בעצם מדובר בקציצות בשר איטלקיות נ ה ד ר ו ת.
אני לא בטוחה שמדובר בהמצאה איטלקית מאיטליה.
נדמה לי ששמעתי פעם, שהתבשיל של PASTA MEATBALLS', פסטה עם קציצות בשר ברוטב עגבניות, הוא המצאה של האיטלקים שהיגרו לארצות הברית.
האמת …..בשום תפריט, בשום מסעדה באיטליה, גם לא בספרי מתכונים באיטלקית, לא נתקלתי מעולם, בקציצות בשר ברוטב עגבניות ביחד עם פסטה, אז אולי יש אמת בדבר.
ממש לא חשוב…
העיקר שהן נהדרות…… וקלות להכנה…..
מה
חצי ק”ג בשר בקר טרי טחון פעמיים (אפשר גם מעוף)
10 ענפים של בזיליקום
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
5 כפות פירורי לחם
כף מים מהברז
4 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוסות
קופסת עגבניות מרוסקות עדיף איטלקיות
4 כפות קמח לציפוי הקציצות
2 כפות פרמז׳ן מגורר (אופציונאלי)
איך
בקערה נוחה ללוש היטב את הבשר, פירורי הלחם, עלי בזיליקום קצוצים מ-5 ענפים, מלח, פלפל, מים וכף שמן זית.
יוצרים קציצות קטנות (בערך 20).
לסיר רחב מוסיפים 3 כפות שמן זית ומחממים היטב על להבה בינונית.
מגלגלים את הקציצות בתוך קמח ומטגנים אותן בשמן עד שהן מזהיבות מכל הצדדים.
מוסיפים שום ומטגנים 10 שניות ומוסיפים את העגבניות המרוסקות.מערבבים היטב.
ממלאים את מיכל העגבניות במים מהברז ומוסיפים בזהירות לתבשיל.
מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות.
אם המים מתאדים מהר מידי, להוסיף עוד.
להוסיף את יתרת הבזיליקום לאחר בישול הקציצות……זהו….
אורז לבן, לחם טרי, פסטה מבושלת, בתוך באגט מחומם בתנור עם ארוגולה, בצל סגול ופרמז׳ן מגורר.