קציצות בקר איטלקיות ברוטב עגבניות

בעצם מדובר בקציצות בשר איטלקיות נ ה ד ר ו ת.

אני לא בטוחה שמדובר בהמצאה איטלקית מאיטליה.

נדמה לי ששמעתי פעם, שהתבשיל של PASTA MEATBALLS', פסטה עם קציצות בשר ברוטב עגבניות, הוא המצאה של האיטלקים שהיגרו לארצות הברית.

האמת …..בשום תפריט, בשום מסעדה באיטליה, גם לא בספרי מתכונים באיטלקית, לא נתקלתי מעולם, בקציצות בשר ברוטב עגבניות ביחד עם פסטה, אז אולי יש אמת בדבר.

ממש לא חשוב…

העיקר שהן נהדרות…… וקלות להכנה…..

מה

חצי ק”ג בשר בקר טרי טחון פעמיים (אפשר גם מעוף)

10 ענפים של בזיליקום

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

5 כפות פירורי לחם

כף מים מהברז

4 כפות שמן זית

3 שיני שום פרוסות

קופסת עגבניות מרוסקות עדיף איטלקיות

4 כפות קמח לציפוי הקציצות

2 כפות פרמז׳ן מגורר (אופציונאלי)

MEATBALLS TOMATOS 021_800x533איך

בקערה נוחה ללוש היטב  את הבשר, פירורי הלחם, עלי בזיליקום קצוצים מ-5 ענפים, מלח, פלפל, מים וכף שמן זית.

יוצרים קציצות קטנות (בערך 20).

לסיר רחב מוסיפים 3 כפות שמן זית ומחממים היטב על להבה בינונית.

מגלגלים את הקציצות בתוך קמח ומטגנים אותן בשמן עד שהן מזהיבות מכל הצדדים.

מוסיפים שום ומטגנים 10 שניות ומוסיפים את העגבניות המרוסקות.מערבבים היטב.

ממלאים את מיכל העגבניות במים מהברז ומוסיפים בזהירות לתבשיל.

מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות. 

אם המים מתאדים מהר מידי, להוסיף עוד.

להוסיף את יתרת הבזיליקום לאחר בישול הקציצות……זהו….

אורז לבן, לחם טרי, פסטה מבושלת, בתוך באגט מחומם בתנור עם ארוגולה, בצל סגול ופרמז׳ן מגורר.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קונפי אווז של הדורדון

בעצם המילה קונפי היא המילה שבא לתאר שימור של פרי, ירק או במקרה הזה של אווז: קונפי-טורה היא ריבה שמבשלים זמן ארוך על מנת לשמרה.

מרק המרקים שיש בו הכל

כמו כל דבר טעים זה המרק הזה נוצר מערבוב של סגנונות ושאריות. והמרק הזה הוא ארוחה שלמה בסיר אחד. פוקצ׳ה חמה בצד או לחם או

מוס השוקולד של אנה

אנה היא מורה לגיאוגרפיה שגדלה בגטו היהודי שברומא. אנה היא גם מאמא איטלקיה טיפוסית, שמבשלת בבית, מדברת כמו מאמא וכל שפת הגוף שלה היא מאמא.

ספאנאקופיתה קלאסית

יש מליון גרסאות של הספנאקופיתה אבל בסופו של דבר הן כולן מכילות את התרד והגבינה. ספאנקי – תרד. אני אוהבת ומעדיפה את הסגנון הזה והוספתי

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.