סלט ירוק עם ריקוטה סלאטה

ריקוטה סלטה היא גבינה איטלקית לבנה קשה ומלוחה. ממש כמו הצפתית המלוחה שלנו רק שהיא ממש ממש קשה.

מי שלא מצליח לשים יד עליה יכול להשתמש בקשקבל מיושנת או כל גבינה מלוחה קשה או רכה.

“איך אתן ממשיכות להיות כל כך רזות וחתיכות עם האוכל האיטלקי המדהים הזה?”

אני שואלת ונאנחת בליבי כשאני מסתכלת על ג’אנה. ג’אנה היא איטלקיה קטנה, חטובה ורזה. היא המורה שלי לאיטלקית ברומא.

“הסוד הוא באיזון” עונה לי ג’אנה, תוך שהיא תוחבת לפה מזלג שהעמיסה עליו ביס עסיסי של לזנייה, עם שכבות הממולאות בנדיבות בראגו ורוטב עגבניות, וביניהן  רוטב בשאמל גבינת מוצרלה נמסה ומעלפת.

“ביום בו אני אוכלת ארוחה גדולה, למחרת, אני אוכלת סלט” .

אני מסתכלת לעברה בחשדנות, והדברים שלה לא עולים בקנה אחד  עם הארוחות שהיא אוכלת כל יום.

בדרך כלל היא מתחילה עם אנטיפסטי קטן, ממשיכה למנת פסטה, אוטוטו אחרי הלזניה היא תיקח מנת דג או בשר, ולא תקום לפני שחיסלה כוס של טירמיסו, פנה קוטה או סתם חתיכת קרוסטטה.

“איך אתן ממשיכות להיות כל כך רזות וחתיכות עם האוכל הצרפתי הנהדר הזה? ” אני שואלת את החברה שלי סאבין מפאריז.

“הסוד הוא באיזון” עונה לי סבין .

“ביום בו אני אוכלת ארוחה גדולה , למחרת, אני אוכלת סלט”.

באותו רגע היא מגלגלת עלה גדול של חסה על המזלג, כמו שמגלגלים פסטה, טובלת אותו ברוטב שבתחתית הצלחת ולועסת כל ביס שעה.

כישרון מדהים יש לצרפתיות האלה. הן מצליחות לאכול את סלט העלים הגדולים האלה, מבלי שטיפה אחת של רוטב תנזל להן על הסנטר או השפתיים, והן לועסות כל ביס בעדינות ובאיטיות.

ככל שאני מנסה לחקות אותה ולגלגל בעדינות את החסה על המזלג, כך אני מתלכלכת יותר.

התייאשתי , אז אני פשוט דואגת שיהיו לידי המון מפיות נייר.

לגבי הלעיסה האיטית והמעודנת ….נו טוב…….

אחד הסלטים שאני הכי אוהבת להכין הוא סלט משביע, טעים מאוזן, ועומד כארוחה בפני עצמו.  

ובסוף, אני מגררת מעליו מרכיב אחד פשוט, כל כך ישראלי ומרענן.

מה

ראש שומר שטוף, קטום ופרוס דק דק דק

חצי פלפל צ’ילי עיגולים (אופציונאלי)

שני מלפפונים ירוקים, חתוכים לשניים אורך, מרוקנים את הפנים ופורסים

7-8 צנוניות שטופות פרוסות דק

חצי כלרבי קלוף, פרוס וחתוך לגפרורים

1/2 צרור רשאד שטוף (לקטום חלק מהגבעולים)

10 עלי נענע

10 עלי בזיליקום

רבע בצל סגול פרוס דק

4 עלי חסה גדולים ,שטופים ומיובשים פרוסים לרצועות ברוחב של 3-4 ס”מ

מיץ מחצי לימון עסיסי

2 כפיות שמן ארגן ,שקדים, אגוזים, אבוקדו או זית

מעט מלח

100 גרם ריקוטה סלטה, ריקוטה מלוחה או צפתית קשה מגוררת

2 כפות שקדים פרוסים קלויים

גרידת לימון מלימון אחד שלם

איך

לקלות את השקדים במחבת על להבה בינונית, תוך כדי שמקפיצים אותם שלא ייחרכו.

אין צורך להוסיף שמן.

לערבב את חומרי הרוטב .

להכניס את כל הירקות לקערה גדולה , להוסיף את הרוטב לערבב בעדינות את כל הירקות, עדיף עם הידיים .

השיטה היא להפוך את הירקות מלמטה למעלה שוב ושוב, עד שכל הירקות עטופים ברוטב.

לגרר מעל את הגבינה הצפתית ולהוסיף את השקדים.

מעל הכל לגרר קליפת לימון שלם.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

כרוב שחום בתנור חם

כרוב. הרבה שנים היה הירק הזה זנוח, מושפל, חסר ערך והערכה, עד שגילו שומרי המשקל למיניהם שהוא דל בקלוריות וורסטילי לבישול, אינספור אפשרויות ודרכים, טרי,

פיננסייר פיסטוקים והל

בואו נדבר על פיננסייר. העוגיה הקטנה והמטריפה שהצרפתים מחזיקים ליד הקפה שלהם. מאורכת, עדינה ונקראת – בשל צורתה- על שם מטיל הזהב שנהגו בימים ההם

פיצת עוף משגעת ומהירה

פיצת העוף הזו נולדה מפיתה עיראקית שהתחילה להתייבש קצת. ההשראה באה מהמחמאר (או מסאחאן) מהמטבח הערבי שהוא גם סוג של פיצת עוף, שם משתמשים בעוף

קלאפוטי מאפה צרפתי מהיר

ונניח שגיליתי בתחתית המקרר קערה נשכחת של דובדבנים או תותים או אפילו שזיפים אדומים שאין סיכוי שהילדים יאכלו (כי הם כבר מקומטים….). ונניח שבא לי

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.