אורז ואטריות בסגנון טורקי

משתגעת על האורז הקל והפשוט הזה.

הכרתי אותו לראשונה אצל אקס חמי, מתי, שהיה בשלן נהדר.

והוא פשוט , וטעים. הכי טעים עם קציצות ברוטב.

לפעמים מתי היה מוותר על האטריות ובמקום זה, הוא היה מטגן חלק מהאורז בשמן עד שהאורז היה משחים חום חום, רק אז היה מוסיף את יתרת האורז ומבשל. אז היה מתקבל אורז לבן מנוקד בנקודות שחומות, שגם היו מוסיפות ארומה אגוזית מטוגנת לאורז הפשוט.

אני מקפידה על יחסים בין אורז למים של 1:1.5. על כל כוס אורז אני מוסיפה 1.5 כוסות מים רותחים. אם אני מכינה אורז אסייתי שיהיה דביקי, אני מבשלת ביחס של 1:2, על כל כוס אורז שתי כוסות מים.

כשאני מכינה את האורז הזה, שהוא מעורבב עם אטריות היחס מפורט בהמשך.

מה

2 כוסות אטריות נודלס דקיקות למרק

1.5 כוסות  אורז פרסי שטוף ומסונן

4-5 כפות שמן תירס

מלח, פלפל

3.5 כוסות מים רותחים

איך 

הכי פשוט בעולם.

לסיר רחב יחסית ונוח מוסיפים את האטריות ואת השמן ומטגנים, תוך ערבוב, עד שהאטריות זהובות-שחומות ממש.

מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות. ֿממליחים ומפלפלים.

מוסיפים בזהירות 3.5 כוסות מים רותחים, מערבבים, מנמיכים, מכסים ומבשלים 15 דקות.

ֿמכבים ונותנים לאורז לנוח 10 דקות.

מקפיצים את האורז עם מזלג ומגישים חם.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק כתום חלום

את המרק הזה אתם לא מכירים. באחריות. אתם מכירים מרקים כתומים אחרים אבל לא את זה. וזה….. המרק הזה נולד  איפהשהו והתגלגל עם השנים עד

סינטה צרובה בצ׳ילי קרמל

אין, אין אין ארוחה שאני מגישה בה את הסינטה הזו והאורחים שלי לא מתעלפים. האמת…. בצדק. סינטה קרמל בתבלינים להכנת הקרמל 1 קרמל ביתי (מתכון

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.