עוף מהיר במחבת מהבאסקים הצרפתים

במשך חודש וחצי ביליתי בפאריז המופלאה, שם למדתי לבשל ולאפות.ֿ

בעיקר לאפות.

אחד הקורסים היה בנושא עופות.

לכיתה הגיע סטפן הגבוה והחתיך והעביר לנו שיעור קסום, של שלושה מתכונים על שלושה חלקי עוף שונים.

קודם למדנו לפרק עוף (לא נראה לי שאמשיך לפרק עוף באופן עצמוני).

בכל המתכונים הקפיד סטפן להשתמש בפפריקה הבאסקית הצרפתית שהם קוראים לה:

Piment d'Espelette – הפפריקה המפורסמת של הכפר הקטן אספולט.

השיטה קצרה, מעניינת ומפיקה עוף צלוי במחבת, נפלא, עשיר בטעמים וטעים במיוחד.

עוד מידע על הפפריקה הנפלאה והמיוחדת הזו בפוסט תבלינים.

מה :

3 כרעיים נקיות מעצמות עם העור או סטייק פרגיות ללא עצם 

1 כפית שטוחה של פיאמונט אספולט (או פפריקה רגילה)

מעט מלח

מעט פלפל

2 כפות שמן זית

מחבת נון סטיק רחבה

סיר שקוטרו קטן מהמחבת בס״מ אחד בלבד  והוא מלא במים מהברז (תיכף תבינו)

אני אוהבת להוסיף : 1/4 כוס עשבי תיבול קצוצים דק (אני השתמשתי בפטרוזיליה, נענע ובזיליקום)

איך

משרים את העוף בתבלינים ובירק במשך כרבע שעה עד חצי שעה.

במחבת נון סטיק, מסדרים את חלקי העוף עם העור למטה על תחתית המחבת, לא מוסיפים דבר.

מכסים את העוף בנייר אפייה ומניחים את המחבת על להבה גדולה.

ממלאים את הסיר עד חציו במים מהברז.

מניחים את הסיר על נייר האפייה, שעל העוף, שעל המחבת, ומדליקים את האש.

מטגנים על להבה גדולה כחמש דקות, מנמיכים וממשיכים לטגן עוד 15 דקות.

מרידים את הסיר, מוציאים את נייר האפייה והופכים את העוף לצד השני.

מחזירים את הנייר ומחזירים את הסיר (שמלא עדיין במים) וממשיכים לטגן עוד 10 דקות על להבה בינונית.

זהו.

מה קרה פה? 

הסיר שימש משקולת שדחסה את העוף לתחתית המחבת, גרמה לצריבה חזקה, שמוסיפה לטעמי העוף ומכיוון שאין מדובר בעוף עם עצמות (פרגיות), כל זמן הבישול מתקצר. בסופו של דבר קיבלנו פה עוף צלוי במחבת.

טעים להפליא.

נייר האפייה עוזר לנו להפריד בין הסיר לבין העוף ומנע התזת שומן העוף לכל עבר.

העוף מאבד את השומנים העודפים שלו ונשאר במחבת.

העוף גם יוצא קריספי, זהוב טעים וחשוב לא פחות: מהיר הכנה.

את העוף הקריספי והטעים אפשר להוסיף מעל מרק בצל צרפתי .

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

גיוזה – כיסון אסייתי חלומי

לא אוהבת את המילה כיסון. אבל זה מה שהאקדמיה העברית קבעה – אז נשתמש. כיסון….כאילו…. כיס קטן כזה? במחשבה שניה, הגיוזה היא סוג של כיס

גרטן תפו״א צרפתי במחבת

ה pommes boulangere gratin זו אחת המנות המפורסמות ביותר בעולם. היא מגיעה מליון, מרכז צרפת שהיא מרכז קולינארי מרכזי בארץ הטובה הזו. היא נקראת כך,

פסטו

פה באמת כל מילה מיותרת. בעצם רק משפט אחד. או שניים. פסטו הוא המלך של העיר גינואה, של מחוז ליגוריה באיטליה, של העולם כולו. מי

סלט כרוביות צלויות

סלט כרוביות של קיץ ! הכל בצלחת אחת טעימה משביעה ועשירה בטעמים. מה כרובית אחת גדולה מפורקת לפרחים (פרחים גדולים יש לחצות לשניים) 2 בצלים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.