ריקוטה סלטה היא גבינה איטלקית לבנה קשה ומלוחה. ממש כמו הצפתית המלוחה שלנו רק שהיא ממש ממש קשה.
מי שלא מצליח לשים יד עליה יכול להשתמש בקשקבל מיושנת או כל גבינה מלוחה קשה או רכה.
“איך אתן ממשיכות להיות כל כך רזות וחתיכות עם האוכל האיטלקי המדהים הזה?”
אני שואלת ונאנחת בליבי כשאני מסתכלת על ג’אנה. ג’אנה היא איטלקיה קטנה, חטובה ורזה. היא המורה שלי לאיטלקית ברומא.
“הסוד הוא באיזון” עונה לי ג’אנה, תוך שהיא תוחבת לפה מזלג שהעמיסה עליו ביס עסיסי של לזנייה, עם שכבות הממולאות בנדיבות בראגו ורוטב עגבניות, וביניהן רוטב בשאמל גבינת מוצרלה נמסה ומעלפת.
“ביום בו אני אוכלת ארוחה גדולה, למחרת, אני אוכלת סלט” .
אני מסתכלת לעברה בחשדנות, והדברים שלה לא עולים בקנה אחד עם הארוחות שהיא אוכלת כל יום.
בדרך כלל היא מתחילה עם אנטיפסטי קטן, ממשיכה למנת פסטה, אוטוטו אחרי הלזניה היא תיקח מנת דג או בשר, ולא תקום לפני שחיסלה כוס של טירמיסו, פנה קוטה או סתם חתיכת קרוסטטה.
“איך אתן ממשיכות להיות כל כך רזות וחתיכות עם האוכל הצרפתי הנהדר הזה? ” אני שואלת את החברה שלי סאבין מפאריז.
“הסוד הוא באיזון” עונה לי סבין .
“ביום בו אני אוכלת ארוחה גדולה , למחרת, אני אוכלת סלט”.
באותו רגע היא מגלגלת עלה גדול של חסה על המזלג, כמו שמגלגלים פסטה, טובלת אותו ברוטב שבתחתית הצלחת ולועסת כל ביס שעה.
כישרון מדהים יש לצרפתיות האלה. הן מצליחות לאכול את סלט העלים הגדולים האלה, מבלי שטיפה אחת של רוטב תנזל להן על הסנטר או השפתיים, והן לועסות כל ביס בעדינות ובאיטיות.
ככל שאני מנסה לחקות אותה ולגלגל בעדינות את החסה על המזלג, כך אני מתלכלכת יותר.
התייאשתי , אז אני פשוט דואגת שיהיו לידי המון מפיות נייר.
לגבי הלעיסה האיטית והמעודנת ….נו טוב…….
אחד הסלטים שאני הכי אוהבת להכין הוא סלט משביע, טעים מאוזן, ועומד כארוחה בפני עצמו.
ובסוף, אני מגררת מעליו מרכיב אחד פשוט, כל כך ישראלי ומרענן.
מה
ראש שומר שטוף, קטום ופרוס דק דק דק
חצי פלפל צ’ילי עיגולים (אופציונאלי)
שני מלפפונים ירוקים, חתוכים לשניים אורך, מרוקנים את הפנים ופורסים
7-8 צנוניות שטופות פרוסות דק
חצי כלרבי קלוף, פרוס וחתוך לגפרורים
1/2 צרור רשאד שטוף (לקטום חלק מהגבעולים)
10 עלי נענע
10 עלי בזיליקום
רבע בצל סגול פרוס דק
4 עלי חסה גדולים ,שטופים ומיובשים פרוסים לרצועות ברוחב של 3-4 ס”מ
מיץ מחצי לימון עסיסי
2 כפיות שמן ארגן ,שקדים, אגוזים, אבוקדו או זית
מעט מלח
100 גרם ריקוטה סלטה, ריקוטה מלוחה או צפתית קשה מגוררת
2 כפות שקדים פרוסים קלויים
גרידת לימון מלימון אחד שלם
איך
לקלות את השקדים במחבת על להבה בינונית, תוך כדי שמקפיצים אותם שלא ייחרכו.
אין צורך להוסיף שמן.
לערבב את חומרי הרוטב .
להכניס את כל הירקות לקערה גדולה , להוסיף את הרוטב לערבב בעדינות את כל הירקות, עדיף עם הידיים .
השיטה היא להפוך את הירקות מלמטה למעלה שוב ושוב, עד שכל הירקות עטופים ברוטב.
לגרר מעל את הגבינה הצפתית ולהוסיף את השקדים.
מעל הכל לגרר קליפת לימון שלם.