות לרוטב רותח, יש פירורים קטנים שבורחים לרוטב ו״מלכלכים״ אותו ומזה אמא ביקשה להימנע. כך היא נהגה לבשל את כל הקציצות שלה. דגים, בשר או עוף.

העדפנו לאכול את הקציצות שלנו עם פרנה גרעינים שהלכה נפלא עם הרוטב החריף.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פסטלה די בטטה של רבקה

אלו הם הפסטלים של אמא שלי בשינוי קטן: אני מוסיפה ראס אל חנות לבשר ולתפוחי האדמה וצנוברים. והפסטלים האלה כל כך טעימים, רכים, ריחניים אני

קציצות דגים של פאני

מאז שעברנו ליפו, עלו באופן  ניכר מספר ארוחות הערב שכוללות דגים. דגי ים. בין המתכונים האהובים עלינו הוא קציצות דגים (או קבאב דגים). בעיניי, ההבדל  הבסיסי,

טורטה דלה נונה

עוגה ללא תחתית וללא התעסקויות מיותרות. מה שמבטיח רק 5 דקות עבודה והופ….לתנור, לשעה אפייה. רכה ונמסה בפה. נהדרת. משהו קורה בעוגה שאין לה תחתית

טארט בשר ושקדים חגיגי

הטארט הזה נולד משאריות. בחיי. שאריות של בצק עלים, שאריות של בשר טחון וערימת תבניות טארט אישיות חדשות שהבאתי ומתתי לנסות אותן. מה שמקסים בטארט

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.