האוסובו – אורז בוכרי לחמין שחום ונהדר

לכל אחד מאיתנו יש את החמין שלו, החמין שגדל עליו בבית אמא, החמין של חמותו, אחותו, דודה שלו.

כולם טעימים.

כי מה רע להכניס לתוך סיר את כל הגודיס  שיש בחמין למשך 24 שעות ולהוציא משהו שחום, עסיסי שהריח שלו משגע אותך כבר ב-11 בבוקר?

אני מציעה שכל אחד יכין את החמין שהוא אוהב, רק שיוסיף את האורז הנהדר, השחום והטעים הזה.

ואם לא מכינים סיר חמין, פשוט מעבירים את האוסובו לסיר שמתאים לתנור ואופים אותו כל הלילה, בדיוק כמו חמין.

האורז הזה נקרא אוסובו והוא מאכל בוכרי.

למדתי אותו מדודתי האהובה ליליאן, שהיתה נשואה לנתן, בוכרי שגדל בשכונת שפירא.

מטבח נפלא.

היא לימדה אותי ועכשיו אני מעבירה את זה הלאה.

מה 

1 מקום בסיר חמין מוכן ומבעבע

שקית לצליה המתאימה לתנור

2 כוסות אורז פרסי שטוף

250 גרם בשר בקר חתוך לקוביות 1X1 ס”מ מכל  נתח לבישול ארוך (צלעות, שריר,צוואר,כתף)

3 גזרים חתוכים לגפרורים (או מרוסקים גס מאוד)

עגבנייה גדולה אדומה חתוכה לקוביות.

1 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כפית פפריקה

מעט צ׳ילי (אופציונאלי)

1/2 כוס מים מהברז

3-4 כפות שמן זית

4 כפות צימוקים (אופציונאלי)

1/2 כפית קינמון

האורז הזה יוצא שחום, עסיסי, טעים ומהווה ארוחה שלמה.

עם כוס יין וסלט הוא ממש ארוחה בפני עצמה והוא טעים לא פחות, גם ביום למחרת.

איך 

בסיר נוח יש להוסיף שמן זית ואת קוביות הבקר. לטגן עד שהבשר משחים היטב.

להוסיף את הגזרים, להמשיך ולטגן עוד 3-5 דקות.   

לכבות את הלהבה.

להוסיף לסיר עם הבשר והגזרים גם את האורז, הצימוקים והעגבנייה הקצוצה, את התבלינים ולערבב היטב.

להעביר את תוכן הסיר לשקית קוקי לצלייה בתנור.

לפני הסגירה להוסיף חצי כוס מים מהברז.

לערבב ולסגור עם הסוגר המיוחד שמגיע עם האריזה.

זהו.  

כמות הנוזלים שהוספנו אמורה להיות מספיקה, אבל עדיין, אני בודקת בבוקר אם האורז רך ואם מרגישה שחסר מים, מוסיפה עוד רבע כוס או חצי כוס לפי הצורך.

עקרונית, בבוקר, אני הופכת את השקית לצד השני (שעכשיו יהיה שקוע ברוטב).

את הסיר עם החמין אני שולחת לאפיית לילה ב-100 מעלות מיום שישי בסביבות השעה 19:00 ועד ליום שבת בצהריים.

זה שחום, ריחני, טעים, משגע……

למתכון לחמין מרוקאי קלאסי חמין מרוקאי

למתכון לאורז באכש לחמין אורז בוכרי באכש

למתכון לחיטה מרוקאית לחמין חיטה מרוקאית בחמין

למתכון לסרה, קציצת בקר מתוקה לחמין קציצת בשר מרוקאית לחמין

לגרסא צמחונית/טבעונית:

מאוד פשוט. משמיטים את הבשרים וזהו. במקומו מוסיפים קטנייה מבושלת: חומוס, שעועית אדומה, עדשים ירוקות או שחורות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טרוף – עוגיות בוטנים מרוקאיות

עוגיות מרוקאיות הן אגדה. בכלל, מדהים היה עבורי לגלות שהרבה מאוד מהעוגיות שגדלתי עליהן, נמצאות בלב המטבח המתוק האיטלקי, בעיקר זה של דרום איטליה, סיציליה

לימון כבוש של אמא שלי

אני מטורפת על לימון כבוש. כל מי שעוקב אחריי יכול להתרשם מכמויות הלימון הכבוש שאני משתמשת במאכלים שונים, בעיקר כשמדובר בדגים, עופות וסלטים חיים. סלט

לביבות תירס תאילנדיות

בכל שנה אני מוסיפה לקובץ שלי לביבה חדשה. כבר הכנתי: לביבות ריקוטה וצימוקים לביבות בננה ונוטלה לביבות בטטה וקוקוס לביבות תפוחי אדמה השנה, אני מוסיפה

חזה עוף ברוטב עסיסי ומהיר

מהיר, טעים, אסייתי, הכל בסיר אחד ובלי ללכלך כלים נוספם.  ו קצת אורז לבן לידֿ או אפילו סלט ים תיכוני ויופי של ארוחה. מה 2

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.